4-årige drenge henrykte danskerne: - Vi skulle lige vænne os til, at folk ville tage billeder af dem

Videoen blev delt næsten 7000 gange og kommenteret endnu mere. Nu bliver drengene kåret ved TV 2s årskavalkadeshow.

Tvillingerne Malthe og William på fire år har de seneste år været fuldstændigt besat af at holde vagt og patruljere omkring Amalienborg iført kostumer udlånt fra en lokal kostumebutik.

Og nu får drengene en medalje til uniformen. I TV 2s store årskavalkadeshow er deres patruljeren foran Amalienborg nemlig netop blevet kåret til det sjoveste klip i 2020.

- Det er vi så stolte af som familie. Det var jo nogle kæmpe navne, vi var oppe imod, siger René Olsen, der er far til drengene.

Afsted flere gange om ugen

Oprindeligt startede det hele med at drengenes mormor og tante havde taget dem med ind i byen for at opleve et vagtskifte, hvilket gjorde så stort indtryk på tvillingerne, at de begyndte at efterspørge at komme afsted flere gange om ugen.

De to lyshårede drenge begyndte selv at gå strækmarch hen over brostenene og gjorde honnør til hinanden og forbipasserende, som de havde set livgarderne gøre.

Tvillingerne blev hurtigt populære på pladsen blandt de 'store' livgarder, men da René Olsen begyndte at lægge billeder af drengenes passion på Instagram faldt resten i Danmark også i svime over dem. Deres Instagram-konto har over 10.000 følgere og over 27.000 har liket videoen med drengene på TV 2 LORRYs Facebook-side.

Selv er René Olsen bare glad for, at hans drenges store interesse også kan glæde andre.

- Vi håber folk kan få et smil på læben i denne svære tid. Bare det at folk kan få et smil på læben, når vi ankommer på Amalienborg. Det er det bedste kick, man kan få, siger han.

Bliver stoppet på gaden

Efter at klippet er gået viralt, har drengene og deres forældre oplevet at blive stoppet på gaden mange gange.

- Vi skulle lige vænne os til, at de pludselig blev stoppet, og folk spurgte, om de måtte tage billeder af dem. Og så har vi ladet det være op til drengene, om de vil have taget billedet, men de plejer at stille op, siger René Olsen.

Selv er han bare glad for, at drengene får så mange gode oplevelser i forbindelse med deres interesse.

- Alle de søde gardere har virkelig taget godt imod dem. Der har ikke været andet end smil og gode oplevelser på både Amalienborg, Rosenborg og Kastellet. På sidstnævnte rendte vi faktisk ind i kronprinsen, der var ude og løbe, og så stillede Malthe og William op og præsenterede gevær, og kronprinsen gav tommelfingrene i vejret, fortæller René Olsen.

'De største øjeblikke' bliver sendt på TV 2 og TV 2 PLAY 30. december.