Vild med dans

Overraskende gæst i 'Vild med dans'-studiet - skulle overtales i 14 dage, inden han sagde ja

Hilda Heick ænsede knapt nok, at hendes mand stod på scenen.

"Jeg elsker dans og go' musik, E Viva España

Og måneskin og romantik, E Viva España"

De karakteristiske toner af nummeret 'E Viva España' tonede frem fredag aften i 'Vild med dans' under Hilda Heick og dansepartneren Michael Olesens pasodoble.

Det er sandsynligt, at man som opmærksom seer fangede, hvilken stemme der skar igennem i musikken.

Hilda Heicks mand, dansktop-sangeren Keld Heick, stod nemlig blandt bandmedlemmerne i husorkestret The Antonelli Orchestra som solist.

Det er Hilda og Michael, det drejer sig om

Keld Heick

Under 'Vild med dans' blev der hverken fokuseret på ham eller gjort et særligt nummer ud af, at han var der - og det var faktisk en betingelse for overhovedet at være med, fortæller Keld Heick til TV 2.

Der skulle flere ugers overtalelse til, før han sagde ja.

Keld Heick på scenen efter sangen. Han ville ikke have, at det blev annonceret, at det var ham. - Hvis det så bagefter bliver sagt, at det var hendes mand, der sang, så er det fint med mig. Men heller ikke mere, siger han.

Alene i spotlyset

Det var i første omgang danser Michael Olesens idé, at Keld Heick skulle synge. Danseren havde lavet en koreografi til sangerens 47 år gamle hit og så det som helt oplagt.

Da Hilda Heick bragte ideen på banen over for sin mand første gang, var svaret dog entydigt:

- Jeg sagde: Det bliver over mit lig, fortæller Keld Heick og griner.

- Det er Hilda og Michael, det drejer sig om, og dem, der skal være i fokus. Det skal ikke være mig, siger han.

Hilda Heick var koncentreret om at leve sig ind i pasodoblen på dansegulvet.

- Ja, han har jo være rigtig svær at overtale. Han har sagt nej i 14 dage, siger Hilda Heick.

Igennem det sidste stykke tid har han fulgt hendes udvikling i 'Vild med dans' og særligt hendes voksende glæde ved at danse. Derfor var det vigtigt for ham, at hun havde den udelte plads i spotlyset fredag aften. Også selvom Hilda Heick ikke så et problem i, at han var med under 'Vild med dans'.

Det holdt Keld Heick fast i, også da flere af dem, som producerer 'Vild med dans', løbende ringede ham op.

Alligevel viste sig der dog at være én, der kunne overtale ham. For da Keld Heick fik et opkald fra kapelmesteren i The Antonelli Orchestra, skiftede han nemlig mening.

Blev alligevel overtalt

Claes Antonsen fra orkestret ringede mandag denne uge for at appellere en sidste gang. Det ville gøre bandet glade, hvis Keld Heick havde lyst til at synge med dem, sagde han.

- Jeg har så dyb respekt for musikerne. Hvem der stod med sådan et orkester til daglig, og så tre fremragende sangere, siger han.

- Hilda var hverken for eller imod, at jeg var med, siger Keld Heick. - Hun sagde, at jeg skulle gøre det, jeg selv følte for. Men jeg jeg syntes, at hun skulle have lov til at være alene i fokus for en gangs skyld, siger han.

Han ville jo egentlig gerne. Stå der med et stort orkester.

- Så tænkte jeg: Okay, det skal jo ikke være, fordi jeg er kostbar. Jeg er jo i de bedste hænder, siger Keld Heick.

Efter et par timers betænkningstid, hvor han talte med sin kone om det og fik formuleret sin betingelse om at holde sig uden for spotlyset, ringede han tilbage: "Vi gør det".

Michael Olesen lagde mærke til, at publikum virkelig var med, da de dansede. - Under dansen nød jeg, at det var Keld Heick, der sang. Folk begyndte at klappe med og synge med, og det gjorde, at jeg nød det endnu mere, siger danseren.

Ikke mange stjålne blikke

Ifølge Keld Heick har han ikke sunget 'E Viva España' siden 1975, så han skulle lige genopfriske den og have teksten med under de første prøver.

Der var dog heller ikke plads til at sende stjålne blikke til sin kone. Det var han simpelthen for koncentreret til, fortæller han.

- Jeg nåede slet ikke at se på hende, for jeg tænkte: Nu skal jeg gøre mit ordentligt. Og så gør hun nok også sit ordentligt, siger Keld Heick.

Hilda Heick, som har skullet lære en pasodoble på en uge, havde det på samme måde.

- Det sekund jeg stod på dansegulvet og tænkte: Nu er det nu, der var jeg så koncentreret, at jeg ikke tænkte på, hvordan han havde det, siger hun med et grin.

- Men jeg synes, det er dejligt, at han var med og oplevede hele dagen med mig.

Hilda Heick og Michael Olesen fik næstfærrest point af dommerne under fredagens 'Vild med dans'. De blev dog reddet fra at skulle i omdans af seerstemmerne.

- Vi lå jo nede i bunden efter dommerstemmerne, så der skulle nogle seere derude til at støtte os. Det betyder så meget for os at få lov at danse videre, siger Hilda Heick.

Det er Keld Heick meget taknemmelig for.

- Det er en stor glæde at se hende på dansegulvet. Jeg kan jo se, hvordan glæden lyser ud af hendes øjne. Jeg kan se, hvordan hun elsker det. Og jeg er ikke til at få ud at danse. Jeg er frygtelig på et dansegulv, så jeg nyder at se, hvordan hun nyder det, siger han.

Hilda Heick og Michael Olesen var ligeledes overraskede - men meget glade - over resultatet.

Se eller gense 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.