Topti: Her er de bedst betalte kvindelige skuespillere

En stor del af kvinderne på listen er kendt fra nogle af tidens store streaming-film og tv-serier. Se topti i bunden.

272 millioner kroner.

Så meget tjener 2020's bedst betalte kvindelige skuespiller - colombianske Sofia Vergara.

Det skriver finansmagasinet Forbes, der netop har offentliggjort listen over de mest forgyldte kvindelige tv-stjerner ved at sammenligne lønninger til skuespillere fra både Hollywood og den indiske Bollywood-industri.

Det er streamingtjenesterne, der har de helt store penge i øjeblikket

Casper Christensen, filmanmelder og journalist

Sofia Vergara har blandt andet tjent det svimlende beløb gennem succes-serien 'Modern Family', hvor hun spiller en af hovedrollerne. Her tjener hun 500.000 dollars - omkring 3,2 millioner danske kroner - for hvert afsnit.

Men også en plads ved dommerbordet i det amerikanske talentshow 'America's Got Talent', som betaler 10 millioner dollars - 62,3 millioner kroner - per sæson, har bidraget med nuller på skuespillerens bankkonto.

Streaminggiganternes indtog

Mange af de bedst betalte kvinder på listen tjener store penge på film og tv-serier fra streamingtjenester.

Det skyldes, at streaminggiganter som Netflix og HBO Max er blevet endnu større spillere på markedet og derfor også kan smide favorable summer efter de medvirkende, siger Casper Christensen, der er filmanmelder ved filmnoerden.dk og journalist.

- Listen her er jo et udtryk for, at det er streamingtjenesterne, der har de helt store penge i øjeblikket. Og det vil 2020 ikke ændre på, tværtimod, siger filmanmelderen.

Langt fra ligestilling

Tidligere på efteråret udgav Forbes også en liste med de bedst betalte mandlige skuespillere. Her løb skuespiller og actionhelt Dwayne "The Rock" Johnson for andet år i træk med den største pengesum.

Han tjente fra 1. juni 2019 til 1. juni 2020 over 550 millioner kroner.

Med en næsten dobbelt så høj indtjening som sin bedst betalte kvindelige pendant taler "The Rocks" eksempel ind i en generel statistik, lyder det fra Casper Christensen.

- Det er jo klassisk. Faktum er bare, at selvom det ser bedre ud end før i tiden, så er der ikke nogen former for ligestilling i film- og tv-branchen, siger filmanmelderen.

Hvis listerne for de bedst betalte mandlige og kvindelige skuespillere blev slået sammen, ville udelukkende én kvinde indtage topti-listen - Sofia Vergara på en ottende plads.

Se topti-listen over de bedst betalte kvindelige skuespillere her.

De ti bedst betalte kvindelige skuespillere

 1. Viola Davis - 98 millioner kroner

  Viola Davis når lige akkurat med i top ti takket være primært to store roller.

  Først som advokat og juraprofessor Annalize Keating i serien 'How to Get Away with Murder' og efterfølgende som bluessanger Ma Rainey i Netflix's filmatisering af August Wilsons teaterforestilling fra 1982, 'Ma Raineys Black Bottom'.

 2. Elisabeth Moss - 101 millioner kroner

  Én million dollars - cirka 6,3 millioner kroner. Så mange penge betaler den amerikanske streamingtjeneste Hulu skuespilleren Elisabeth Moss per afsnit af den populære serie 'The Handmaids Tale'.

  Sammenlagt med hendes indtægt fra 2020-gyseren 'Invisible Man' sniger hun sig ind på en niende plads med en indtægt på 16 millioner dollars - omkring 101 millioner kroner. 

 3. Ellen Pompeo - 120 millioner kroner

  2005 stiftede verden for første gang bekendtskab med holdet på Seattle Grace Mercy West Hospital i ABC-serien 'Greys hvide verden', hvor Ellen Pompeo spiller hovedpersonen Meredith Grey.  

  15 år senere kører serien stadig i bedste velgående, og efter en kontraktforhandling i 2017 tjener Pompeo nu 550.000 dollars - omkring 3,6 millioner kroner - per episode, skriver Forbes

 4. Nicole Kidman - 139 millioner kroner

  Musicalkomedien 'The Prom' har premiere i december i år, men allerede nu har Nicole Kidman ifølge Forbes fået en forudgående løncheck på et otte-cifret dollarbeløb. 

  Samtidig tjener Kidman en million dollars - omkring 6,3 millioner kroner - for hvert afsnit i den kommende dramaserie 'The Undoing', som er instrueret af Susanne Bier. 

 5. Emily Blunt - 142 millioner kroner

  Med hovedroller i både Disney-filmen 'Jungle Cruise' og efterfølgeren til 2018-filmen 'A Quiet Place' er Emily Blunt den sjette bedst betalte kvindelige skuespiller i 2020.

 6. Meryl Streep - 152 millioner kroner

  Meryl Streep er en gammel kending i Hollywood, og stadig i 2020 vælter der penge ind på skuespillerens konto. 

  Hendes rolle i 2020-komedien 'Let Them All Talk' på HBO Max har indbragt hende omkring fem millioner dollars - cirka 31,6 millioner kroner. 

  Resten af millionerne triller ind for hendes roller i filmen 'The Prom' og sidste års succes 'Little Woman'. 

 7. Melissa McCarthy - 158 millioner kroner

  Hos komiker og skuespiller Melissa McCarthy løber millionerne ind fra streaminggiganterne HBO Max og Netflix for sine roller i komedierne 'Thunder Force' og 'Superintelligence'. 

  Samtidig er hun vært på NBC's 'Little Big Shots', mens hun næste år har landet rollen som Ursula i live-action-udgaven af 'Den lille havfrue'.

 8. Gal Gadot - 199 millioner kroner

  20 millioner dollars - mere end 126 millioner kroner - er landet i lommen på den israelske skuespiller og model Gal Gadot for sin rolle i Netflix-filmen 'Red Notice'.

  Samtidig spiller hun selveste Wonder Woman i DC-filmen 'Wonder Woman 1984', som efter planen har premiere senere i år - efter at være flyttet fra biografernes sommerspillelister på grund af coronavirus. 

 9. Angelina Jolie - 225 millioner kroner

  En stor del af Angelina Jolies 2020-millioner ruller ind på bankbogen fra tidligere film. 

  I år kommer hendes største lønseddel dog ifølge Forbes fra hendes hovedrolle i den kommende Marvel-film 'The Eternals', der har et budget på 200 millioner dollars - 1,26 milliarder danske kroner.

 10. Sofia Vergara - 272 millioner kroner

  ABC's hitserie 'Modern Family' er en af de helt store grunde til, at den columbianske skuespiller Sofia Vergara løber med årets førsteplads som den bedst betalte kvindelige skuespiller. 

  Men 2020 blev også året, hvor hun startede som dommer i det amerikanske talentshow 'America's Got Talent', mens hun året igennem også har haft indtægter fra en jeanslinje hos Walmart.

Kilde: Forbes