Vild med dans

Dommer forklarer opsigtvækkende kommentar til Silas Holst: - Der var intet ondt i det

Fredag var Britt Bendixen tilbage ved dommerbordet i 'Vild med dans', og særligt en af dommerens kommentarer vakte opsigt hos seerne. 

- Silas, hvor klæder det dig at danse med en dame! Det er da vidunderligt.

Sådan lød det fra dommeren Britt Bendixen, da den professionelle danser Silas Holst og hans partner, skuespiller og sanger Nukâka Coster-Waldau havde danset deres vals i fredagens premiere på 'Vild med dans'.

Den kommentar var der flere seere, der bed mærke i.

- Hvordan kan Britt tillade sig at fortælle Silas, at det klæder ham at danse med en kvinde? Det klædte ham så meget sidste år at danse med en mand, så de faktisk vandt. Den kommentar klæder ikke Britt, lød det fra en bruger på de sociale medier, mens andre bakkede op.

- Dejligt Britt er tilbage, men øv kommentar hun kom med til Silas, skrev en anden bruger, mens en tredje stemte i.

- Syntes også den kommentar var føj. I klæder hinanden, havde måske passet bedre, lød det.

- Jeg mente det, jeg sagde

Britt Bendixen mente dog ikke noget ondt med kommentaren, slog hun fast efter programmet.

- Der var slet ikke nogen brod i det. Slet ikke. Der er ikke noget ondt overhovedet, sagde hun.

- Men jeg mente det, jeg sagde. Sidste år klædte det ham at danse med en mand, og det klæder ham også at danse med en dame, fortsatte Britt Bendixen.

Det er jo slet ikke negativt ment

Britt Bendixen

- Det er utroligt, som seerne ønsker at være negative, hvis jeg må have lov at sige det. Fordi det er jo slet ikke negativt ment, men han var dejlig med en dame, ligesom han var dejlig med en mand. Så de skal se at finde de positive tanker frem, lød det fra dommeren.

Silas Holst: Sådan forstod jeg det ikke

Silas Holst opfattede ikke selv Britt Bendixens kommentar under 'Vild med dans' som stødende.

- Jeg hørte det som om, hun mente, at det var dejligt, jeg dansede med en voksen kvinde, forklarede danseren efter programmet.

- Jeg kan nu forstå, at der åbenbart er nogen, der tror, at det var noget andet. Men sådan forstod jeg det ikke selv, slog han fast.

Silas Holst har medvirket i 'Vild med dans' syv gange. Sidste år skrev danseren verdenshistorie sammen med skuespilleren Jakob Fauerby, da de blev det første par af samme køn til nogensinde at vinde 'Vild med dans'.

En præstation, der også betyder, at de netop er blevet kåret til årets LGBT+person ved Danish Rainbow Awards.

Danseren har derudover danset med sangerinden Szhirley, skiløberen Sophie Fjellvang Sølling, vejrværten Sara Maria Franch-Mærkedahl, den tidligere fotomodel Malena Belafonte samt skuespillerne Laura Drasbæk og Louise Mieritz.

Og selv synes Silas Holst – ligesom Britt Bendixen – at det nu er dejligt at danse med Nukâka Coster-Waldau.

- Det har en helt anden smag end det, jeg skulle danse sidste år, og det jeg gjorde forrige gang, jeg var med. Det er altid dejligt for mig, at man får en helt ny type menneske at danse med. Så bliver man også nødt til at gå ned efter en helt ny type vej, siger han.

- Vi skal ned af en helt anden vej, end jeg har været før, og glæder jeg mig helt vildt meget til at se, hvad der ligger for enden af den, lød det fra Silas Holst henvendt til dansepartneren Nukâka Coster-Waldau.

Se eller gense 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.