Vild med dans

Tårerne fik frit løb i finalen, men et øjeblik kom ikke med på tv

'Vild med dans'-sejren har så stor betydning for Thomas Evers Poulsen, at han skal tatoveres.

Merete Mærkedahl og Thomas Evers-Poulsen havde lige færdiggjort deres freestyle i 'Vild med dans'-finalen, da vært Sara Grünewald stillede dem spørgsmålet:

- Det har været jeres sidste dans. Hvordan er det?

Og netop det spørgsmål ramte noget i den professionelle danser, for i samme øjeblik løb tårerne ned af kinderne på Thomas Evers Poulsen, som efterfølgende måtte kæmpe for at få ordene ud.

- Når man får lov at lave det her i 15 år og stadig kan finde så stor inspiration i et andet menneske, lød det fra den grådkvalte danser, inden han blev afbrudt af sine tårer.

- Ej, jeg tuder alt for meget. Men det betyder bare meget, fortsatte han.

Senere stod han og partneren Merete Mærkedahl som vindere af 'Vild med dans' 2020. Og da sejren var i hus, afslørede danseren, at øjeblikket på tv-skærmen ikke var eneste gang følelserne overmandede ham.

Følelserne fik frit løb hos Thomas Evers Poulsen efter freestylen.

For da Merete Mærkedahl sammen med de øvrige nydansere var på gulvet i en showdans uden deres partnere, var det en stolt lærermester, der kiggede på backstage.

- Jeg stod jo og tudbrølede ude bag skærmen, fordi hun var så dygtig, lød det fra danseren.

Det var 12 ugers følelser

Faktisk har Thomas Evers Poulsen haft let til tårer hele ugen. Hver gang han og Merete Mærkedahl har lavet et interview, har han "småtudet" en lille smule. Og efter finalen lagde han ikke skjul på, hvad der bragte tårerne frem hos ham.

- Det er jo 12 ugers følelser, som har bygget sig op hele vejen igennem. Jeg har været glad hver evig eneste fredag, men det er også det her med at have lavet det samme i så mange år, og så stadig opnå så stor en glæde ved at gøre det, forklarede han.

Thomas Evers Poulsen og Merete Mærkedahl med 'Vild med dans'-trofæerne.

Derudover var tårerne også møntet på samarbejdet og venskabet med dansepartneren Merete Mærkedahl

- Alt det, vi har fået sammen i og udenfor træningslokalet, er jo noget helt særligt. Med alt det indeni så bobler og syder det, sagde danseren og fremhævede, at skuespilleren har været en stor inspiration for ham, fordi hun har udfordret ham fra første uge.

Det har virkelig været en fantastisk oplevelse på alle punkter

Merete Mærkedahl

Allerede under deres første træning, mente Merete Mærkedahl eksempelvis, at hendes partner kunne gøre koreografien en tand sværere, end han først havde lagt op til.

- Kan vi ikke skifte de her to trin ud med noget andet, sagde hun bare. Og dermed blev udviklingen større for os begge to, fortalte Thomas Evers Poulsen.

Merete Mærkedahl dansede sig til 50 point på egen hånd i den moderne showdans, hvor hun var på gulvet med de øvrige finalister. Det var det syn, der rørte Thomas Evers Poulsen backstage.

Sejren skal tatoveres på foden

For Merete Mærkedahl var det lige som for partneren en ambivalent følelse, da kameraerne slukkede, og hun kunne tage vindertrofæet med ud i garderoben.

- Man er både glad, og man er lidt tømt, fordi vi bare har givet alt det, vi kunne. Og så er man også lidt vemodig, fordi det er slut. Vi skal ikke ned og danse mere. Jeg tror ikke helt, jeg har forstået, at det er slut, lød det fra skuespilleren efter finalen.

- Det har virkelig været en fantastisk oplevelse på alle punkter, forsatte hun.

Sådan så det ud, da Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen blev udråbt som vindere af 'Vild med dans' 2020.

- Virkelig – også selvom vi ikke har været i Horsens (hvor finalen normalt afholdes, red.). Så har det været lige så stort at stå der, supplerede Thomas Evers Poulsen, der nu har fået sin tredje sejr i 'Vild med dans' og dermed tangerer Silas Holst, som indtil lørdag aften kunne kalde sig den mest vindende danser i programmets historie.

Thomas Evers Poulsen vandt i 2005 med skuespilleren Mia Lyhne og i 2015 med skuespilleren Ena Spottag. Og sejrene har betydet så meget, at de er tatoveret på hans fod.

"VMD" står der efterfulgt af et 05 og et 15. Og nu skal der så føjes et nyt element til tatoveringen: Nemlig 20.

Se eller gense 'Vild med dans'-finalen på TV 2 PLAY.