X Factor

Dansk 'X Factor'-vinder har lavet sang til ny Netflix-film

Alma Agger, der havde Thomas Blachman som dommer, vandt 13. sæson af 'X Factor' - nu kommer hendes første sang siden sejren.

Alma Agger udkommer fredag med sin første sang siden 'X Factor'-sejren i maj. Og i modsætning til, hvad der som regel er proceduren, bliver det ikke med et album.

I stedet har hun indspillet en sang til en ny Netflix-animationsfilm. Noget, som hun kalder "for vildt".

- Det er en helt sindssyg følelse, at de har valgt mig til at synge den danske sang, siger Alma Agger.

Hør uddrag af sangen øverst i artiklen.

Disney-animator bag ny Netflix-film

Sangen 'Om lidt er jeg på vej' er soundtracket til en ny Netflix-animationsfilm.

Filmen 'Til månen og tilbage' er en børnefilm, der handler om en pige, der bygger en rumraket for at rejse til Månen og bevise, at en sagnomspunden månegudinde eksisterer.

Se traileren til Netflix-filmen 'Til månen og tilbage' her:

Den er instrueret af den Oscar-belønnede filmskaber og animator Glen Keane, der også står bag Disney-klassikere som 'Den Lille Havfrue', 'Aladdin' og 'Skønheden og Udyret'.

Alma Agger har endnu ikke set filmen i sin helhed, men hun glæder sig til at se det færdige resultat, fortæller hun.

Er selv stor Disney-fan

At sangen er en animationsfilm, er noget særligt for Alma Agger. For hun er stor Disney-fan, vokset op med filmene og drømte i en periode om at blive dubber og lægge stemme til filmkaraktererne.

- Jeg så filmene om og om og om igen, indtil jeg kunne replikkerne udenad. Jeg tror, at kombinationen af sangene og historierne gør, at man kan mærke det hele og relatere til dem, siger hun.

Alma Agger kalder indspilningen af den nye sang for "noget helt andet", end hun har prøvet før.

Alma Agger har forsøgt at få følelsen med under indspilningerne, hvor hun har sunget på en anden måde, end hun plejer. For eksempel er teksten dansk, og hun smilede, mens hun sang, fordi det kan høres på tonen i sangen.

- Alt skal udtales tydeligt, og der er et kæmpe stort orkester, der har indspillet musikken. Man føler totalt, at man er på Broadway og skal synge sit hjerte ud, siger hun.

Hun er lidt nervøs for, hvordan sangen bliver modtaget. Men mest af alt glæder hun sig.

- Det er ikke helt gået op for mig, at jeg kan være én, folk ser på den måde, som da jeg så Disney-film og lærte sangene. Hvis den bliver godt modtaget, er det noget, man husker for evigt, siger hun.

Speciel periode efter 'X Factor'

Der har været stille fra Alma Agger siden sejren i årets 'X Factor'. De seneste måneder har coronavirussen fyldt meget på de flestes dagsorden, og den har også påvirket 'X Factor'-vinderen.

- Det har jo været en lidt speciel periode. På den ene side har det været dejligt, at jeg har haft god tid til at lave musik, men alting tager også længere tid, fordi det er svært at holde møder og sådan noget, siger hun.

Alma Agger på scenen under årets 'X Factor'.

Mens programmet blev sendt, skulle hun vænne sig til, at folk genkendte hende på gaden. Sådan er det stadig i dag, fortæller Alma Agger.

- Der er mange, der siger, at de måske har set mig før. Det kender jeg også fra mig selv. Så kan jeg grine lidt af det, siger hun.

Alma Agger havde Thomas Blachman som dommer i programmet.

Netflix-sangen er på plads, men der er stadig et stykke arbejde endnu, før den 21-årige sangerinde er helt klar med sin egen musik.

- Min egen stemme skal jeg stadig lægge helt fast. Jeg kan godt blive lidt nervøs over, at der er så meget god musik allerede, og så skal jeg selv bidrage med noget, der er lige så godt. Men det giver mig også blod på tanden og får mig til at nørkle endnu mere med det, siger Alma Agger.

'Til månen og tilbage' udkommer på Netflix 23. oktober.