Underholdning

Se årets 25 bedste naturfotografier her

Se alle 25 nominerede længere nede i artiklen.

Først var der 49.000. Så var der 25. Og nu kan du være med til at udvælge, hvilket ét der skal stå alene tilbage som vinder af People’s Choice Award.

Lige nu beder den prestigefyldte fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year - også kaldt naturfotografernes Oscar-uddeling - nemlig offentligheden om hjælp til at kåre årets bedste billede.

Du kan for eksempel vælge mellem et foto af et par sovende egern, to legende losser eller et zebrahoved, der blev opdaget ved grænsekontrollen i USA.

- Der er en bred vifte af billeder, der vidner om, hvor mangfoldigt livet er på Jorden, men de afspejler også vores udfordringer med klima og dyreliv, der er under voldsomt pres på grund af menneskets påvirkning, siger Tim Littlewood, videnskabsdirektør ved Natural History Museum i London og en af arrangørerne af konkurrencen.

Udover publikumsprisen People’s Choice Award er der allerede fundet vindere i 13 kategorier. Blandt andet har den danske dyrefotograf og zoolog Mogens Trolle vundet prisen for 'Årets dyrebillede' for sit portræt af en næseabe, som han fangede i dens naturlige habitat på Borneo juli 2018.

Vinderen af People’s Choice Award bliver kåret 9. februar 2021. Du kan være med til at påvirke resultatet og stemme her. Herunder kan du se alle 25 billeder:

Joseph Wachira trøster verdens sidste næsehorn af arten nordligt hvidt næsehorn, øjeblikket før det døde i det nordlige Kenya.
At fange et familieportræt af mor, far og deres otte kyllinger viste sig at være vanskeligt for Andrew Lee, der forsøgte at få et perfekt billede af den samlede familie af prærieugler. Men efter mange dages ventetid, lykkedes det.
Tre sibiriske brune bjørne bliver trænet, så de er klar til at optræde i Saint Petersburg State Circus i Rusland.
Britta Jaschinskis fotograferer nogle af de produkter fra vilde dyr, som bliver konfiskeret i lufthavne verden over. Dette zebrahoved blev konfiskeret ved en grænsekontrol i USA.
Aktivisten Julie Malherbe ringer efter hjælp for at redde endnu et dyr. Imens passer hun tre forældreløse flagermus af racen pteropus, der er den største flagermusart.
The Great Sandy Desert i det vestlige Australien er hjemsted for en bred vifte af vilde dyr, der lever side om side med minedrift-industrien. Her er en ’long-nosed dragon’.
I Florida Everglades i USA ligger et ferieområde, som tilbyder luksusresorter, smukke strande, millionvillaer – og prærieugler.
Joseph Dominic Anthony studerede tidevandet og ventede på det perfekte vejr ved Mai Po Nature Reserve i Hong Kong, før han fik det perfekte billede.
Da en seks måneder gammel sneleopardunge blev væk fra sin mor, søgte den beskyttelse blandt klipperne.
Andy Parkinson siger om sit foto, at han brænder for at give dyr en stemme gennem sine fotos og afsløre de daglige udfordringer, de overvinder hver dag. Her ses en snehare fanget i sneen.
Naturfotograf Emmanuel Rondeaus var i de bhutanske bjerge for at installere et kamera, der skulle fotografere plantelivet i den vilde natur. Da han vendte tilbage senere, blev han overrasket over at have fanget en takin på kamera.
Da vejret blev koldere, fandt to røde egern (kun en er tydeligt synlig) trøst og varme i en kasse, Neil Anderson havde sat op i et af fyrretræerne nær sit hjem i det skotske højland.
Selvom grønne havskildpadder er klassificeret som truede, kan de let observeres på steder som Little Farmer's Cay i Bahamas.
Denne kokosblæksprutte blev spottet i det sorte sand i Lembeh-strædet i Indonesien.
En hanløve ligger oven på en stor granitsten, mens dens manke bliver blæst stor af vinden i Serengeti, Tanzania.
To spanske losser, Quijote og Queen, leger på det forladte høloft, hvor de blev født.
En brand efterlader et spor af ødelæggelse gennem skoven nær grænsen til Steve Irwin Wildlife Reserve i Cape York i Australien.
Oliver Richter har observeret de europæiske bævere i nærheden af sit hjem i Grimma, Sachsen, Tyskland, i mange år. Dette familieportræt er på bævernes foretrukne fodringssted.
 Fotograf Petri Pietiläinen var i den norske øgruppe Svalbard, da han fik øje på en isbjørn, der blev set på vej ned mod en rede på en stejl klippe.
To grå revhajer river fisk i Fakarava i Fransk Polynesien.
Af alle de forskellige primatarter, som danske Mogens Trolle har fotograferet, har mandrillen vist sig at være den sværeste at fange, fordi den foretrækker at gemme sig i tropiske skove i fjerntliggende dele af Centralafrika, siger han.
Denne japanske ’warbonnet’ blev fotograferet i den nordlige del af Oprichnik-bugten i Japan. De usædvanlige fisk lever en territorial livsstil blandt sten og klipper i ved kyster.
En fræk asiatisk palmeruller-killing stikker hovedet op ad en taske i en lille fjerntliggende landsby i Indien.
Efterhånden som byområder vokser, øges truslerne mod dyrelivet.
Guillermo Esteves fotograferede elge langs vejen ved Antelope Flats in Grand Teton National Park i Wyoming, da denne store elg fandt interesse i en hund i en bil.