Vild med dans

Skuespiller måtte undertrykke sine følelser for at komme igennem svær dans: - Jeg ville ikke bare græde mig igennem det

Merete Mærkedal mistede sin mor til kræft i år og dedikerede aftenens dans til sin far. Det var en følelsesladet omgang for både hende og partneren.

Thomas Evers Poulsen og Merete Mærkedals koreografi i fredagens 'Vild med dans - Knæk Cancer' sluttede med en omfavnelse.

De to havde været på gulvet i en ønskedans, og havde valgt at danse moderne dans.

Koreografien, de havde lavet, handlede om Meretes mors kræftsygdom. Og mere specifikt om hendes far, der var der for moren gennem det hele.

Og da musikken stoppede, og publikum klappede, blev de to ved med at omfavne hinanden. Koreografien havde nemlig været en hård omgang for dem begge.

Det er kun måneder siden, at Merete Mærkedal mistede sin mor. Og i studiet sad hendes far, som dansen var dedikeret til.

- Det her er noget, der går ind og roder ved alt indeni en. Det har det gjort hele ugen, forklarede Thomas Evers Poulsen efter programmet.

Jeg måtte skubbe mine egne følelser ned

Merete Mærkedal

Måtte undertrykke egne følelser

Koreografien fortalte historien om, at Merete Mærkedals mor flere gange i sit sygdomsforløb afviste hjælp fra folk omkring sig - men at hendes far alligevel altid var der for hende lige meget hvad.

Og netop det, synes Merete Mærkedal var en vigtig pointe at få frem i dansen: at man skal være der for dem, man elsker - både i medgang og modgang.

- Det var så vigtigt for mig at sætte fokus på det med, at man skal være der for hinanden. Og også at sende en tak til min far, sagde skuespilleren efter programmet.

Merete og Thomas var begge berørte af deres koreografi til 'Vild med dans - knæk cancer'

Det var dog en hård opgave for skuespilleren at skulle formidle noget, der lå hende så nært. Derfor måtte hun tilsidesætte sine egne følelser for at kunne levere en fortælling i koreografien.

- Jeg skulle sætte mig selv lidt til side, for det var vigtigt for mig, at det blev en fortælling, man kunne relatere til. Jeg ville ikke bare græde mig igennem det hele, forklarer skuespilleren.

- Jeg måtte skubbe mine egne følelser ned for at kunne formidle det, vi ville formidle.

Merete og Thomas dansede moderne dans i aftenens ønskedans.

Far var stolt

Da Merete Mærkedal talte med sin far efter showet, var han både glad og stolt af, at dansen var dedikeret til ham.

Den her dans har vi skabt sammen, og det er så personligt

Thomas Evers Poulsen

Og både Merete Mærkedal og partneren Thomas Evers Poulsen var også stolte, glade og lettede.

- Den her dans har vi skabt sammen, og det er så personligt og vi er så stolte, sagde Thomas Evers Poulsen efter programmet.

- Vi er så glade og rørte og stolte, afsluttede Merete Mærkedal.

Se eller gense 'Vild med dans - Knæk Cancer' på TV 2 PLAY.