I sidste uges 'Vild med dans' sluttede Emili Sindlev sin dans af med en knyttet næve. Og det var der en særlig grund til.
Vild med dans

Hun sagde fra foran alle, men lige lidt hjalp det: - Jeg tror bare, nogen følte sig provokeret

Der lå et særligt budskab i den knyttede hånd, modeinfluencer og stylist Emili Sindlev rejste i sidste uges 'Vild med dans'. Her er historien bag.

Det var kommet så langt ud, at Emili Sindlev følte, hun blev nødt til at sige fra. Én gang for alle.

Hun gik i 2.g på Øregård Gymnasium i Hellerup og sad nu foran skolens rektor.

Rektoren spurgte, om hun skulle få Emili Sindlevs lærer til at sige noget til de piger, der havde været efter hende så længe. Men det havde Emili Sindlev det ikke godt med.

- Vil du hellere selv gøre det?, spurgte rektoren så.

Og der tog Emili Sindlev en beslutning.

- Det her stopper nu, sagde hun med fast stemme, da hun kort efter rejste sig op foran alle pigerne i sin klasse.

- Jeg kan ikke holde ud at være her, og jeg bliver rigtig ked af det over den måde, I taler til mig på. Der er ikke nogen, der ser mig, og det føles ikke som om, at det er okay, at jeg er her, husker Emili Sindlev, at hun sagde.

Hun kunne se på sin klasselærer, at han tænkte: "Sejt".

Men effekten hos pigerne blev en anden, end Emili Sindlev havde håbet på. For en af dem kiggede op på hende og sagde:

- Du beder jo selv om det.

Emili Sindlev er i dag et stort navn i modebranchen og er blandt andet blevet kåret til årets stilikon til Elle Style Awards i 2018.

Fik ondt i maven

Den 24-årige modeinfluencer og stylist fortalte om sine hårde skoleår i sidste uges 'Vild med dans'.

Det gjorde hun, fordi hun ganske tidligt besluttede at deltage i programmet med hele sin person. Og med hele sin historie.

Og selvom hendes Beyoncé-inspirerede showdans i fredags fyldte Emili Sindlev med den fedeste "I did it!"-følelse, var det også en voldsom oplevelse at bringe sig selv i spil på den måde, indrømmer hun.

Da Emili Sindlev og partneren Mads Vad havde danset sidste fredags showdans under generalprøven, kunne hun ikke holde tårerne tilbage. - Det var bare en forløsning, fordi havde været virkelig nervøs, siger hun.

Det er første gang, hun har gjort det på landsdækkende tv. Og under optagelserne til sidste uges program fik influenceren ondt i maven, da hun hørte sig selv sige noget, hun aldrig havde sagt højt før.

Nemlig at hun var virkelig ensom i sine teenageår. Og at hun har følt sig både forkert og decideret uønsket, lige indtil hun havnede et sted, hvor folk havde optur over den, hun var – fremfor at pille hende ned, fordi hun ikke var som alle andre.

Men Emili Sindlev fik ikke ondt i maven af at tænke på sit eget 15-årige jeg.

Det, der ramte hende, var, at der måske sidder nogen derude og har det sådan lige nu – og som kan bruge hendes historie til noget.

- Nogen følte sig provokeret af det

For Emili Sindlev begyndte det i 1.-2. klasse. Hvor de andre børn gik op i sport, var hendes interesse en helt anden.

BLÅ BOG: EMILI SINDLEV

24 år

Opvokset i Hellerup

Var tidligere stylist på magasinerne Cover og Eurowoman. Arbejder i dag som freelancestylist

Har knap en halv million følgere på Instagram

Blev kåret til årets stilikon i 2018

Hun elskede tøj og mode. Så meget, at en væg på hendes børneværelse var klistret til med modesiderne fra alle de store modemagasiner.

Allerede som ganske ung var hun vild med vintage. Hun kendte historien bag forskellige brands og brugte tid på at søge efter specielle ting, der var svære at få fat i.

Men hun følte, at hun skulle høre for det i skolen, hver gang hun havde noget nyt eller særligt tøj på.

- Jeg tror bare, der var nogen, der følte sig provokeret af det. På den måde var jeg nok et nemt offer. Ikke fordi jeg var svag, men fordi jeg skilte mig ud, siger modeinfluenceren.

Emili Sindlev begyndte at føle sig udenfor, da alle andre fik en bedste veninde, mens hun ikke selv havde nogen – og heller ikke fik en invitation, når de andre skulle mødes og lege.

Og følelsen tog til, da hun kom i gymnasiet.

- Desværre får man ar, selvom man siger fra

Her var hun den, der kom i tracksuits fra Adidas frem for læderbukser og en stram langærmet som de andre.

Medmindre hun ikke kunne overskue "dagens slag", som hun siger – for så prøvede hun at blende ind.

- Jeg havde mine dage, hvor jeg havde brug for at føle mig usynlig. Og nogle gange er det federe selv at vælge at være usynlig, frem for at andre vælger det for dig, siger Emili Sindlev, som havde følelsen af, at ingen af pigerne i klassen ville tale med hende.

- Mit mål er, at der sidder nogen derhjemme og ser det som en hjælp, siger Emili Sindlev, om hvorfor hun vælger at dele sin historie.

Sagde de noget til hende, følte hun, at de gjorde nar ad hende. Som til den musikeksamen, hvor nogle i gruppen med forvrænget stemme blev ved med at gentage, hver gang Emili Sindlev nervøst sagde "øhm".

Noget hun husker som dybt ubehageligt.

- Jeg har normalt en meget lang lunte, men jeg blev så hidsig, at jeg gik direkte hen til en af dem bagefter og sagde: "Undskyld mig, men det, du gjorde derinde, gør du aldrig nogensinde igen".

Mange af gangene sagde hun fra på den måde. For det har hendes mor altid lært hende, at hun skulle.

- Det ændrer bare ikke på, at man desværre får nogle ar, selvom man siger fra, siger Emili Sindlev.

Ville bevise, at hun kunne klare det

Hun har ikke tal på, hvor mange gange hendes mor har måttet trøste hende, når hun kom hjem fra skole. Og Emili Sindlev blev mere og mere bange for at sige noget i timerne. Til sidst begyndte hun helt at lade være.

For tingene ændrede sig aldrig rigtigt. Heller ikke efter den dag, hun stillede sig op foran alle og fortalte, hvordan hun havde det.

- Jeg brød bare sammen, fordi jeg blev så vred. Så gik jeg hjem, og dagen efter rejste jeg mig op igen og lod som ingenting, siger hun.

Emili Sindlev har aldrig set sig selv som et offer. - Jeg har altid følt mig stærk, også selvom jeg måske ikke var det, siger hun. Her ses hun i 2016, nogle år efter hun gik ud af 3.g.

Der var på et tidspunkt tale om, at Emili Sindlev skulle skifte gymnasium. Men noget i hende strittede imod.

- Jeg ville bevise over for mig selv, at jeg godt kunne komme igennem det her. Det andet ville jo være den nemme løsning, siger hun.

Og heller ikke, da Emili Sindlev fik et ganske særligt tilbud, gav hun efter.

En blå bog, der gjorde ondt

Det var ellers stort for hende, da hun i 2.g blev ringet op af modemagasinet Cover, som tilbød hende et job.

De havde opdaget Emili Sindlev på Instagram, hvor hun allerede dengang delte stylede billeder af sit tøj. Bare det hun selv havde i skabet og kunne låne af sin mor.

- Jeg havde jo tusind gange lyst til at droppe ud og starte hos dem. Men gymnasiet var også noget, jeg gerne ville. Og grunden til, at jeg ville væk, var jo bare, at jeg havde det svært, siger hun.

Emili Sindlev har været aktiv på Instagram, siden platformen gik i luften i 2010. Og i slutningen af gymnasiet begyndte hun at bruge mere og mere tid på at dele billeder. Her ses hendes garderobe, som den ser ud i dag.

Derfor besluttede Emili Sindlev at hænge i det sidste år. Men da hun læste ordene i sin blå bog var hun glad for, at gymnasiet snart var et overstået kapitel.

"Hun tror, hun bliver moderedaktør og ender på forsiden af et magasin".

"Hun tror, hun kommer til at arbejde med Chanel".

Sådan noget stod der. I en nedladende tone, som gjorde Emili Sindlev mere ked af det end nogensinde.

- Jeg har aldrig nogensinde været selvfed eller selvglad eller sagt de ting højt. Men fordi jeg har store ambitioner og gik så meget op i mode, blev jeg mobbet med det, i stedet for at folk tænkte: "Ej, hvor sejt", siger hun.

Men på Cover så de helt anderledes på 18-årige Emili Sindlevs passion. Og her var de villige til at vente på hende.

Så få dage efter hun havde fået sin studentereksamen, begyndte hun som modeassistent på magasinet.

Og det blev afgørende.

Her følte hun sig hjemme

Emili Sindlev husker stadig, hvordan hun i begyndelsen kom hjem til sin mor og sagde: "Her ser de mig virkelig!"

Folk talte til hende. De roste hendes jakke og spurgte, hvor hendes bukser var fra. Og så spurgte andre hende om hjælp til små opgaver som at hente og bringe tøj og accessories og gøre klar til fotoshoots.

- Lige pludselig vendte det, fordi jeg var i et miljø, hvor folk gik op i de samme ting som mig. Jeg følte mig anerkendt. Og hjemme på en eller anden måde, siger Emili Sindlev.

I dag er Emili Sindlev selvstændig, og hun er stolt af den følelse, det giver hende. Nemlig at være sin egen succes.

Allerede efter et år fik hun lov til at style sin første modeserie til magasinet – på ni sider. Og det gik så godt, at hun herfra kørte serien hver måned og blev fastansat som modestylist.

For første gang i lang tid følte Emili Sindlev sig godt tilpas. I hvert fald når hun var på arbejde.

Men selvom det hjalp at skifte hverdagen på gymnasiet ud med et arbejdsliv, tog det alligevel lang tid for Emili Sindlev at cutte kontakten til alt, der havde med skoletiden at gøre.

Jeg tænkte: "Det her er sidste gang, jeg har et menneske i mit liv, som ikke støtter mig 100 procent"

Emili Sindlev

I to-tre år efter gymnasiet holdt hun eksempelvis fast i en kæreste, hun havde mødt i 2.g, selvom hun i dag kan se, at han ikke var god for hende.

- Det er jo en afhængighed, man får, fordi man er bange for at miste. Så vil man hellere have én dårlig ven frem for at være helt alene, siger hun.

Men da hun kom ud af forholdet, var Emili Sindlev ikke længere i tvivl. For bruddet kostede hende også kontakten til en nær veninde, hun havde fået efter gymnasiet.

- Jeg kan bare huske, jeg tænkte: "Det her er sidste gang, jeg har et menneske i mit liv, som ikke støtter mig 100 procent", siger hun.

Og sådan blev det.

Efter oplevelserne er meget vigtigt for Emili Sindlev, at hun i dag føler sig godt behandlet i sine relationer. - Det andet har jeg ingen tolerance for længere, siger hun.

Alting er godt for noget

I dag er Emili Sindlev nået dertil, hvor hun tror på, at hun er den bedste til at være lige netop sig selv. Og hun ved, at hun er blevet stærkere af de hug, hun har fået.

- Jeg havde ikke været, hvor jeg er nu, hvis det ikke var på grund af alle de ting, siger hun.

Faktisk har hun opnået alt det, de skrev i hendes blå bog. I foråret var hun på forsiden af magasinet Elle, og hun har samarbejdet med Chanel i over tre år.

For i dag er Emili Sindlev selvstændig og arbejder som freelance stylist og influencer. Hun er creative director på flere projekter og kan se frem til nye designsamarbejder i 2021.

Derfor tøver hun ikke med at sige, at hun udlever sin drøm 100 procent lige nu.

Emili Sindlev er hver uge meget inde over sine outfits i 'Vild med dans'. Her ses hun og dansepartneren Mads Vad i deres pasodoble tidligere på sæsonen.

Men opvæksten har alligevel sat sine spor. Emili Sindlev har følehornene ude omkring folk, der ikke giver hende noget godt – selvom hun også mener, hun stadig har en tendens til at finde sig i for meget.

Derudover står hun og hendes ambitioner nærmest aldrig stille, fordi hun stadig føler, hun skal bevise, at hun er god nok.

- Det vil ligesom ingen ende tage, siger hun.

Sådan er det også i træningslokalet under forberedelserne til 'Vild med dans'. Sammen med sin dansepartner Mads Vad bliver Emili Sindlev ved og ved og ved, til hun kan sine trin. Og det hårde arbejde har allerede udmøntet sig i flere 10-taller fra dommerbordet.

Men alligevel er det ikke karaktererne, Emili Sindlev husker tydeligst fra sidste fredag på gulvet.

En knytnæve med et budskab

For det, der betød mest for hende, var, at det lykkedes at give dansen fuld power, selvom der var meget på spil. Og hun kunne mærke, hvordan folk i studiet var med hende.

På sidelinjen sad fire af de gode venner, hun har fået gennem modebranchen. En af dem var symbolsk nok den moderedaktør, som ringede og tilbød hende et job, da hun gik i 2.g. Og Emili Sindlev kunne høre dem heppe på hende gennem hele dansen.

- Det var en fed følelse. For det har jeg ikke prøvet mange gange i mit liv, siger hun.

Da Emili Sindlev rejste sin knytnæve til allersidst, gik den da også direkte ud til alle de unge piger, der selv står i noget, som minder om det, hun har været igennem.

Emili Sindlev i det sidste øjeblik af showdansen i sidste uges ’Vild med dans’

Som en påmindelse om, at man kan, hvad man vil. At man aldrig må miste sig selv. Og at jo mere man står sammen, jo større bliver poweren.

Og selvom Emili Sindlev har spurgt sig selv, om det overhovedet nyttede noget, at hun rejste sig op og sagde fra dengang i gymnasiet, så er hun nået frem til et klart svar.

For det gjorde det.

Det forløste noget i hende. Og selvom Emili Sindlev fik en ny spand vand i hovedet, beviste hun noget vigtigt over for sig selv.

Nemlig at hun ikke ville finde sig i mere.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.