Kærlighed hvor kragerne vender

Her er støvsuget for singlekvinder, men man stjæler ikke vennens kæreste

Det har i mange år været et problem, at unge kvinder flytter fra landet til storbyen, siger ekspert.

Ved Vester Vandet i den nordjyske landsdel Thy leder 25-årige Jonas Larsen efter en at dele livet med. Han er ung, charmerende og veluddannet, men alligevel synes drømmen om kernefamilien langt væk.

For på landet er der støvsuget for unge singlekvinder.

- Man er nærmest nødt til at stjæle en pige fra sin nabo eller ven, hvis man selv vil have en. Og selvfølgelig stjæler man ikke sin vens kæreste, siger Jonas Larsen.

Sammen med tre andre jyske mænd søger han nu kærligheden på tv i den nye sæson af TV 2-programmet 'Kærlighed hvor kragerne vender'.

Alle fire mænd er bosat nær Thy, to af dem i Thisted Kommune i Nordjylland.

Thisted Kommune er en af de udkantskommuner, der har en skæv fordeling af unge mænd og kvinder. I 2020 var der 19,5 procent flere mænd end kvinder i alderen 20-29 år i kommunen, viser tal fra Danmarks Statistik.

Kærlighed hvor kragerne vender

I TV 2s datingprogram møder vi fire nordjyder, der forgæves har søgt efter kærligheden på deres hjemstavn, hvor de unge kvinder er i undertal.

Nu får de muligheden for at charmere 22 singlekvinder fra hele landet og overbevise dem om landsbylivets glæder.

Først mødes de med kvinderne på speeddate. Herefter snævres feltet ind, og til sidst ender hver mand forhåbentlig med én kvinde. 

Se ’Kærlighed hvor kragerne vender’ hver onsdag på TV 2 eller når du vil på TV 2 PLAY. 

Pigerne søger mod byen

De fire nordjyder er billedet på virkeligheden længst væk fra storbyerne, siger Christian Groos, som er kønsforsker og antropolog ved Roskilde Universitet.

Ifølge ham har kvinder i mange år søgt mod byen, fordi der her er bedre mulighed for uddannelse og arbejde inden for de traditionelle kvindefag. Mændene derimod bliver oftere tilbage, hvor der er job inden for landbrug og industri.

Jeg vil gerne finde en pige, som mine venner ikke har datet, og det er næsten umuligt

Jonas Larsen

Den udvikling har konsekvenser, vurderer Christian Groos.

- Mændene har ringe mulighed for at finde en partner, og det skaber stor konkurrence om de kvinder, der er. De mænd, der taber det spil og ikke finder sig en partner, kan ende ekstremt ensomme, siger Christian Groos.

I sidste ende kan det betyde, at nogle mænd helt må opgive drømmen om en kernefamilie, eller i hvert fald blive gift og få børn i en meget sen alder, fortæller han.

En partner for livet

Netop det vil Jonas Larsen gerne undgå. Han drømmer om at finde en partner for livet og skabe en familie, men indtil nu har det været svært.

- Jeg har forsøgt mig i lokalområdet, men udvalget er meget småt, og i Thy kender alle hinanden. Jeg vil gerne finde en pige, som mine venner ikke har datet, og det er næsten umuligt, siger Jonas Larsen, der har været single i halvandet år.

Han har desuden forsøgt sig i nattelivet og på datingappen Tinder, men heller ikke her har han haft held med at finde en kæreste.

Derfor prøver Jonas Larsen nu lykken i 'Kærlighed hvor kragerne vender', hvor han får mulighed for at speeddate 22 forventningsfulde singlekvinder fra hele landet.

Herunder kan du læse om de tre andre fyre i programmet.

Peder, 37 år

Hvad søger du i en partner?

- Jeg søger hende, jeg skal være sammen med resten af livet, min bedste ven. Hun må gerne gå lidt op i sit udseende og meget gerne være en aktiv type, da jeg selv er det.

Hvad har du gjort for at finde kærligheden, inden du meldte dig til programmet?

- Jeg har primært forsøgt mig i nattelivet. Der kan jo være behov for at drikke lidt mod til en gang imellem. Jeg har også været på Tinder, men jeg synes, det er overfladisk. Jeg vil hellere møde en kvinde i virkeligheden, men det er svært herude på landet.

Er du villig til at flytte for kærligheden?

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg vil meget gerne undgå det. Det er svært at komme af med mit hus, og jeg synes, jeg bor i en rigtig dejlig by. Jeg vil meget gerne finde en partner, som har lyst til at slå sig ned her.

Christian, 27 år

Hvad søger du i en partner?

- Jeg søger en, der er som en bedste ven, en man kan snakke med alting om, og en man kan dele nogle interesser med. Det er vigtigt, at det er en pige, der ikke kun går op i sit udseende, hun skal være nede på jorden og være klar til at falde til ro med mig.

Hvad har du gjort for at finde kærligheden, inden du meldte dig til programmet?

- Jeg har naturligvis ledt i lokalområdet, men de fleste piger på min alder er flyttet til København eller Aarhus for flere år siden. De piger, der er tilbage, er der stor sandsynlighed for, at en af mine kammerater har datet. Jeg har også forsøgt mig i byen og lidt på Tinder, men det er ikke blevet til mere end en enkelt date hist og her.

Er du villig til at flytte for kærligheden?

- Jeg er rimelig bofast på Mors eller Thy. Jeg er meget åben for et langdistanceforhold til at starte med, men på sigt vil jeg ikke flytte.

Mathias, 34 år

Hvad søger du i en partner?

- Jeg søger en, der er loyal. En med et glimt i øjet og et smil på læben. Hun skal være frisk på oplevelser og drømme om kernefamilien. Jeg har ikke noget imod, at hun har børn fra tidligere forhold, jeg elsker børn.

Hvad har du gjort for at finde kærligheden, inden du meldte dig til programmet?

- Jeg har prøvet med forskellige datingapps, for eksempel Tinder. Jeg har da også mødt nogle søde piger i nattelivet, jeg har prøvet at tale med. Men jeg synes, det har været svært. Udvalget er meget småt, hvor jeg bor.

Er du villig til at flytte for kærligheden?

- Hvis jeg møder den eneste ene måske. Men så skal jeg også være 100 procent sikker. Det ville være et meget stort skridt, da jeg ejer et hus og er meget aktiv i foreningslivet. Jeg har boet i Thisted hele mit liv og ser gerne, at mine børn også vokser op her.

Se første afsnit af ’Kærlighed hvor kragerne vender’ onsdag 6. januar klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.