Vild med dans

Uheld tæt på at koste hendes premiereaften i 'Vild med dans' - stand-in stod klar i kulissen

Karina Frimodt stødte mandag aften hovedet sammen med dansekollegaen Silas Holst under en gennemspilning af 'Dirty Dancing'. - Jeg er rigtig glad for, at der ikke skete ham noget, siger Karina Frimodt. Kasper Søby / TV 2

Hele ugen har Karina Frimodt tænkt: "Kan jeg få lov til at danse med Janus, eller kan jeg ikke?".

Når 'Vild med dans'-sæsonen fredag aften skydes i gang, går den professionelle danser Karina Frimodt på gulvet med tre sting over øjet.

Men faktisk var det lige ved og næsten, at hendes partner, skuespiller Janus Bakrawi, måtte tage sine allerførste trin på gulvet uden danseren ved sin side.

42-årige Karina Frimodt må nemlig tage hul på sæsonen i en noget forslået tilstand, da hun mandag aften var involveret i et voldsomt sammenstød med dansekollegaen Silas Holst.

Under en gennemspilning af musicalen 'Dirty Dancing', som de begge medvirker i ved siden af deltagelsen i 'Vild med dans', slog de to dansere nemlig hovederne hårdt sammen.

Så hårdt, at Silas Holst få øjeblikke efter kunne konstatere: "Du bløder, Frimodt!".

Derfor måtte Karina Frimodt direkte på skadestuen, hvor hun blev syet. Siden har danseren skullet holde sig i ro, og helt op til fredag eftermiddag har der derfor været tvivl om, hvorvidt hun kunne danse i fredagens program.

Karina Frimodt danser uden særlig meget makeup på øjenlåget, men har til gengæld fundet "den største vippe" for at kamuflere skaden.

Ny form for nerver

Det har betydet, at det for Karina Frimodt og Janus Bakrawi heller ikke været de sædvanlige premiere-nerver, der har fyldt i den forgangne uge.

- Normalt er man jo spændt på, hvordan det hele kommer til at gå, og om vi danser rigtigt. Men de bekymringer har nærmest slet ikke været på tale, for det har mere handlet om: "Kan jeg få lov til at danse med Janus, eller kan jeg ikke få lov til at danse med Janus?", fortæller Karina Frimodt forud for fredagens premiere.

- Vi har taget det dag for dag, fortsætter hun.

Stand-in klar i kulissen

Derfor har Janus Bakrawi brugt det meste af ugen på at øve koreografien til aftenens premieredans alene.

Først torsdag dansede parret nogle enkelte gange sammen, men ellers har Karina Frimodt kigget på, mens Janus Bakrawi har øvet trin.

Det var en befrielse at få lov at danse igen

Karina Frimodt

Og der stod da også en stand-in klar i kulissen, da parret fredag havde de sidste kameraprøver forud for den store premiere.

Hun havde torsdag lært hele koreografien til parrets wienervals. Men på trods af en god portion rundtossethed, vurderede Karina Frimodt, at hun kunne gennemføre aftenens dans selv.

- Der kom fighter-viljen op i mig. Og jeg ved, jeg kommer til at nyde det helt vildt. Det var en befrielse at få lov at danse igen, og jeg glæder mig til at stå på gulvet sammen med Janus og endelig vise den wienervals, vi har arbejdet på, siger hun.

Dog har parret været nødt til at lave en række ændringer i sidste øjeblik.

Efter planen skal Karina Frimodt have fjernet stingene over øjet i næste uge.

- Han har været mega sej

Når Karina Frimodt og Janus Bakrawi går på gulvet fredag aften, er det eksempelvis uden et ellers planlagt løft, hvor Karina Frimodt skulle have hovedet nedad.

- Det snurrede simpelthen for meget rundt, siger hun.

Derudover prøver de at dreje mindst muligt rundt i wienervalsen, som ellers i forvejen er kendt for at gøre danserne rundtossede.

Karina Frimodt og Janus Bakrawi har som de andre par været i gang med dansetræningen siden september, og det er trods alt held i uheld, lyder det fra danseren. - Når det her nu skulle ske, så var det faktisk den bedste uge, det kunne ske i.

Faktisk blev der så sent som fredag eftermiddag skåret i de roterende grundtrin. Og Karina Frimodt har store roser til sin partner for hans omstillingsparathed.

- Han har været megasej i det her og har bare sagt: "Okay, jamen så gør vi det", lyder det fra Karina Frimodt, som på grund af skaden også må undværes i sæsonens store åbningsnummer, som traditionen tro laves af de professionelle dansere.

- Vi turde ikke tage chancen i går, hvis jeg så lige pludselig havde det skidt ovenpå, at jeg havde danset. Så nu er der mere ro på, og så kan jeg nyde vores wienervals, siger hun.

Se premieren på 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 og TV2 PLAY.