X Factor

Blev ikke vist på tv – se 'Årgang 0' deltagers 'X Factor'-audition her

Oscar Elhauge har længe drømt om at give musikken en chance. Men selvom han er skærmvant, er han dog ikke vant til at synge foran andre.

Han er mere vant til at være på tv end de fleste andre deltagere i årets 'X Factor'.

Faktisk har kamerahold været en fast del af hans liv gennem det meste af hans opvækst.

Men Oscar Elhauge, der sammen med sin familie har medvirket i TV 2-programmet 'Årgang 0', var alligevel godt nervøs for at træde ind foran dommerne til audition i årets 'X Factor'.

Seerne fik dog kun et kort glimt af Oscar Elhauges audition i programmet, da resten ikke kom med. Ovenfor kan du se hans audition i sin fulde længde.

Kendt siden 2006

Siden 'Årgang 0' sluttede i 2019 er Oscar Elhauge begyndt at læse til gastronom med speciale inden for catering.

Han bor stadig i Aarhus, som også var byen, hvor seerne lærte ham at kende sammen med resten af familien Elhauge, da de trådte ind i 'Årgang 0' i 2006.

Hovedpersonen var lillebroren Christian Elhauge, der altså er født i år 2000, men igennem programmet blev også forældrene Mogens og Tina og brødrene Ludvig og Oscar kendte ansigter.

Det var dog ikke noget, Oscar Elhauge tænkte over, da han meldte sig til 'X Factor'. Det er nemlig en helt anden type program, forklarer han.

- Vi var meget tætte på holdet bag 'Årgang 0' gennem alle årene, og det var noget helt andet at optage det program. I 'X Factor' er man bare på på en helt anden måde.

Oscar Elhauge meldte sig til, da han gerne ville give musikken en chance og have en professionel vurdering af sine evner.

Han har altid brugt store dele af sin fritid på at synge og spille musik. Men at synge foran et publikum er Oscar Elhauge ikke vant til.

Har aldrig spillet foran andre

Men selvom han altså har været på tv mange gange før, var det en meget nervøs Oscar Elhauge, der gik ind foran dommerne Martin Jensen, Oh Land og Thomas Blachman.

Han har i barndommen fået undervisning i guitar og sang, men han er mest selvlært.

Hans drøm har altid været at udgive musik i eget navn, eventuelt som del af et band. Derfor ville han gerne have dommernes vurdering af hans musikalske evner.

Til sin audition sang han 'Lego house' af Ed Sheeran, og det fik en blandet modtagelse fra dommerne.

- Jeg synes, at det er for utrænet. Men du har en god lyd og også et godt look, lød vurderingen fra Thomas Blachman.

- Det blev lidt undervældende, sagde Oh Land.

Det endte med tre gange nej til Oscar Elhauge, som dog alligevel ser på sin audition som en god oplevelse.

- Det var selvfølgelig lidt knusende at få nej, og jeg skulle lige sluge det, siger Oscar Elhauge. Men det er noget, som han tager med oprejst pande.

- Jeg ved, at det er sindssygt svært at gå videre. Det var en god oplevelse, og jeg synes selv, at jeg gjorde det godt, siger han.

Se eller gense 'X Factor' på TV 2 PLAY.