GO'

Anmeldere: Dansker står foran stort internationalt gennembrud

Anmelderne roser Amanda Collins præstation. Men de er langt mere delte, når det kommer til selve serien.

På den golde planet Kepler-22b lander de to menneskelignende androider Mother og Father for at opfostre en børneflok langt fra den borgerkrig, der raser på jorden.

Sådan starter tv-serien ‘Raised by Wolves’, der fik premiere på streamingtjenesten HBO Nordic 16. december.

Mother spilles af danske Amanda Collin, og Father spilles af Abubakar Salim. I seriens postapokalyptiske univers skal de skabe en ny civilisation langt fra den krigshærgede og ødelagte jord.

Og filmanmelder hos ‘Go’morgen Danmark’, Ann Lind Andersen, spår den danske skuespiller en international karriere efter hendes optræden i ‘Raised by Wolves’.

- Det her bliver Amanda Collins vildeste, internationale gennembrud. Hun balancerer mellem det mekaniske, som en androide skal have, og så noget dyrisk. At kunne forbinde to modsætninger, det mekaniske og det dyriske, kan hun faktisk i den her rolle, lyder det.

Jacob Ludvigsen, der er filmredaktør på Soundvenue, er ligeledes begejstret for den danske skuespillers præstation.

- Det er lidt, som hvis Terminator var en balletdanser med den der lidt ranglede, tynde krop og virkelige intense udtryk. Hun har sådan en dragende rumvæsenagtig facon, som er enormt interessant, og det løfter hun virkelig godt i den her serie, lyder det.

Postapokalyptisk univers

‘Raised by Wolves’ er instrueret af den 83-årige Ridley Scott, som også er kendt for store filmproduktioner som 'Gladiator' og sci-fi-filmene 'Alien' og 'Blade Runner'.

Og det er nemt at se Ridley Scott i ‘Raised by Wolves’, lyder det.

- Det er en serie, som beskæftiger sig med de store idéer og de faste tematikker, for eksempel spørgsmålet om religion og kunstig intelligens og om, hvad der gør os menneskelige, siger Ann Lind Andersen.

Ridley Scott er lykkedes med at skabe et stort og velfungerende univers til serien, og det kræver en visionær instruktør, mener Jacob Ludvigsen:

- Man mærker tydeligt, at han har bygget et univers, som ser meget flot ud, og så er meget gennemført i sin æstetik. Lige fra de grå dragter, til hvordan hele miljøet ser ud på den her planet.

Blandede anmeldelser

Begge anmeldere er begejstrede for Amanda Collins præstation, men de er ikke helt enige om, hvor god HBO-serien er.

- Jeg giver den tre stjerner for Amanda Collin. Jeg synes faktisk, det er et lidt ufedt, farveløst univers. Jeg mangler simpelthen noget modstand i det, lyder det fra Jacob Ludvigsen.

Han peger desuden på, at han mangler noget intensitet i serien.

Og han er ikke den eneste anmelder, der sidder med den oplevelse. Anmelderne fra The Guardian og New York Times mangler action, og den ene anmelder beskriver, hvordan han faldt af efter to afsnit. Dog roser han Amanda Collins optræden.

Danske Jyllands-Posten har derimod givet fem stjerner, og for Ann Lind-Andersen er oplevelsen ligeledes positiv.

- Jeg giver den fire stjerner. Den er farveløs på sådan en fed måde, synes jeg, men så er den også meget følelseskold. Det er ikke en serie, der engagerer dig følelsesmæssigt, så du har lidt et problem med at føle noget for karaktererne, men det er et sindssygt flot univers, slutter hun.

Se interviewet med Ann Lind Andersen og Jakob Ludvigsen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.