Juleønsket

Berømmelsen overvældede den 12-årige pige - sådan går det Julie fra 'Juleønsket' i dag

Olivia Hillingsø bliver stadig genkendt som ”hende fra julekalenderen”, fem år efter at serien rullede over skærmen. Selv er hun et andet sted i dag.

Hun husker tydeligt bølgen af lykke, der skyllede ind over hende den dag i 2014. Rollen var hendes. Hun skulle spille Julie, hovedrollen i julekalenderen ’Juleønsket’.

5 hurtige om Olivia Hillingsø

  • 17 år gammel (fylder 18 i december)
  • Bor i København med sin mor, far og to søskende
  • Går i 2.g på gymnasiet 
  • Bruger sin fritid på veninder og arbejde
  • Er niece til den berømte skuespillerinde Ellen Hillingsø

Olivia Hillingsø havde netop været til casting for anden gang, da hun fik den glædelige besked. Her havde hun blandt andet mødt ”drengene”, Jonathan Lindinger og Helmer Solberg, der skulle spille henholdsvis englen Rafi og Julies ven Willy.

Det føltes allerede som om, de var en lille familie.

Olivia Hillingsø havde slet ikke turde håbe på, at noget så stort skulle overgå hende i så ung en alder. Hun havde aldrig stået foran et kamera, men om lidt skulle hun arbejde med nogle af branchens dygtigste folk.

Hun var dengang kun 12 år gammel, men alligevel følte hun, at hendes største ønske var gået i opfyldelse.

- Jeg drømte kun om at blive skuespiller. At stå på den store scene, medvirke i film og tv-serier. Det var bare dét, jeg skulle, siger Olivia Hillingsø, der mindes tiden for fem år siden som den bedste nogensinde.

I dag er hun 17 år gammel og igen aktuel i rollen som Julie, når 'Juleønsket' bliver sendt på TV 2 og TV 2 PLAY i december.

Den unge kvinde glæder sig over gensynet, men personligt er der sket meget for hende siden da. Det er nemlig ikke længere skuespil, der fylder hos Olivia Hillingsø, men skolen og en voksende trang til at opleve verden.

Herunder kan du trække for at se, hvordan Olivia Hillingsø ser ud i dag.

.
.

Den vilde berømmelse

Da 'Juleønsket' rullede over skærmen i december 2015, var der cirka en million danskere, der så med. De heppede alle på, at Julie ville få det ønske opfyldt, hun sender af sted i seriens første afsnit, nemlig at holde jul med hele sin familie.

Julekalenderen blev så stor en succes, at den blandt andet blev nomineret til en Robert for "Årets korte tv-serie" i 2016.

For Olivia Hillingsø betød den store opmærksomhed omkring hendes karakter, at der blev vendt op og ned på hendes liv.

- Mit liv ændrede sig totalt efter rollen som Julie. Jeg blev genkendt alle vegne, folk stoppede mig på gaden og ville have taget billeder, fortæller hun.

Hun husker særligt en episode, hvor en pige stak sit hoved helt hen til hendes og råbte: ”Aaah, det er dig fra julekalenderen.”

For Olivia Hillingsø var det både overvældende og lidt skræmmende.

Det var ikke kun i offentligheden, men også på de sociale medier, at opmærksomheden omkring hende var stor.

Efter første afsnit af ’Juleønsket’ blev sendt i tv, fik hun flere hundrede anmodninger på Facebook og Instagram, og populariteten voksede kun i løbet af december og månederne efter.

Olivia Hillingsø fortæller, at produktionsselskabet havde informeret børneskuespillerne om, hvordan det formentlig ville blive, men at det alligevel kom bag på hende, hvor intens en oplevelse, det var.

- Folk følte, de kendte mig, men det var jo ikke mig, det var karakteren Julie. Og vi var ikke samme person, fortæller hun.

I dag oplever hun stadig at blive genkendt som "hende fra julekalenderen", men det generer hende ikke længere. Olivia Hillingsø ser det udelukkende som et tegn på, at julekalenderen og hendes rolle har gjort indtryk på folk.

Skillevejen – skole eller skuespil?

I tiden efter ’Juleønsket’ fortsatte Olivia Hillingsø med at spille teater, som hun elskede og havde gjort, siden hun var helt lille.

I takt med at hun kom i de ældre klasser i folkeskolen, ændrede noget sig dog. Skolen begyndte at fylde mere og mere, og Olivia Hillingsø kom i et dilemma.

- Jeg følte ikke, der var tid nok til at gøre begge dele så godt, som jeg gerne ville. Jeg måtte vælge, fortæller hun.

Valget faldt ifølge Olivia Hillingsø relativt naturligt, og det blev skolen. Skuespillet ebbede derfor mere og mere ud, og til sidst droppede hun det helt.

- Jeg tænker ikke, at jeg er gået glip af nogle muligheder. Skolen kommer først for mig, og derfor valgte jeg, som jeg gjorde, siger Olivia Hillingsø og uddyber, at hun godt kunne finde på at takke ja til en rolle i fremtiden, men at det skal kunne forenes med hendes uddannelse.

Olivia Hillingsø går lige nu i 2.g.

Vil opleve verden

Udover at lægge mange timer i sit skolearbejde, har den unge kvinde en stor drøm om at rejse ud og opleve verden. Efter niende klasse rejste hun et år til Tennessee som udvekslingsstudent, hvor hun boede hos en værtsfamilie og gik på high school.

Den oplevelse gav hende kun lyst til at opleve endnu mere.

- Mit ophold i USA vækkede en nysgerrighed i mig. Der er så mange spændende lande og kulturer derude, og jeg drømmer sådan om at opleve nogle af dem, siger Olivia Hillingsø, der planlægger at rejse ud i verden efter gymnasiet.

Generelt beskriver hun sig selv som en udadvendt og eventyrlysten ung kvinde.

- Det handler både om at havde mod til at sige ja til de muligheder, der byder sig, og samtidig lytte til sin mavefornemmelse. Det har allerede bragt mig mange fantastiske oplevelser – eksempelvis at spille Julie i 'Juleønsket', afslutter Olivia Hillingsø.

'Juleønsket' kan ses hver dag i december klokken 20 på TV 2 og på TV 2 PLAY.