Vild med dans

En har droppet dansekarrieren, en anden håber på bryllup - det skal de professionelle efter 'Vild med dans'

En er ingeniør, en er lærer og en har skrevet en kogebog. Danserne laver mange forskellige ting, når ikke der er 'Vild med dans'.

Hvert efterår bruger de talrige timer i et træningslokale for at lære et hold grønne nydansere, hvordan man danser standard og latin.

Men når vinderen er fundet, og kameraerne slukkes, har de 12 professionelle dansere vidt forskellige hverdage, som de vender tilbage til.

Her kan du læse mere om, hvad de professionelle dansere laver, når 'Vild med dans' er slut.

Mille Funk: Håber på at kunne fejre rund fødselsdag

Når ikke Mille Funk svinger hofterne i dansestudiet, arbejder hun med marketing i mediehuset Aller.

I efteråret er Mille Funk tiltrådt en ny stilling i afdelingen, som hun har brugt tid på at gå ind i.

I disse dage ser hun mest af alt frem til juleaften, som i år skal holdes hjemme hos hende i lejligheden, som hun deler med kæresten Mathias Käki, som hun dansede med i 'Vild med dans' i 2016.

Mille Funk og kæresten Mathias Käki.

- Vi holder juleaften hos mig, men min far og mormor står for julemaden – det er nemlig ikke min spidskompetence, siger danseren.

Coronavirussen har ændret meget for Mille Funk i 2019, og hun forventer, at det samme vil gælde i 2021. Men danseren håber dog på én ting:

- Jeg fylder 30 år, og det skal selvfølgelig fejres, siger hun.

- Jeg ved endnu ikke, hvad der bliver muligt. Men drømmen er jo selvfølgelig, at man igen må samle en masse mennesker til den tid.

Morten Kjeldgaard: Hemmelig rolle på de skrå brædder

Når Morten Kjeldgaard ikke er med i 'Vild med dans', arbejder den 35-årige danser som personlig træner og privatunderviser i dans.

Og det skal han også bruge sin tid på fremover. Normalt afholder danseren også danseevents og -workshops med 'Vild med dans'-kollegaen Michael Olesen, men disse er aflyst på grund af coronavirus.

Privat danner Morten Kjeldgaard par med ejendomsmægler Frederik Haue.

- Jeg glæder mig til forhåbentligt at kunne danse rigtigt med folk igen, som man kunne før corona, siger Morten Kjeldgaard.

Det nye år byder dog på en spændende udfordring for danseren.

- Lige nu er det hemmeligt, hvad jeg ellers skal i det kommende år, men jeg håber meget på snart at kunne løfte sløret for en rolle på de skrå brædder, siger Morten Kjeldgaard, der flere gange før har medvirket i musicals og danseforestillinger.

Malene Østergaard: Flytning og barsel

Danser Malene Østergaard, der i år vendte tilbage som professionel danser i 'Vild med dans' efter syv år i Los Angeles, har siden 'Vild med dans'-exittet brugt efteråret på at komme på plads i sit nye hjem i Danmark.

Familien, der består af Malene Østergaard, hendes mand og to børn, er netop flyttet til Islands Brygge.

Derudover har hun holdt barsel med sin etårige søn og nydt også at have god tid med sin anden søn på tre år – noget, hun ikke havde, da hun boede og arbejdede i L.A.

Siden hun flyttede tilbage til Danmark, har Malene Østergaard nydt at have mere tid med sine to sønner på et og tre år.

Når ikke Malene Østergaard er på job som professionel danser, arbejder hun som skuespiller, og det håber hun også, at hun får mulighed for i det nye år.

- Jeg elsker at være en del af at skabe noget og håber meget på, at 2021 byder på masser af spændende projekter, siger den 31-årige danser.

Silas Holst: Travlt på motorvejene

Silas Holst har haft lidt af et travlt efterår. Sideløbende med 'Vild med dans' har han spillet med i forestillingen 'Dirty Dancing' i Aarhus, hvor han spiller Patrick Swayzes rolle som Johnny Castle. Tidligere i år har han også startet egen danseskole – en i Rødovre og en online.

- Så der er blevet kørt en del frem og tilbage på motorveje, så jeg kunne passe min træning med Nukâka og være sammen med mine børn, siger Silas Holst.

Silas Holst med sine to børn, Maggie My og Bob Jones.

Og det nye år bliver ikke mindre travlt. Der venter endnu en omgang 'Dirty Dancing', en teaterkoncert og så al den dansetræning, som coronavirus tillader.

Silas Holst kommer dog også til at prioritere at holde ferie med sine to børn og sin kæreste i det nye år. Han håber, det bliver muligt for familien at rejse langt væk med fly.

- Forhåbentlig kan jeg i løbet af 2021 sætte mig ind i en flyver med min kæreste og mine børn og flyve på en velfortjent ferie sammen, siger Silas Holst.

Jenna Bagge: Tilbage til eleverne og vennerne

Ved siden af 'Vild med dans' passer Jenna Bagge sit job som lærer i dansk, engelsk og kulturfag på på Brøndby Idrætsefterskole.

Mens 'Vild med dans' kører, er det dog på nedsat tid, men Jenna Bagge ser frem til at få mere tid med eleverne på den anden side af konkurrencen.

Derudover håber hun, at coronavirussen tillader, at hun i det nye år kan besøge sin mormor i Sønderjylland mere – og at hun kan komme på en særlig ferie, som hun har glædet sig til.

Asta Björk, Jenna Bagge og Mille Funk er både 'Vild med dans'-kolleger og gode veninder. De håber at kunne komme på en længe planlagt pigetur i 2021.

Jenna Bagge skulle nemlig have været på pigeferie med veninderne og 'Vild med dans'-kollegerne Mille Funk og Asta Björk i år, men den måtte udskydes på grund af corona.

Det betyder dog ikke, at Jenna Bagge ikke har set noget til 'Vild med dans'-vennerne. De holder nemlig ofte kageklub sammen.

- Det er somme tider næsten som 'Den store bagedyst', siger Jenna Bagge.

Michael Olesen: Nyt job og håb for 2021

Sideløbende med årets 'ViId med dans'-sæson har Michael Olesen startet nyt job. Danseren, der er uddannet ingeniør, er startet i en ny stilling i virksomheden Cowi.

Derudover håber danseren snart på at kunne lave de danseevents, som han plejer, sammen med kollegaen Morten Kjeldgaard.

De to plejer også at lave dansecamps i Marbella i Spanien, og det håber Michael Olesen at komme til at kunne igen på den anden side af coronapandemien.

Og der er også andre grunde til, at Michael Olesen glæder sig til, at corona er overstået.

Michael Olesen og hans kæreste, Joan Divine.

- Jeg glæder mig til, at hverdagen bliver “normal” igen, og til at jeg må kramme mine venner og familie, siger danseren.

- Men allermest glæder jeg mig til, at jeg igen må se min 90-årige bedstefar, for han har været så alene i denne tid og fortjener det største kram.

Karina Frimodt: Håber på bryllup

Ligesom kollegaen Silas Holst har Karina Frimodt brugt nærmest al sin tid ved siden af 'Vild med dans' på at medvirke i forestillingen 'Dirty Dancing', hvor hun spiller rollen som danselæreren Penny.

Ved siden af det har hun passet sit job som danseunderviser, indtil hendes danseskole måtte lukke ned som følge af coronavirus.

- Det betyder meget for mig at være der for mine elever, så jeg har klaret mig igennem sæsonen med kun få dage fri, siger Karina Frimodt.

Derfor glæder hun sig meget til at få lidt tid med familie og venner, når året går på held.

Karina Frimodt håber at kunne holde bryllup med kæresten Kasper Lentz til sommer.

I det nye år håber Karina Frimodt på, at hun kan få lov at vende tilbage fuld tid på danseskolen, så snart coronavirus tillader det.

Og Karina Frimodt har også en anden helt særlig grund til, at hun håber, at coronapandemien snart er ovre. Nemlig den at hun længe har planlagt at skulle giftes med kæresten Kasper Lentz i sommeren 2021.

- Hvis den dumme coronavirus har lagt sig til sommer, så ser jeg virkelig frem til at gå ned ad kirkegulvet 3. juli 2021 og sige ja til Kasper, siger Karina Frimodt.

Thomas Evers Poulsen: Digital dans og kogebog

For Thomas Evers Poulsen har dette efterår budt på en masse dans, også udenfor 'Vild med dans'-studiet.

For selvom coronapandemien har betydet stop for en hel del danseundervisning, har Thomas Evers Poulsen løbende holdt digital danseundervisning over internettet.

- Det giver både dem, jeg underviser, og mig selv en masse god energi, siger Thomas Evers Poulsen.

Thomas Evers Poulsen med kæresten Sæþór Kristsson og hans datter.

Derudover har den 42-årige danser brugt en masse tid i køkkenet dette efterår – han har nemlig skrevet en e-kogebog med klassiske juleopskrifter i samarbejde med sin mor og søster.

Så der er blevet testet opskrifter i ét væk hjemme hos Thomas Evers Poulsen.

- Jeg har bagt og bagt og bagt. Bagt hele vejen igennem, lyder det fra danseren, der har en baggrund i restaurationsbranchen.

I det nye år håber Thomas Evers Poulsen at kunne gennemføre nogle af de mange danserejser, han har planlagt, blandt andet til Club La Santa på Lanzarote.

- Lige nu afventer jeg bare og håber, at det hele snart bliver godt igen, siger han.

Asta Björk: Ny kæreste og nyt studieliv venter

Asta Björk har truffet et stort valg i år. Den 22-årige danser valgte i efteråret at stoppe sin professionelle turneringskarriere som danser.

Og på den private front er der også sket mange spændende ting for danseren. Hun har nemlig fået en kæreste, 24-årige Jonass Jannec Jensen. Parret har for nylig købt en lejlighed sammen, som de skal sætte i stand.

Asta Björk og kæresten Jonass Jannec Jensen fandt sammen i sommeren 2020.

- Det er første gang, at jeg selv køber en lejlighed, og den skal vi have lavet en masse ting i. Det er super spændende, siger danseren.

Og i 2021 venter endnu en omvæltning for Asta Björk. Hun skal nemlig læse medicin på Københavns Universitet.

- Jeg har drømt om medicinstudiet, siden jeg var helt lille, siger danseren.

Martin Parnov Reichhardt: Nyt job og lejlighed

Martin Parnov Reichhardt har sagt farvel til Oxford University i England og er nu tilbage i Danmark.

Tidligere var den medicinuddannede danser tilknyttet topuniversitetet som forsker, men nu har han fået nyt job, nemlig som konsulent i Boston Consulting Group.

Jobbet har holdt ham travlt beskæftiget, også under 'Vild med dans', da konsulenthuset har haft travlt med at rådgive andre virksomheder i, hvordan de skulle takle coronakrisen.

- Det kører i et virkelig højt tempo, og man føler virkelig, at man er med til at løse nogle store problemer, for de virksomheder man hjælper, siger Martin Parnov Reichhardt om sit nye job.

Martin Parnov Reichhardt er tilbage i Danmark og bor i egen lejlighed midt i København.

Danseren nyder derudover at have fået sin lejlighed i København for sig selv, efter hans roommate for nylig flyttede ud.

Ligesom for mange af de andre dansere har coronapandemien betydet, at mange af Martin Parnov Reichhardts danseaktiviterer har været aflyst. Men han håber på at kunne komme i gang igen inden længe – ikke mindst med at rejse.

- Jeg glæder mig rigtig meget til, at vaccinen kommer, så alt kan blive normalt igen, og jeg kan komme til at besøge de danseelever, jeg har uden for Danmark, siger han.

Mie Martha Moltke: Kvindefestival og onlinedans

Til daglig driver Mie Martha Moltke sit eget dansestudie i København, og når ikke den har stået på 'Vild med dans', har hun forsøgt at holde gang i så meget danseundervisning som muligt. På grund af conapandemien har det betydet en del onlineundervisning.

I 2020 har Mie Moltke også startet en ny minifestival for kvinder, Together Now, som handler om at leve et autentisk liv væk fra præstationssamfundet. Og Mie Martha Moltke planlægger at afholde den igen til næste år.

Mie Martha Moltke har startet en festival for kvinder, der handler om at leve et autentisk liv.

Når det bliver muligt at holde foredrag igen, vil Mie Moltke også gerne fortsætte sit arbejde med foredrag om spiseforstyrrelser og OCD.

- Jeg har så mange hjerteprojekter, som jeg glæder mig til, siger Mie Martha Moltke.

Mads Vad: Pludselig fylder papirarbejdet

Når ikke den står på 'Vild med dans', er det Mads Vads klare førsteprioritet at være sammen med sin familie, der består af hustruen Nana og sønnen Xander på halvandet år.

Men danseren driver dog også en række danseskoler i Jylland, som han også underviser på, når han kan finde tid.

2020 har dog været et meget udfordrende år for danseskolen på grund af coronapandemien – og de forskellige faser af coronanedlukningen har gjort, at Mads Vad har brugt mere tid på papirarbejde end dans.

Når ikke han danser, bruger Mads Vad så meget tid som muligt med sin søn, Xander. Han er i dag halvandet år.

- Jeg har pludselig skulle sætte mig ind i alle mulige regler og hjælpepakker, og det har jeg brugt alt, alt, alt for meget tid på i år, siger danseren.

Han glæder sig til forhåbentligt snart at komme i gang på fuld tid på sin danseskole igen. Og så vil familien også gerne have mere plads omkring sig, og derfor vil de i det nye år begynde at kigge efter et hus i hjembyen Aarhus.

Se eller gense årets 'Vild med dans'-finale på TV 2 PLAY.