Landmand søger kærlighed

20-årig landmand blev forelsket på tv - sådan går det hende i dag

Spoiler alert: I denne artikel afsløres indholdet af de to sidste afsnit af 'Landmand søger kærlighed - Den unge landmand'.

Den 20-årige landmand Laura Høilund Skafte havde svært ved at skjule sit smil foran kameraet.

Jeg prøvede at fremprovokere nogle følelser, fordi jeg så gerne ville have, at det lykkedes

Laura Høilund Skafte

- Jeg er måske en lille smule vild med Fredrik, sagde hun og tilføjede:

- Selvom jeg ikke har lyst til at indrømme det.

Den romantiske weekend med 28-årige Fredrik Krøyer på Kragerup Gods var vellykket.

Det var afslutningen på tre intense uger i hendes offentlige kærlighedsjagt i 'Landmand søger kærlighed - Den unge landmand'.

Tre uger, hvor hun havde læst intet mindre end 100 breve fra bejlere, mødt fire unge mænd og nu stod med den sidste, særligt udvalgte tilbage.

- Det er kærestemateriale begge veje, tror jeg, lød det ligeledes fra Fredrik Krøyer, som ikke var et sekund i tvivl om, at han gerne ville se den lyshårede landmand igen snart.

Det er nu fire måneder siden, og Laura Høilund Skaftes liv har taget flere store og uventede drejninger siden.

Særligt når det kommer til kærligheden.

Fra tv til virkelighed

Sommerfuglene fløj rundt i maven, da Laura Høilund Skafte efter de sidste optagelser kørte hjemad mod forældrenes gård ved vestsjællandske Gørlev.

Men det var også med en lille flig af nervøsitet: Hvordan ville det blive mellem hende og Fredrik Krøyer, når de ikke længere var omringet af et tv-hold? Ville følelserne stadig være der?

- Jeg ville gerne lære ham at kende på en mere naturlig måde, så jeg glædede mig til at møde ham igen, hvor vi var tilbage i vores almindelige hverdag, siger hun.

Selvom landmanden var tilpas foran kameraerne under datingprogrammet, så følte hun, at det hele var gået meget stærkt.

- Jeg tror, at jeg prøvede at fremprovokere nogle følelser, fordi jeg så gerne ville have, at det lykkedes, siger hun.

Hende og Fredrik Krøyer holdt kontakten ved lige over Instagram, og nogle uger efter den romantiske weekend fik de arrangeret en tur til hendes forældres sommerhus ved Bjerge Strand sammen.

Der er ikke noget ondt blod mellem os

Frederik Krøyer

Her blev tydeligt, at magien fra deres romantiske weekend var forsvundet, beskriver Laura Høilund Skafte uden helt at kunne forklare hvordan.

Samtidig var det svært at få tid til at ses, da landmanden færdiggjorde sin landbrugsuddannelse på EUX og fik et ansvarstungt job på et svinelandbrug.

- Fredrik ser godt ud, og han var - og er - noget af det sødeste, men vi fandt ud af, at jeg har svært ved at prioritere min tid til fordel for at date, siger hun.

Arbejdet optog så meget af landmandens tid, at det blev umuligt at bygge ovenpå det, de startede i ‘Landmand søger kærlighed’.

- Når han ringede på vej på arbejde klokken ti, havde jeg allerede været oppe i otte timer. Og når han kom hjem om eftermiddagen, var jeg stadig i gang i stalden, forklarer hun.

Det samme lyder fra Frederik Krøyer:

- Vi er nok to forskellige steder i vores liv, og vi er begge travle menneske, så det er svært at holde en relation ved lige, siger han.

Derfor gled det lige så stille ud i sandet.

Til sidst svarede hun slet ikke på hans beskeder, indrømmer hun. I dag har de ikke kontakt.

- Der er ikke noget ondt blod mellem os, og vi er enige om at holde det på venneplan, siger Frederik Krøyer.

Ny fyr kom ind i billedet

Det forhold, som Laura Høilund Skafte ledte efter, skulle dog vise sig at være lige foran næsen på hende.

Det opdagede hun, da den nye nabo, 30-årige Thomas, vinkede hen over hegnet på landevejen.

- Vi hilste på hinanden et par gange, og så inviterede han mig på en øl, siger Laura Høilund Skafte.

I starten så hun ham ikke som en potentiel kæreste. Han var slet ikke den “smart-i-en-fart”-type, som hun - med egne ord - normalt falder for.

Men de to naboer begyndte at hjælpe hinanden med flere praktiske projekter, og efter kort tid opstod den kemi, hun havde søgt - og det uden forventningerne og presset fra en hel tv-produktion.

- Jeg er nok en smule tilbageholdende, når det kommer til fyre, men jeg tror, at ‘Landmand søger kærlighed’ har lært mig at lægge det lidt på hylden. Det har betydet, at min tilgang var mere åben, da jeg mødte Thomas, siger hun.

Thomas er selv beskæftiget inden for landbruget og forstår den lidt atypiske døgnrytme, Laura Høilund Skafte lever efter. Og så beskriver hun ham som “rolig, betænksom og nede på jorden”.

Således gik der ikke lang tid, før de to kaldte sig kærester, og landmanden blev introduceret for hans fireårige søn.

Thomas og jeg er på god fod, så jeg er ikke begyndt at pakke endnu

Laura Høilund Skafte

Det skete altsammen midt i, at landmandens familie var ved at flytte bopæl til den lokale gård Nissegaarden. Flyttekasserne var derfor allerede pakket, da parret også besluttede sig for at flytte sammen.

“Nu prøver jeg at give forholdet en chance, og så må det briste eller bære”, tænkte hun.

Store ambitioner

Det var her, at vært Lene Beier var forbi for at høre, hvordan det gik den unge landmand.

Laura Høilund Skafte var glad og fik røde kinder, da der blev spurgt ind til hendes nye forhold.

De seneste to uger har den unge landmands liv dog igen taget en drejning.

Forholdet, som de i indledte i juli, er nu slut, fortæller hun til TV 2.

Det har været et brud uden det store drama og uden skænderier, men landmandens travle skema er igen blev årsag til, at der gik skår i kærligheden.

- Jeg er helt nyuddannet, og jeg vil virkelig gerne udrette noget, så jeg arbejder enormt meget. Thomas er et andet sted i sit liv, hvor han har knoklet, og nu gerne vil bruge mere tid med sin søn, siger hun.

Hun skal nu - efter to måneder - til at flytte tilbage til sine forældre på gården.

- Thomas og jeg er på god fod, så jeg er ikke begyndt at pakke endnu. Men jeg har besluttet, at vi ikke skal være kærester, siger hun.

Det næste stykke tid vil hun fokusere på sin karriere og sine professionelle mål. Så må kærligheden komme lidt i anden række efter i månedsvis at have fyldt en stor del af hendes liv.

I stedet vil hun fuldt ud dedikere sig til at passe de 18.500 slagtesvin, hun har ansvaret for.

- Førhen sagde jeg, at jeg gerne ville have mit eget landbrug. Men jeg er lige blevet faglært, så i første omgang vil jeg blive her og skabe gode produktionsresultater, siger hun.

Hun har været glad for at være med i 'Landmand søger kærlighed' og føler, at det har gjort, at hun er bedre til at tale om sine følelser.

Kærligheden må komme, når den kommer, slutter hun.

Se 'Landmand søger kærlighed - Den unge landmand' på TV 2 PLAY.