GO'

Svært at spille ekstremt fuld - var pinlige og flove, mens de øvede

De fire skuespillere studerede blandt andet fulde russere på Youtube for at kunne virke troværdige, fortæller de.

Med slørede blikke, røde øjne og drinks i hånden danser Thomas Bo Larsen, Mads Mikkelsen, Magnus Millang og Lars Ranthe til festlige toner i Thomas Vinterbergs nye film ‘Druk’.

Men selvom de fire hovedpersoner ser fulde ud, var de helt ædru under optagelserne.

Og det var svært:

- De fleste skuespillere ved godt, at det med at spille lidt beruset, som regel er noget, hvor man prøver ikke at være det. Men den der ekstreme fuldskab ... det er sjældent, at man skal spille det, fortæller Mads Mikkelsen i 'Go' morgen Danmark'.

Filmen tager udgangspunkt i fire gymnasielærere, der beslutter sig for at afprøve en norsk filosofs teori om, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Der kan være noget om snakken, mener Mads Mikkelsen.

- Jeg tror, at vi alle sammen nikkede meget genkendende til det der med, at hvis man spiller dart og har drukket to øl, så rammer man pænt godt. Har man drukket syv, så rammer man uden for skiven, siger han i ‘Go’ morgen Danmark’.

Mads Mikkelsen spiller rollen som historielæreren Martin, der ifølge skuespilleren selv liver op i undervisningen, når han drikker.

Studerede fulde russere

Forud for optagelserne til filmen brugte Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen en uge sammen, hvor de øvede sig i at være fulde.

I den uge så de blandt andet Youtube-klip, hvor folk havde drukket sig fulde - særligt russere, lyder det fra Lars Ranthe.

- Ikke for at sige noget, men de kan virkelig drikke sig fulde, og der er altså nogle dér, hvor man tænker, at hvis jeg spillede så fuld, så var der ingen, der ville tro på det. De er helt ude-i-rummet-stive, fortæller han.

- Når man sidder oppe i sommerhuset og har påskefrokost, og man så har fået den første tykke øl med nogle procenter i, og så en god snaps, en sildemad og rå løg i munden, så er selv svigermor verdens dejligste, lyder det fra skulespiller Lars Ranthe.

Efter de havde set en masse videoer igennem på Youtube, begyndte de selv at øve sig i at spille fulde.

- Vi gik rundt ude på Zentropa en hel uge og spillede fulde og var pinlige og flove. Det var faktisk lidt grænseoverskridende for ens skuespillerevner, for det er enormt tydeligt, når det knækker over, og når det ikke er troværdigt, lyder det fra Lars Ranthe.

Når det kom til at spille meget fulde, hvor de i filmen skulle vælte rundt, måtte de blandt andet bruge ben- og albuebeskyttere for ikke at komme til skade, fortæller Mads Mikkelsen:

- Det er jo også meget med, at når man falder, som man jo gør, når man er helt derude, så er det ikke noget med at tage fra med hånden. Du tager fra med ansigtet, og det skulle vi lige finde nogle metoder til, hvordan vi kunne gøre.

- Jeg synes jo helt klart, at nu når filmen hedder ’Druk’, så er det klart, at vi fokuserer på det. Det er springbrættet til at fortælle den her historie, lyder det fra Mads Mikkelsen.

Man skal gribe livet

Selvom især to af skuespillerne har haft alkoholmisbrug helt tæt inde på livet, har de alligevel valgt at sige ja til at være med i filmen.

Det gælder blandt andet Thomas Bo Larsen, der selv har haft et alkoholmisbrug.

De fire skuespillere har brugt meget tid sammen mens de har øvet sig i at agere fulde. - Vi havde det helt vildt sjovt, lyder det fra Mads Mikkelsen.

- Jeg har lavet 25 års research på den rolle her, lyder det.

Men for Magnus Millang handler filmen 'Druk' om noget helt andet end alkoholmisbrug, selvom titlen kan lægge op til det.

- I forhold til præmissen kunne jeg ikke forholde mig til, at min far havde holdt sig til 0,5 i promille. Så jeg synes, det er to forskellige ting. Alkohol fylder ret meget i vores kultur, og det, at min far døde af druk, det er en anden historie, siger han.

I filmen 'druk' vil fire gymnasielærere teste en norsk filosofs teori om, at mennesket er født med 0,5 promille for lidt i blodet. Promillen når dog højere op i filmen.

Skuespillerne er enige om, at det ikke er en moraliserende film. Den viser både de positive og negative sider af alkohol, lyder det.

- Jeg synes jo helt klart, det er en film, der handler om at gribe livet. At omfavne det liv, du har, og lade være med at tro, at der hele tiden er noget, som er bedre. Vær i nuet, tag telefonen, ring til hende, sig undskyld, gør ting, omfavn livet, slutter Mads Mikkelsen.

Se hele interviewet på i ‘Go’ morgen Danmark’ TV 2 PLAY