Den vildeste danser

Her er finalisterne i 'Den vildeste danser': Hvem, tror du, vinder?

Hvem bliver vinderen af 100.000 kroner og en gæsteoptræden i 'Vild med dans'?

De har danset med stole, lommelygter og vand, og de har været igennem temaer som jungle, James Bond og Alice i Eventyrland.

Alt sammen i jagten på titlen som den 'Den vildeste danser'.

De sidste tre fredage har ni dansere og grupper optrådt på den store livescene, men nu er feltet skåret ned til fem, som sammen skal kæmpe om præmien på 100.000 kroner og en gæsteoptræden i 'Vild med dans'.

De fem dansere skal i fredagens finale på scenen hele to gange, og så kommer DJ og nyudnævnt 'X Factor'-dommer Martin Jensen forbi og spiller.

Dramatisk semifinale

Sidste fredag skulle hele to dansere forlade konkurrencen. Og det endte med at ramme dansekaptajn Silas Holsts vinderchancer hårdt - han mistede nemlig to deltagere, Paul James Rooney og Stephan.

Silas Holst står nu kun med en enkelt deltager i finalen, mens Sonny Fredie Pedersen og Mille Gori begge har to deltagere tilbage.

Her får du overblik over finalisterne i 'Den vildeste danser'.

Team Mille

Simon

Simon Venzislav Larsen imonerede de tre dansekaptajner allerede fra sin audition, hvor han første gang præsenterede dem for sin særegne moderne dansestil.

Den 24-årige professionelle danser, der til daglig bor i London, har igennem liveshows formået at røre dommerne til tårer ved flere lejligheder og har høstet mange rosende ord fra alle tre dansekaptajner.

- Du er en gave til det danske dansemiljø, sagde Silas Holst til Simon ved sidste uges semifinale.

- Du er så dygtig og så fantastisk at arbejde sammen med. Du er fantastisk, sagde Mille Gori.

Simon var i farezonen i sidste uges semifinale, men blev reddet på målstregen.

ShineCrew

De 15 dansere, der tilsammen udgør dansegruppen ShineCrew, har igennem programmet imponeret med deres synkrone koreografier, der har fokus på præcision.

Gruppen, der består af piger mellem 13 og 17 år, danser det, man kalder formationsdans inden for genren hip hop, som handler om at danne mønstre med koreografien.

I andet liveshow endte ShineCrew i farezonen, men blev reddet af Mille Gori, som tilvalgte gruppen til fordel for duoen Carl-Emil og Laura.

- Jeg har en datter derhjemme, og for hende vil det her være hendes absolutte yndlingsnummer nogensinde, sagde Silas Holst til ShineCrew efter deres farverige performance til semifinalen.

- I er fandme seje, lød det fra Mille Gori til gruppen.

Team Sonny

Champions League Family

De syv fyre fra Champions League Family har gang på gang imponeret dansekaptajnerne med deres evner til at lave overlegne koreografier, der ligger tæt op af programmets temaer.

Gruppen består af John, Patrick, Esben, Aaron, Artit, Lukas og Hari, der alle er mellem 18 og 33 år og kommer fra forskellige landsdele.

- I danser vanvittigt forskelligt, men når I rammer beatet på samme tid, så er I en gruppe, og det er den helt rigtige blanding, lød kommentaren fra Silas Holst til semifinalen.

- Det er en fest at arbejde med jer, og jeg er så taknemmelig, sagde Sonny Fredie Pedersen til sin gruppe.

Twenty

Gruppen Twenty tæller hele 22 piger i alderen 15 til 24 år, der alle kommer fra Varde i Vestjylland.

Gruppen formåede at røre de tre dansekaptajner allerede ved deres audition, hvor de optrådte med en koreografi om mobning. Gruppen går nemlig særligt meget op i at fortælle historier med deres koreografi.

Og det er også særligt det, gruppen har fået ros for af dansekaptajnerne.

- I er en superhær at kigge på. Det er som en flodbølge, der bare vælter indover en, så man bliver helt blæst bagover, lød det fra Silas Holst til gruppen til semifinalen.

- Jeg er så stolt af, at I hver uge presser jer selv til at prøve noget nyt. Det er det, det hele handler om, lød det fra Sonny Fredie Pedersen til sin gruppe.

Team Silas

Olivia

Olivia Obiefule fra Viborg har fra start imponeret både publikum og dansekaptajner med sine evner til at lave akrobatisk koreografi med elementer af moderne dans, diskodans og springgymnastik.

Med sine kun 11 år er Olivia årets yngste livedeltager, der alligevel har fået meget ros fra de tre dansekaptajner for sine optrædener.

- Du er frygtløs, lød det fra Mille Gori til den unge danser efter sidste fredags semifinale.

- Det er mig en gåde, hvordan du som 11-årig kan gå ind og gøre det dér, lød det imponeret fra Silas Holst til semifinalen.

Afstemning

Hvem tror du vinder 'Den vildeste danser'?

Se finalen i 'Den vildeste danser' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.