Vild med dans

Merete og Thomas vinder 'Vild med dans': - Jeg dirrer over hele kroppen

Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen var aftenens topscorere hos dommerne. Og da stemmerne var talt op, var det dem, der løb med sejren.

Skuespiller Merete Mærkedahl og partner Thomas Evers Poulsen har vundet 'Vild med dans' 2020.

- Jeg dirrer over hele kroppen. Det er fuldstændig fantastisk, lød det fra Merete Mærkedahl umiddelbart efter, at sejren var i hus.

Årets andenplads gik til Albert Rosin Harson og Jenna Bagge, mens Nukâka Coster-Waldau og SIlas Holst fik tredjepladsen.

Jeg tror ikke helt, jeg har forstået, at det er slut

Merete Mærkedahl

Vinderparret var på gulvet i en tango og en freestyle, som de modtog henholdsvis 50 og 49 i dommerkarakterer for.

Og så dansede Merete Mærkedahl sig til 50 point på egen hånd i den moderne showdans, hvor hun var på gulvet med de øvrige finalister i en særlig koreografi.

Vemodigt, at det er slut

Efter showet sad parret tilbage med en lidt ambivalent følelse, selvom deres 'Vild med dans'-rejse sluttede i stor triumf.

- Man er både glad og helt tømt, fordi man har gjort alt, hvad man kunne. Og så er man også lidt vemodig, sagde Merete Mærkedahl.

- Jeg tror ikke helt, jeg har forstået, at det er slut, tilføjede skuespilleren.

Thomas Evers Poulsen var enig.

- Vi kunne godt lige tage en uge mere, sagde danseren med et grin.

Thomas Evers Poulsen har to gange før vundet 'Vild med dans' – med 10 års mellemrum. Og danseren var særdeles glad for, at der ikke skulle gå ti år, før han vandt igen.

- Hvor er jeg bare glad for, at det blev i 2020, og ikke i 2025, sagde han.

Nylonstrømper fik særlig betydning

Sejren kom oven på en følelsesladet aften for parret, og Merete Mærkedahl afslørede efter finalen, at hun har været overtroisk om én bestemt ting, der har fulgt hende gennem hele 'Vild med dans'-sæsonen.

- Jeg har haft noget med mine nylonstrømper. Dem jeg har på nu, det er dem, jeg har haft på i alle programmer, sagde hun.

Faktisk var systuen lige ved at klippe i dem op til finaleprogrammet, da de skulle sy et par nylonstrømper ind i hendes tangokjole.

- Og så sagde jeg "stop stop stop". Det må I ikke! I må tage nogle andre, fordi dem der skal jeg have på, forklarede hun med et grin efter sejren.

Derudover mente Thomas Evers Poulsen, at hendes dansesko skulle vaskes op til finalen. Men det skete heller ikke. Om det var det, der gav parret det sidste held op til finalen, ved de ikke.

- Vi er bare så glade og taknemmelige. Det er så vildt at få lov til at vinde det her trofæ, sagde Merete Mærkedahl.

Se eller gense finalen i 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.