Underholdning

Tv-serien 'Riget' får en tredje og sidste sæson

Tv-serien 'Riget' får en tredje og sidste sæson med forventet premiere i 2022. Det oplyses i pressemeddelelse.

Efter at have ligget stille i mere end tyve år kommer der nu snart en tredje og sidste sæson af den danske tv-serie 'Riget'.

Ligesom i de to foregående sæsoner er det Lars von Trier, der instruerer og har været med til at skrive manuskriptet. Det oplyses i en pressemeddelelse.

De første fire afsnit af 'Riget' blev sendt 1994. Det blev fulgt op af yderligere fire afsnit i 1997. Nu tages der altså hul på en viderefortælling af serien, der både i ind- og udland er blevet meget anmelderrost.

Optagelser begynder snart

Seriens omdrejningspunkt er Rigshospitalet i København, hvor magtkampe og intriger blandt personalet bliver blandet med uhyggelige over- og underjordiske hændelser.

Af pressemeddelelsen fremgår det ikke, hvor mange afsnit den tredje sæson vil bestå af. Men da serien oprindeligt var planlagt til 13 afsnit, og der indtil videre er lavet otte, så kan der være fem afsnit på trapperne.

Optagelserne til tredje sæson af 'Riget' vil begynde til næste år.

- 'Riget' bliver afsluttet. Den legendariske serie om det gode og det onde med Danmarks Rigshospital som omdrejningspunkt skal optages i det nye år.

- Det bliver både uhyggeligt og morsomt, når Zentropa og Lars von Trier en sidste gang dykker ned i 'Rigets' mange uforløste historier, står der i pressemeddelelsen.

- Der hviler stadig en forbandelse over det gamle hospital

Handlingen i tredje sæson bliver ikke afsløret i pressemeddelelsen.

Det oplyses blot, at det svenske og danske system stadig ikke er i harmoni, og at 'Rigets' forfatning er skrøbeligt.

- Der hviler stadig en forbandelse over det gamle hospital.

- Hvad der i 'Riget' I og II fremstod som at være fiktion, er måske ikke så uvirkeligt, når det kommer til stykket.

- Så vær beredt på at tage det gode med det onde i den tredje og sidste sæson af 'Riget' med titlen 'Riget Exodus', lyder det i pressemeddelelsen.

Hvem er med?

På nuværende tidspunkt ligger det ikke fast, hvem der vil medvirke i 'Riget Exodus'.

Men ifølge pressemeddelelsen kan skuespillerne blive en blanding af velkendte karakterer fra de tidligere sæsoner og helt nye karakterer.

'Riget Exodus' har forventet danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022 og lanceres som en Viaplay Original, hvorefter den efter en kort periode har tv-premiere på DR.