Vild med dans

Blev mundlam efter dommernes kommentarer: - Jeg var en anelse uenig

Dommerne var ikke begejstrede for Faustix og Asta Björks tango. Alligevel blev parret stemt direkte videre af seerne.

Der var stor applaus til dj og producer Faustix og partneren Asta Björk, da de havde gennemført deres tango i fredagens 'Vild med dans'.

Men ved dommerbordet var modtagelsen af dansen dog noget mere skeptisk.

Marianne Eihilt mente, at parrets dans rummede "for lidt tango til, at dansen rigtig kunne vurderes som en tango", mens Anne Laxholm bakkede op om kritikken af koreografien.

- Hvis jeg bare skulle give jer karakterer for dramaet i dansen, så ville det blive en meget høj karakter. Men det er en tango, det her. Så skal der altså være mere tango i den, sagde hun.

Bagefter var det en lettere mundlam Asta Björk, der mødte Sarah Grünewald i greenroom.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige til det - for at være helt ærlig, lød det fra danseren.

Faustix og Asta Björk efter deres tango. - Det er jo 'Vild med dans', ikke 'Vild med tango'. Jeg føler, vi dansede, og jeg håber, det er nok, sagde Faustix.

- Jeg var en anelse uenig

Trods 18 point og en placering som det andensidste par på dommernes karakterskala, stemte seerne dog Faustix og Asta Björk direkte videre i konkurrencen.

- Det er jo en forløsning, når man arbejder hårdt i træningslokalet. At komme ud på gulvet, gøre sit bedste og så faktisk også gå videre. Seerne har været med os, lød det fra Faustix efter programmet.

Faustix og Asta Björk under deres tango.

- Seerne har reddet os, og det er vi bare så taknemmelige for. Det varmer virkelig, supplerede Asta Björk, der også forklarede, hvorfor hun havde svært ved at finde ordene på skærmen efter at have modtaget dommernes kommentarer.

- Det var jo egentlig, fordi jeg nok er en anelse uenig. Jeg har kæmpe respekt for deres arbejde og har ikke lyst til at træde nogen over tæerne. Men jeg synes måske personligt ikke, det var så slemt, sagde hun.

Så mange point fik de

Emili og Mads: 38 point

Janus og Karina: 34 point

Merete og Thomas: 31 point

Sara og Morten: 28 point

Hilda og Michael: 26 point

Nukâka og Silas: 26 point

Wafande og Mie: 22 point

Faustix og Asta: 18 point

Albert og Jenna: 17 point

Vicky og Martin: 16 point

- I forhold til alle de andre danse, jeg har lavet i min 'Vild med dans'-karriere, var der ikke mere show i den her, end der har været i nogle af de andre. Så det var derfor, jeg måske ikke helt forstod, hvad der lige var i vejen denne gang, fortsatte hun.

- Men det må jeg jo tage med mig og give dem noget mere dans.

Se Faustix og Asta i en tango i Vild med Dans 2020.

Asta Björk var også ærgerlig over, at dommernes kommentarer var henvendt mere til hende end til dansepartneren Faustix.

- Morten har en følelse af, at han ikke ved, om dommerne synes, han var god til tango eller ej, fordi de kun talte til mig, sagde hun og påpegede, at dommerne kunne have talt om de tango-trin, der nu engang var i dansen.

- Vi kan jo ikke fortælle dommerne, hvordan deres approach skal være, men som nydanser vil jeg jo gerne vide, hvordan jeg har klaret det, lød det fra Faustix selv.

Har tænkt på at nævne det flere gange

Marianne Eihilt uddybede efter programmet, at hun flere gange i løbet af sæsonen har siddet med følelsen af, at parrene generelt har danset for lidt, når de har været på gulvet.

- Jeg har før været på vippen til at nævne det for nogle af parrene, men jeg synes, det her var den dans, hvor der i mine øjne var allermindst dans i, sagde hun.

- Også fordi jeg ved, at Asta sagtens kunne lave en dans, hvor der var mere dans i. Og det er også min bedste overbevisning, at det ville Faustix også kunne danse, fortsatte hun.

Sådan så det ud, da Faustix og Asta Björk gik videre i 'Vild med dans'.

Dommeren har dog intet imod, at Asta Björk har en anden holdning end hende.

- Jeg er sikker på, at vi ser en masse dans fra dem næste gang, for det kan de sagtes, sagde hun.

Se eller gense 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.