Vild med dans

De mange hadbeskeder gav brændstof til finalen: - Jeg havde et behov for at komme ud med noget

Igennem hele sæsonen har Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst villet vise, at man kan være sig selv. Under deres freestyle kulminerede det.

Da Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst gik på gulvet i deres freestyle i 'Vild med dans'-finalen stod én ting klart: Dansens stemning adskilte sig betydeligt fra de to foregående.

Scenen var næsten mørklagt, og i ens sort-hvide sæt udførte de en dans, som for dem begge var én stor følelsesmæssig udladning.

Det fortæller de to dansere efter finalen, hvor de endte på en tredjeplads.

Jeg havde et behov for at komme ud med noget

Silas Holst

For selvom de har haft en god oplevelse med at være med i programmet, har de også oplevet bagsiden ved at stille sig frem i tv og være helt sig selv.

- Jeg havde et behov for at komme ud med noget, fortæller Silas Holst om den negativitet, som har sneget sig under huden på dem.

Racistiske beskeder og trusler

Igennem 'Vild med dans' har dommerne ofte påpeget, at Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst er ekstremt kreative i deres tilgang til dans.

Og selvom det har kunnet dele vandene hjemme i stuerne, har parret uge efter uge bidraget med noget uventet.

Men det har samtidig resulteret i, at de har modtaget hadbeskeder, som har været både racistiske og homofobiske og også det, der direkte kan betegnes som dødstrusler, fortæller Silas Holst.

- Det startede, da vi dansede tango. Der var vi nogle af de klammeste mennesker, de havde set, fortæller han om dansen, hvor han selv dansede i højhælede sko.

- Det har siddet ret dybt i mig og også i dig i en periode, siger han henvendt til sin partner.

Halvvejs i sæsonen gik beskederne dem så meget på, at de blev nødt til at tage en alvorssnak om, hvordan de skulle håndtere det. At det var dræbende for netop den leg og kreativitet, der havde bragt dem så langt.

Alligevel lykkedes det parret at finde styrken til at bruge det konstruktivt. De besluttede sig for, at ikke ville lade sig kue.

Og i finalen blev vreden brændstof til deres freestyle.

- Det var en god måde at få det ud af min krop, så jeg ikke skal tænke på det mere, siger Silas Holst.

Insisterer på at være sig selv

Meningen for Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst var, at freestylen skulle udstråle både mod og en forløsning.

Både dansens start, hvor Nukâka Coster-Waldau sang, og akrobatikken i to røde stofklæder hængende fra loftet, er et sjældent syn i 'Vild med dans'-sammenhæng, og parret var stolte af deres præstation.

- Vi er så lettede og stolte over, at vi er stået fast og stået ved os selv, og er blevet ved med at lege, siger Nukâka Coster-Waldau.

Det blev også positivt bemærket ved dommerbordet, hvor Marianne Eihilt godt kunne mærke, at der lå mere bag koreografien end som så.

- Jeg elsker jer for, at I skiller jer ud, og for jeres mod, sagde Marianne Eihilt.

- Mange kan lære af at gøre det, man brænder og føler for, selvom det deler vandene.

Hun gav ham modet til drømmedansen

Faktisk har Silas Holst drømt om at danse en dans netop som deres freestyle, siden han for 12 år siden så Cher optræde med den sang, som han og Nukâka Coster-Waldau dansede til. Sangen hedder 'Bang Bang' og er oprindeligt af Nancy Sinatra.

Danseren har før fået kolde fødder, inden han overhovedet har foreslået at lave en lignende freestyle over for sine tidligere partnere i konkurrencen. Men i år skulle det være. Og det giver Silas Holst sin partner en stor del af æren for.

- Der er noget ufattelig smukt ved det, Nukâka kan. Jeg synes, jeg er modig, men der er også steder, hvor det svigter. Også da vi dansede tango, og jeg på dagen blev i tvivl om, hvorvidt jeg skulle danse i høje hæle. Jeg har fået mod til at gøre det, jeg gerne vil, uanset hvad folk siger. Det har Nukâka holdt mig til ilden med, siger han.

Selvom det endte med en tredjeplads for parret, er de glade og stolte over, at de fik leveret deres budskab i finalen.

- Jeg følte mig som en vinder over at komme så langt, siger Nukâka Coster-Waldau.

Se eller gense 'Vild med dans'-finalen på TV 2 PLAY.