X Factor

De røg ud, men endte som kærester – og så blev 'X Factor'-dommerne imponerede

De to medlemmer i gruppen Fox & Lilly er de første, som har brugt 'X Factor' til at blive kærester.

De havde aldrig snakket sammen, men når de så hinanden på Egedal Gymnasiums gange, vidste de alligevel godt, hvem hinanden var.

Denne gang har vi hinanden med, så man har en at støtte sig op ad

Casper Fox, 'X Factor'-deltager

Casper Fox fra musiklinjen var ham, der havde stillet op i 'X Factor' året før, havde Elisabeth Jürgensen fået fortalt. Hun gik selv i 1.g – en klasse under ham – og faktisk overvejede hun selv at afprøve sit sangtalent i konkurrencen.

Hun havde dog på ingen måde kunnet forudse, hvad deres fælles interesse for sang ville føre til.

I dette års 'X Factor' stiller de op som gruppen Fox & Lilly. Deres audition foran dommerne Thomas Blachman, Oh Land og Martin Jensen er det andet offentliggjorte klip fra sæsonen.

Og ikke nok med det. De er også blevet kærester.

- Det er en solstråle-'X Factor'-historie, lyder det fra Oh Land.

En Instagram-besked blev startskuddet

Både musikalsk og romantisk startede 18-årige Elisabeth og 20-årige Caspers forhold med 'X Factor'. Det er de helt enige om i dag.

Den første kontakt mellem dem blev nemlig etableret, da Elisabeth Jürgensen i sommeren 2019 postede på sin Instagram, at hun var kommet igennem programmets såkaldte precasting. Dermed skulle hun ind foran de daværende dommere Thomas Blachman, Oh Land og Ankerstjerne.

Her så Casper Fox sit snit til at skrive til "hende den søde 1.g'er", som han havde lagt mærke til.

  1. Casper

    Haha, når du er ved dommerne, så SØRG FOR, du er "interessant". Jeg var derinde sidste år og blev sorteret fra inden 5 Chair, fordi "du er ikke interessant nok til tv". Men tillykke med det!!!

  2. Elisabeth

    Jeg skal nok gøre mig så mærkelig som muligt!! Men tusind tak.

- Det var 100 procent på grund af 'X Factor', at jeg turde slide in her DM's (skrive direkte til hende, red.), siger Casper Fox i dag og griner.

Elisabeth Jürgensen var en smule overrasket, men hun var mest af alt nysgerrig omkring, hvordan hans 'X Factor'-oplevelse havde været.

- Jeg havde på ingen måde forventet, at han ville skrive. Men jeg tænkte med det samme: "Fedt, så kan vi snakke om 'X Factor', og han kan give mig nogle tips", siger hun og tilføjer, at hun ikke i starten opfattede det som flirt.

Fælles interesse for musical

I månederne efter skrev de med mellemrum sammen om 'X Factor', og da de begge var med i gymnasiets musical-opsætning, begyndte de at snakke mere sammen – også udenfor chatten.

Elisabeth Jürgensen bad blandt andet Casper Fox om hjælp til at lave det track, som skulle bruges, hvis hun gik videre til '5 Chair Challenge'. Det ville han gerne. Ti minutter senere havde han det klar.

- Jeg havde jo ikke kunnet undgå at lægge mærke til, at Casper er en sindssygt dygtig musiker. Giv ham et instrument, og han kan spille på det en time senere, siger hun og fortsætter:

- Og så var tjenesten nok også en undskyldning for kontakt.

Elisabeth Jürgensen kom aldrig til '5 Chair Challenge', men i stedet voksede følelserne langsomt mellem de to unge sangere.

Særligt da de i skolens musiklokale for første gang sang 'Rewrite the stars' fra musicalfilmen 'The Greatest Showman' sammen.

Efter nogle måneder stod det mere og mere klart for både dem selv og andre, at de var sammen. Og 3. december 2019 fik de den officielle titel – kærester.

Tilbage til det, der bragte dem sammen

Det var Casper Fox, der første gang jokede med, at de som par også skulle stille op i en sangkonkurrence.

Det ville være fedt, hvis vi kan brande, at vi er 'X Factors' første kærestepar

Casper Fox, 'X Factor'-deltager

Musikken har fyldt mere og mere, efter at de er blevet kærester. Casper Fox har skrevet arrangementer til dem, spillet guitar og klaver, mens Elisabeth Jürgensen sang, og hun har givet ham råd og vejledning til at bruge sin stemme.

"Vi synger alligevel altid sammen", argumenterede han, og til sidst sagde Elisabeth Jürgensen da også ok til at prøve kræfter med 'X Factor' igen, selvom hun stod midt i sit travle sidste år på gymnasiet.

- Vi tænkte: "Denne gang har vi hinanden med, så man har én at støtte sig op ad". Det var det, vi startede med at bonde (knytte bånd, red.) over, siger Casper Fox.

- Vi gør det til en fantastisk oplevelse, siger Elisabeth Jürgensen.

Begejstrede dommere

Under deres nye kunstnernavn Fox & Lilly gav de da også dommerne i 'X Factor' en god oplevelse.

- Så kom solen, udbrød Thomas Blachman, da de havde sunget til deres audition. Og den nye dommer Martin Jensen gættede med det samme på, at de var et kærestepar.

Parret fik tre gange ja fra dommerne efter deres optræden med sangen 'A million dreams' fra 'The Greatest Showman' – den selvsamme musical, de første gang sang til.

- Det ville være fedt, hvis vi kan brande, at vi er 'X Factors' første kærestepar, joker Casper Fox.

Se 'X Factor' fredag 1. januar klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.