X Factor

20-årig i pinlig episode på tv: - Det er fandme løgn

'X Factor'-deltageren Clara Ovesen opdagede ikke, at hendes 'trick' mislykkedes under audition. Det gjorde dommerne til gengæld.

Det hele var gået, som det skulle, følte 20-årige Clara Ovesen fra Kalundborg. Med tre ja'er fra dommerne var hun videre i 'X Factor', og hun forlod smilende og selvsikkert audition-lokalet.

Men idet hun trådte ud, opdagede hun noget, som til gengæld slet ikke var gået efter planen: Ud af hendes venstre ærme hang et hygiejnebind.

- Det er det første, jeg ser, da jeg tilfældigt kigger ned ad mig selv, siger hun til TV 2.

Bindet havde hun forinden omhyggeligt klistret fast på indersiden af sin lyseblå kjole ved armhulen. På den måde undgik hun at kameraerne fangede, hvis hun svedte under armene.

I stedet var det bare bindet, der kom med på tv i bedste sendetid fredag aften under 'X Factor'-premieren.

- "Det er fandme løgn", tænkte jeg, siger Clara Ovesen.

Et smart trick

Tricket med at placere et trusseindlæg eller hygiejnebund under armen, har Clara Ovesen brugt i årevis.

Inden hun blev student i sommeren 2020, brugte hun det ofte under eksamener eller sangoptrædener, hvor det kan være varmt eller nerverne får én til at svede. Her har bindet dog aldrig løsnet sig og taget flugtruten ud af ærmet.

At det lige skulle svigte til hendes 'X Factor'-audition var noget nær den dårligste timing.

- Da jeg ser det, kan jeg godt regne ud, at dommerne nok har set noget. Det er et ret stort stykke, der stikker ud, siger Clara Ovesen.

Og ganske rigtigt. Da hun forlod sin audition påpegede den nye dommer Martin Jensen, at "et eller andet" hang ud af hendes ærme.

- Lagde I mærke til det? Hvad fanden var det?, sagde han.

- Ja, det så jeg godt, svarede Oh Land.

Først efter lidt ræsonnerede de sig frem til, at det var et bind mod sved, som vist ikke var meningen skulle være der.

En deltager med kæmpe selvironi

For Clara Ovesen var og er oplevelsen til sin audition noget, som hun sagtens kan grine af.

For det første, fordi et vildfarent bind efter hendes mening er langt bedre end at have svedpletter under ærmerne på tv. For det andet, fordi hun er opdraget med enorm selvironi.

- Jeg er på en måde glad for, at jeg er mig, for jeg tror, at nogle ville have det virkelig stramt eller skamme sig over det. Jeg begyndte bare at grine, for det er så typisk mig, siger hun.

Clara Ovesen tror da også, at tricket er mere udbredt, end folk vil indrømme. Blandt andet stod vært Sofie Linde straks frem og viste, at hun også havde et trusseindlæg siddende i armhulen.

- Mange har prøvet at opleve noget, som kan virke pinligt. Jeg tager det helt stille og roligt. Det er menneskeligt, og min oplevelse er så bare på kamera, siger hun.

Se eller gense den store 'X Factor'-premiere fredag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.