Underholdning

Se årets 25 bedste naturfotografier her

Se alle 25 nominerede længere nede i artiklen.

Først var der 49.000. Så var der 25. Og nu kan du være med til at udvælge, hvilket ét der skal stå alene tilbage som vinder af People’s Choice Award.

Lige nu beder den prestigefyldte fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year - også kaldt naturfotografernes Oscar-uddeling - nemlig offentligheden om hjælp til at kåre årets bedste billede.

Du kan for eksempel vælge mellem et foto af et par sovende egern, to legende losser eller et zebrahoved, der blev opdaget ved grænsekontrollen i USA.

- Der er en bred vifte af billeder, der vidner om, hvor mangfoldigt livet er på Jorden, men de afspejler også vores udfordringer med klima og dyreliv, der er under voldsomt pres på grund af menneskets påvirkning, siger Tim Littlewood, videnskabsdirektør ved Natural History Museum i London og en af arrangørerne af konkurrencen.

Udover publikumsprisen People’s Choice Award er der allerede fundet vindere i 13 kategorier. Blandt andet har den danske dyrefotograf og zoolog Mogens Trolle vundet prisen for 'Årets dyrebillede' for sit portræt af en næseabe, som han fangede i dens naturlige habitat på Borneo juli 2018.

Vinderen af People’s Choice Award bliver kåret 9. februar 2021. Du kan være med til at påvirke resultatet og stemme her. Herunder kan du se alle 25 billeder: