Landmand søger kærlighed

28-årig sendt hjem før tid - nu forklarer han kryptisk besked på skærmen

Igennem hele ’Landmand søger kærlighed’ er bejlerne blevet spurgt ind til deres følelser, og det lærte Benjamin en vigtig lektie om sig selv.

Benjamin Bøvling Preisler tog brillerne af og tørrede tårerne væk med håndfladen.

Den 28-årige midtjyde og bejler sad foran kameraet i ‘Landmand søger kærlighed’ og havde netop fået beskeden om, at hans tid i programmet var forbi.

Jeg viste ikke følelser. Det gør vi ikke, hvor jeg kommer fra

Benjamin Bøvling Preisler, bejler til landmanden Stine

Landmanden Stine Marthine Pedersen havde taget sin beslutning en dag inden, hun egentlig skulle: Hun kunne ikke ignorere sine følelser for bejleren Niels Pors, og det var ham, hun ville have med på romantisk weekend.

- Det er ikke noget ondt, Benjamin, sagde hun og krammede ham farvel.

Man kunne nemt tro, at det var afvisningen, der fik Benjamin Bøvling Preisler til at græde. Men det var det slet ikke.

- Det, som jeg har fået ud af det - og som jeg er glad for - det er, hvor meget jeg sætter pris på min familie, lød hans kryptiske besked foran kameraet.

For hvorfor tænkte han på sin familie i netop det øjeblik? Det forklarer han nu.

Og han håber, at andre kan lære af det.

Satte en personlig udvikling i gang

For Benjamin Bøvling Preisler udviklede ‘Landmand søger kærlighed’ sig fra at være et program, han medvirkede i, til at blive et vigtigt skridt i hans personlige udvikling.

Hvis han skulle beskrive sig selv før, så var han en almindelig ung mand, som passede sit pædagogstudie. Men han forholdt sig ikke rigtigt til, hvordan han havde det, forklarer han til TV 2.

- Jeg viste ikke følelser. Det gør vi ikke, hvor jeg kommer fra, siger han.

I omgangskredsen i Bjerringbro kunne hans kammerater - og han selv - sagtens spørge hinanden: “Hvordan går det?”, men svaret virkede egentlig underordnet.

- Man sagde bare “fint”, og så slap man for at snakke om tingene.

Det svar kunne han ikke gemme sig bag under optagelserne til datingprogrammet, hvor holdet bag blev ved med at spørge ind til hans følelser, når han sad foran kameraet.

Hvad føler du for Stine? Hvad syntes du om gruppedaten? Hvordan havde du det, da du sad sammen med Stines far og bror? spurgte interviewerne fra produktionen. Og han blev afkrævet et svar.

- Jeg kunne ikke flygte fra det, og der blev hele tiden prikket til en. Så jeg gik til det med den holdning, at jeg ville være åben, ærlig og ikke have paraderne oppe, siger han.

Selvom spørgsmålene ikke handlede om hans egen familie, så gjorde de, at han pludselig fik kontakt til en ny del af sig selv. De følelser, han ikke havde lyttet til og heller ikke givet udtryk for i årevis.

Skyndte sig at tage hen til sin søster

Tårerne begyndte at trille, fordi Benjamin Bøvling Preisler blev overvældet af en personlig erkendelse. Han ville give sin familie en besked.

- Det kom lidt som et chok for mig, siger han.

Efter at have forladt landmanden Stine på gården i Nordjylland satte han sig ind i sin bil med kursen mod Viborg, hvor hans to år ældre storesøster bor.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så stortudede jeg allerede, da jeg ringede til hende på vejen, siger han.

I entreen i hendes hjem gav han sin søster et stort kram, og da de satte sig i stuen åbnede han op for, at han ikke følte, han havde været den bedste og mest nærværende lillebror.

“Jeg sætter enormt pris på dig” fik han sagt, og “hold kæft, jeg elsker dig”. Til stor overraskelse for hans søster, som ikke har hørt hans følelser italesat sådan i mange år.

- Det var en side, hun ikke havde set før. Jeg har været den hårde banan, der ikke har vist følelser eller udstrålet, at noget kunne påvirke mig, siger han.

Det er der mange, der kan lære af det her, og jeg ville ønske, jeg havde lært det før

Benjamin Bøvling Preisler

Samme dag kørte han også hen til sin lillesøster på 25 år, og klokken 10 dagen efter kørte han hen til sin mor. De fik nogenlunde samme kærlighedserklæring.

Han prøver nu også at gøre det til en del af vennernes omgangstone.

Deler budskabet med andre

Den forandrede mentalitet, Benjamin Bøvling Preisler har mærket, har også fået indflydelse i hans vennekreds siden optagelserne i maj.

Han rummer stadig sin sædvanlige flabethed, men han prøver at lægge mere vægt på, hvordan han selv og vennerne har det. Det kan være svært at holde fast i, fordi man nemt glider ind i de gamle mønstre, hvor der svares med det simple “det går fint”. Men Benjamin Bøvling Preisler prøver så godt han kan at spørge mere ind til følelser - både de gode og de svære.

- Jeg synes, det er vigtigt budskab, som jeg håber, at mange kan tage til sig, siger han.

Han ville selv ønske, han havde lært det før.

Under sin allersidste optræden i ‘Landmand søger kærlighed’ sørgede Benjamin Bøvling Preisler for at tage afsked på en god måde.

- Jeg vil dig kun det bedste. Jeg har nydt det, sagde han, da han gav Stine Marthine Pedersen et sidste kram.

Han gav ligeledes Niels Pors hånden og et kram og sagde, at han var glad på deres vegne og havde nydt tiden med dem.

- Det her program har givet mig noget ro og en accept af at være anderledes, end jeg føler mig set, siger han.

Benjamin Bøvling Preisler har også fået en større ro i at date og skriver i øjeblikket med en sød kvinde, som har fået øjnene op for ham på skærmen, forklarer han.

Se 'Landmand søger kærlighed' på TV 2 tirsdag klokken 20.00 eller på TV 2 PLAY.