Vild med dans

Hvorfor bærer de ikke mundbind? Få svar på dine spørgsmål om 'Vild med dans' og coronavirus her

På grund af coronavirussen bliver 'Vild med dans' produceret anderledes i år. Her kan du få svar på spørgsmål om programmets coronaretningslinjer.

Coronavirussen har vendt op og ned på hele samfundet. Og den kommer også til at sætte et præg på årets 'Vild med dans'-sæson.

Men 'Vild med dans' har taget en række forholdsregler for at sikre, at programmet følger de gældende retningslinjer og sikrer ordentlige forhold for både tv-produktionsholdet, danserne og de medvirkende.

Her kan du læse svar fra TV 2s underholdningsredaktør Thomas Strøbech på en række spørgsmål om, hvordan årets 'Vild med dans' bliver produceret forsvarligt, og hvad produktionen gør for at minimere smitterisikoen.

TV 2 og Mastiff, der producerer 'Vild med dans', tager sundhedssituationen alvorligt og justerer løbende retningslinjerne, så de passer til den aktuelle situation.

Da sundhedsmyndighedernes retningslinjer – og dermed også forholdene på produktionen – kan ændre sig i løbet af 'Vild med dans', vil svarene også kunne ændre sig i løbet af sæsonen.

'Vild med dans' under coronapandemien

Hvad gør I for at minimere smitterisikoen på 'Vild med dans'?

Der er fra produktionens side fokus på, at alle holder fysisk afstand til dem, de ikke er i smittekæde med – både i løbet af prøverne og til selve showet.

Alle medvirkende, både på og bag scenen, følger reglerne om at holde afstand til andre, at holde sig indenfor smittekæder og følger de øvrige råd fra myndighederne om blandt andet hygiejne og afspritning.

Danseparrene er fysisk adskilt i træningslokalerne og træner hver for sig. Mellem hver træning sprittes lokalerne grundigt af, og der luftes ud. De enkelte dansepar er i samme smittekæde og kan derfor godt give et kram eller stå tæt.

Medarbejdere på produktionen arbejder i forskellige zoner og enheder og undgår så vidt muligt kontakt mellem produktionsenhederne.

Derudover er der i år et ekstra langt dommerbord for at sikre afstand mellem dommerne, og green room vil være anderledes indrettet, så parrene bedre kan holde afstand.

Hvorfor må der være mere end 10 mennesker på 'Vild med Dans'-produktionen?

'Vild med dans' er en arbejdsplads og følger de regler, der gælder for en tv-optagelse.

Programmet bliver optaget i et ikke-offentligt tilgængeligt tv-studie.

Hvorfor er der ikke længere publikum til 'Vild med dans'?

I begyndelsen af sæsonen var der publikum på 'Vild med dans', da dette var tilladt, så længe en række konkrete regler fra myndighederne blev efterfulgt.

Efter pressemødet 7. december, hvor der blev indført yderligere coronatiltag i hovedstadsområdet, vil der ikke længere være publikum på 'Vild med dans'.

Hvorfor bærer ingen mundbind i programmet?

Bag produktionen bærer de, der er i tæt kontakt med de medvirkende, mundbind, visir eller andre værnemidler. Det gælder for eksempel tilrettelæggere, kostumierer og makeup-artister.

Det enkelte dansepar er i smittekæde sammen og kan derfor træne og danse sammen uden mundbind. De holder afstand, spritter af og så videre, når de bevæger sig uden for deres egen smittekæde, ligesom alle andre.

Når alle par er i samme rum, skal de holde behørig afstand til hinanden – også i green room, hvor danseparrene opholder sig under udsendelsen.

Bliver de medvirkende testet for coronavirus?

Alle medvirkende og de medarbejdere, der er i tæt kontakt med de medvirkende, testes  for coronavirus minimum en gang om ugen.

Selvom alle testes negativt, ændrer det ikke på de øvrige regler og restriktioner i forhold til zoner, smittekæder, afstand, afspritning og værnemidler.

Tests er blot et led i beredskabet, da det kan være med til at sikre, at der kan ageres prompte, hvis en af smittekæderne skulle blive ramt.

Hvad sker der, hvis nogen på 'Vild med dans' bliver smittet eller skal i karantæne?

Der er en lang række forskellige scenarier, der kan udspille sig i den situation, og det vil altid bero på en konkret vurdering af den enkelte sag.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.