Underholdning

Stortalent hyldes af anmelderne i ny Anders Thomas Jensen-film

Det er hverken Mikkelsen, Kaas, Bro eller Brygmann, som anmelderne fremhæver i 'Retfærdighedens ryttere'.

Den nye danske film 'Retfærdighedens ryttere' har taget anmelderne med storm.

De elsker filmen – og de elsker den 21-årige skuespiller Andrea Heick Gadeberg.

- Jeg tror sgu, at Jensen har lavet sin femte klassiker på stribe. Det er da ret godt gået, skriver Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch.

Avisens anmelder er ikke mindst begejstret for Anders Thomas Jensen, der kaldes for en af Danmarks flittigste og mest alsidige manuskriptforfattere, og for Andrea Heick Gadeberg, som han kalder for et stortalent.

Skuespillerne er i topform

Også Jyllands-Postens anmelder, Katrine Sommer Boysen, er begejstret for Gadeberg

- Det er mere end godt gået at yde så kvalificeret med- og modspil til fire af dansk films største skikkelser, skriver hun.

I filmen må den udstationerede militærmand Markus (Mads Mikkelsen) tage hjem til sin teenagedatter, Mathilde (Andrea Heick Gadeberg), da hans kone dør i en tragisk togulykke.

Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto (Nikolaj Lie Kaas) dukker op med sine to excentriske kolleger Lennart (Lars Brygmann) og Emmenthaler (Nicolas Bro).

Bedste film siden 'Blinkende lygter'

Magasinet Soundvenue kalder filmen for Anders Thomas Jensens bedste siden 'Blinkende lygter' fra 2000.

- Skuespillerne er i en topform, som vi skal tilbage til ’Blinkende lygter’ for at finde, skriver Thomas Spejlborg Sejersen.

- Det er som om, vores 90’er- og 00’er-helte er vendt tilbage her i vor tids dunkleste stund for at redde ikke bare dansk film og biograferne, men os alle ud af denne krisetid.

Fem ud af seks stjerner

B.T. anbefaler, at man skynder sig ind og ser filmen – selv om den ikke kan måle sig med Anders Thomas Jensens mesterværk fra 2000, 'Blinkende lygter'.

- Hvor Anders Thomas Jensen med 'Blinkende lygter' spandt en nærmest poetisk historie rundt om den sorte humor, er det som om, helheden ikke står lige så knivskarpt i 'Retfærdighedens ryttere', selv om den forsøger, skriver Kristian Dam Nygaard.

Alle anmeldere giver filmen fem ud af seks stjerner.