Landmand søger kærlighed

To har fået kærester, mens tre stadig er på jagt - sådan går det landmændene i dag

Spoiler alert: I artiklen afslører landmændene, hvordan det går dem i dag - dele af dette medvirker i sidste afsnit af 'Landmand søger kærlighed'.

Ordet “intenst” går igen, når de fem landmænd i ‘Landmand søger kærlighed’ skal beskrive deres forløb i datingprogrammet.

På få uger datede de tilsammen 22 interesserede bejlere, men til sidst stod Stine Marthine Pedersen, Svend Kirkegaard Hansen, Mads Højbjerg Pedersen, Claus Drejer og Brian Kristensen hver især tilbage med én.

Hvad der skete efter landmændenes romantiske weekender og vært Lene Beiers genbesøg, fortæller de nu.

Fire er stadig singler, mens to holder fast i den kærlighed, de fandt henover sommeren.

Svend Kirkegaard Hansen

Tilbage i maj fik Svend Kirkegaard Hansen overbragt beskeden om, at kun tre bejlere havde sendt ham et brev.

Men som den 42-årige landmand sagde med et stort smil og optimisme i stemmen dengang:

- Så længe den rigtige er imellem, så er det fint.

Og det skulle den rigtige vise sig at være.

Det bliver spændende og dejligt at få en i huset igen

Svend Kirkegaard Hansen, landmand

Svend Kirkegaard Hansen inviterede 30-årige Maryna Varkholiak på romantisk weekend, og de to stadig i et forhold.

Maryna Varkholiaks job og bopæl i nordjyske Brønderslev - to en halv time fra Svends bopæl - gjorde det indtil for nyligt nødvendigt at vedligeholde forholdet gennem telefonsamtaler og weekendbesøg.

Men i starten af oktober valgte parret at flytte sammen på landmandens gård i Bækmarksbro i Vestjylland. Nu er han spændt på, hvordan båndet fra ‘Landmand søger kærlighed’ vil videreudvikle sig.

- Det er jo noget andet, når vi skal bo under samme tag. Det er et stort skridt efter bare fire måneder, men det er også en måde at lære hinanden at kende på for alvor. Lige nu oplever vi en gensynsglæde hver eneste gang, vi ses. Det giver nok ikke helt det fulde billede af, om kemien er der, når det bliver hverdag, siger han.

Svend Kirkegaard Hansen var single i cirka tre år, hvor han aktivt ledte efter en kæreste på forskellige datingssider. Han havde næsten mistet troen på, at han ville finde én, fordi han ikke oplevede den store interesse fra kvinderne.

I Maryna Varkholiak har han fundet det, han ledte efter.

- Hun er en varm, smilende og glad person, og det er et stort plus. Jeg tror egentlig taget, hun har det, jeg går og mangler, siger han.

Fremover skal hun arbejde på et landbrug for smågrise i nærheden, mens Svend Kirkegaard Hansen passer gården.

Maryna Varkholiak gav under datingprogrammet udtryk for, at hun gerne ville have børn. Adspurgt om, hvorvidt parret snakker om familieforøgelse, lyder svaret fra Svend Kirkegaard Hansen:

- Vi har ikke taget den endelige snak endnu. Det kommer, hvis det kommer. Vi skal først finde ud af, om vi kan leve sammen. Det bliver spændende og dejligt at få en i huset igen.

Mads Højbjerg Pedersen

Den unge økologiske landmand Mads Højbjerg Pedersen viste under 'Landmand søger kærlighed', at han forstod sig på usædvanlige dates, da han inviterede sine bejlere op i en vindmølle.

På sin romantiske date var det en tur med et lille propelfly, som kokken Anna Schønebeck blev overrasket med. På skærmen virkede det til, at der var romantik i luften, og de to delte et kys ved havnen i Kerteminde. Men da kameraerne slukkede gled deres forhold hurtigt ud, fortæller Mads Højbjerg Pedersen i dag.

- Det gik godt i Kerteminde. Det var et super værelse og god mad. Vi lærte hinanden bedre at kende, beskriver han weekenden, uden at ville knytte mange detaljer på oplevelsen.

Efterfølgende var de da også enige om at ses igen. Cirka to uger efter mødtes de på Mads' ejendom i Sørvad ved Holstebro for at lave mad sammen, og her fandt de ifølge landmanden ud af, at kemien ikke rakte til at bygge videre på forholdet.

- Jeg tror ikke, vi passer sammen. Hun er mega sød, men vi klikker ikke helt, og så er det svært at bevare motivationen for at ses, siger han.

I dag har de ikke kontakt, og Mads Højbjerg Pedersen er stadig single. Efter en travl høstsæson, vil han nu igen begynde at date.

Jeg har fået langt mere mod på at være social

Brian Kristensen, landmand

Han kan godt mærke, at interessen for ham er steget hos det modsatte køn, efter han har været på nationalt tv. Han har fået flere følgere på Instagram, og en håndfuld kvinder har henvendt sig til ham. Hvis der sidder en singlekvinde derude, som kunne se sig selv sammen med ham, skal hun ikke holde sig tilbage for at skrive til ham på Facebook eller Instagram, opfordrer han.

- Jeg leder stadig efter den samme naturlige kvinde. Hende, hvor det føles, som om man har været sammen i årevis, når man mødes. Man har lov til at drømme, og det er da mærkelig, hvis ikke der findes en, der passer til mig, siger han.

Brian Kristensen

Det var ret tidligt i sit forløb i ‘Landmand søger kærlighed’, at 28-årige Brian Kristensen lagde mærke til, at Terese Jensen komplementerede ham godt.

Midtjydens sprudlende humør og frie snak var med til at tvinge den introverte landmand lidt ud af sin skal, mærkede han.

På trods af en vellykket romantisk weekend med Terese Jensen var det dog ikke nok til, at de to kunne finde sammen som par, fortæller Brian Kristensen i dag.

- Teresa er sød og charmerede, og vi havde det godt sammen. Jeg følte mere og mere for hende, men jeg nåede ikke at blive hovedløs forelsket, siger han.

Efter optagelserne sluttede, skrev de sammen og sås to gange - én gang hos ham og én hos hende.

Anden gang besluttede de, at de skulle være venner i stedet for kærester. Sommerfuglene i maven var der simpelthen ikke, var de enige om.

- Det var ikke dramatisk på nogen måde. Jeg havde tænkt over, at mine følelser ikke var dér, hvor de burde være, og jeg spurgte Terese, hvordan hun havde det. Hun havde det på samme måde, siger han.

Jeg kommer ingen steder hen, hvor jeg kan flirte

Claus Drejer, landmand

Selvom Brian Kristensen ikke fik sin første kæreste ud af datingprogrammet, så er han meget fortrøstningsfuld omkring fremtiden. ‘Landmand søger kærlighed’ har været et kæmpe selvtillidsboost for den unge landmand, som før havde svært ved at se, hvad han egentlig havde at byde på.

- Når man kører rundt en helt dag i en traktor, så kan man bilde sig selv ind, at man ikke er den mest selskabelige. Jeg har fået langt mere mod på at være social og er blevet mere sikker på mig selv, siger landmanden.

Selvom programmet kun lige er slut, så har Brian Kristensen oplevet at få flere beskeder fra kvinder, som har set ham på skærmen og synes godt om ham.

- Alt det, der kommer, er positiv respons. De synes, at jeg er interessant, fordi jeg står ved, hvem jeg er, siger han.

Måske en ny potentiel kæreste gemmer sig blandt beskederne. Det håber landmanden.

Claus Drejer

For Claus Drejer og Nanett Mikkelsen blev den romantiske weekend den sidste gang, de så hinanden.

Den 46-årige landmand synes knapt, at de to nåede at lære hinanden at kende, og når ingen af dem kunne finde den nødvendige tid til at ses, var det naturligt, at det skulle ende.

- Jeg tror bare, vi var mere venner end kærester. Jeg synes ikke, vi kunne få kalenderen til at passe, og måske skyldes det også, at gnisten ikke rigtig var der fra starten, siger han nu, fire måneder senere.

Claus Drejer er med sine egne ord ikke "fuldstændig desperat efter en kæreste" efter 'Landmand søger kærlighed'. Han ærgrer sig dog over, at coronapandemien har umuliggjort festivaler, byfester og koncerter, som han ser som gode steder at falde i snak med en potentiel kæreste.

- Jeg kommer ingen steder hen, hvor jeg kan flirte, siger han.

- Jeg vil hellere møde folk i virkeligheden end på nettet. Jeg tror, at jeg er bedre til at sælge mig selv, når jeg står overfor dem end gennem et billede.

Han vil allerhelst finde en kvinde, som ikke er beskæftiget i landbruget, og kan fortælle om noget andet end det, han selv bruger en stor del af sin dag på.

Lige nu håber han, at han snart kan tage ud at rejse med sine to børn, som ligesom ham selv er godt trætte af coronarestriktionerne.

- Det med en kæreste skal nok komme. Jeg ved, at muligheden åbner sig lige pludseligt, siger Claus Drejer.

Stine Marthine Pedersen

Den første kvindelige landmand i datingprogrammet endte med netop det, hun søgte: Efter den romantiske weekend stod det klart, at hun og 22-årige Niels Pors havde en helt særlig kemi.

- Jeg kunne ikke have valgt bedre, gentog hun flere gange overfor ham.

Der gik da heller ikke mere end et par uger, så var de to officielt kærester. De kan snart fejre, at de har været kærester i fem måneder.

I midten af oktober flyttede de sammen på den landejendom i nordjyske Aars, hvor Stine Marthine Pedersen bor.

- Han har sagt sit job op, fordi han skal til at studere i Aalborg frem til jul, så det gav god mening. Jeg synes også, det er en god måde at teste forholdet på, siger hun.

Parret ser frem til, at coronapandemien har lagt sig, så de kan indfri deres drømme om at rejse langt væk sammen - måske Australien.

Selvom det at være med i 'Landmand søger kærlighed' har været tidskrævende og hårdt til tider, så fandt hun en dejlig kæreste. Hun tror aldrig, hun havde mødt Niels Pors, hvis det ikke var for programmet.

Derfor er hun i bund og grund glad for, at hendes ven meldte hende til og pressede lidt på for, at hun skulle give det en chance.

Den unge landmand Laura Højlund Skafte

20-årige Laura Skaftes kærlighedsrejse kunne ikke følges på TV 2, men kun på TV 2 PLAY i 'Landmand søger kærlighed - den unge landmand'.

Forholdet til 28-årige Fredrik Krøyer, som hun endte på romantisk weekend med, holdt ikke. Hun fik efterfølgende en kæreste, men i dag er hun single igen.

I denne artikel kan du læse, hvad der skete, og hvordan det går hende i dag:

Se 'Landmand søger kærlighed' tirsdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.