10 år med 'Natholdet' - her er fem ikoniske klip

Anders Breinholt havde fra begyndelsen ikke regnet med, at 'Natholdet' ville køre i ti år. Nederst i artiklen er fem klip, der kendetegner programmet.

Skiløbere, der bliver skudt ned af 'Star Wars'-figurer, talrige quizzer og sjove jingles.

Sådan kender mange tv-programmet 'Natholdet'. Gennem de seneste ti år har Anders Breinholt serveret sjove tv-øjeblikke til danskerne i de sene aftentimer på TV 2.

Og han ved, hvad der udgør et sjovt klip til programmet, fortæller han i 'Go' morgen Danmark'.

- Det er jo et klip, hvor der sker noget skægt. Der skal være et godt pay off. Det skal være pinligt eller prekært. Det er jo tit noget, der ikke er planlagt - én, der falder eller sådan noget, lyder det fra Anders Breinholt.

Men det handler ikke kun om at vise sjove klip. Det kan alle, mener Anders Breinholt. Det handler om at folde klippene ud.

- Vi sætter nogle klip ind i en sammenhæng eller tilføjer et lag, for eksempel i form af grafik. Så kan det pludselig få en ekstra sjov dimension, fordi vi folder det ud. Det må gerne være lige på grænsen, til at folk tænker: “Nu gør de sgu for meget ud af det”.

Vi har jo været super heldige, men også dygtige

Anders Breinholt, vært på 'Natholdet'

“Vi har været heldige og dygtige”

Da 'Natholdet' første gang løb over skærmen 27. september 2010, havde Anders Breinholt ikke regnet med, at det stadig ville køre ti år efter.

- Dengang tænkte jeg, at det måske ikke engang kunne vare et år. Både dengang og især i dag er det jo utænkeligt, at et program får et helt år, fortæller Anders Breinholt.

Nicolaj Kopernikus var medvært på premiereprogrammet, og første sæson havde 41 afsnit. Siden er der kørt mange klip over skærmen, og mange ‘Natholdskopper’ er blevet delt ud til programmets seere.

Anders Breinholt peger selv på flere grunde til, at programmet har fået den succes, som det har.

- Vi har jo været super heldige, men også dygtige. Vi har været gode til at forny os - også selvom vi udkommer så meget, som vi gør, lyder det.

Håber 'Natholdet' er der om ti år

Selvom Anders Breinholt flere gange har taget pauser som vært for 'Natholdet', er han altid vendt tilbage til programmet.

- Da jeg havde været ude at lave noget andet, så glædede jeg mig til at komme tilbage til mit “faste arbejde”. Jeg havde savnet det, fortæller han.

Anders Breinholt håber, at 'Natholdet' fortsat kører om ti år.

- At det bliver lidt ligesom 'Go’ morgen Danmark', der er sådan en hel institution på TV 2. Om det så er med mig som vært eller ej, det er underordnet.

For ham er grund-dna’et på programmet det vigtigste: At 'Natholdet' er noget, som både seere og medværter gider at deltage i, og et sted man går hen for at blive opløftet, slutter han.

Se fem ikoniske klip fra 'Natholdet', som ifølge redaktionen selv er kendetegnende for programmet:

Genoplev 5 sjove øjeblikke fra Natholdet

 1. 1. Olympiske skiløbere bliver skudt ned

  Videoen med olympiske skiløbere, der blev skudt ned af 'Star Wars'-lignende figurer, gav 4,5 millioner visninger på YouTube. Klipperen, der har lavet den, vidste godt, at man ikke må bruge 'Star Wars'-figurer uden tilladelse fra Disney, så han brugte nogle figurer, der mindede om.

  Klippet blev vist 11. februar 2014 i sæson 8, hvor komikeren Geo var medvært.

 2. Kronprinsesse Marys kavalergang

  Klippet med den finske præsidents mand, der kigger på kronprinsesse Marys kavalergang, endte i tv-programmet 'Presselogen'. Der forklarede Anders Breinholt, at redaktionen ikke havde redigeret klippet. Efterfølgende viste det sig dog, at der var blevet redigeret og tilføjet musik til originalklippet. Et eksempel på, at 'Natholdet' går til kanten og nogle gange over.

  Klippet blev vist 15. januar 2012 i sæson 4, hvor Margrethe Vestager var medvært.

   

 3. Vafler til aftensmad

  'Go' morgen Danmark'-vært Mikkel Kryger har været hovedpersonen i mange populære klip i 'Natholdet'. Især 'Vafler til aftensmad'-klippet blev meget populært, på grund af overgangen fra et meget alvorligt emne om børn til en glad Kryger, der synger “Vafler til aftensmad” i 'Go' morgen Danmark'. Klippet blev til et remix i 'Natholdet' og senere en ringetone.

  Klippet blev vist 18. september 2017 i sæson 15, hvor Søren Rasted var medvært.

   

 4. First like

  'First Like'-sangen med Christopher blev et vaskeægte hit, og han har efterfølgende spillet sangen til sine egne koncerter.

  Christopher sang 'First like' i 'Natholdet' 30. januar 2014 i sæson 8, da han selv var medvært.

 5. Sædceller i nyhederne

  Da Janni Pedersen kommer til at sige "små hvide sædceller" i stedet for "hjerneceller" på TV 2 News. Fortalelsen medførte både grineflip i studiet og i 'Natholdets' studie.

  Klippet blev vist 8. april 2013 i sæson 7, hvor Janni Pedersen selv var medvært.

Se hele indslaget med Anders Breinholt, der fortæller om sine yndlingsklip, i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY