X Factor

Stjerne-dj bliver ny 'X Factor'-dommer

Thomas Blachman og Oh Land får selskab af et sandt verdensnavn ved dommerbordet i den kommende 'X Factor'-sæson.

Han har arbejdet med store internationale stjerner som Ed Sheeran, Katy Perry og Jason Derulo.

Og så er han manden bag verdenshits som 'Solo Dance', 'All I Wanna Do' og 'Nobody', der sammen med en række andre hits har været med til at give ham over 2,5 milliarder streams på verdensplan.

Nu kan dj’en Martin Jensen også snart skrive 'X Factor'-dommer på cv'et.

Fredag blev den 28-årige dj og producer præsenteret som en del af sæsonens dommertrio sammen med veteranen Thomas Blachman og sangerinden Oh Land, der begge er med igen, når TV 2 i januar 2021 blænder op for en ny sæson af 'X Factor'.

Dommerne Thomas Blachman, Oh Land og Martin Jensen til fredagens 'X Factor'-pressemøde.

Martin Jensen overtager dermed pladsen ved dommerbordet fra Ankerstjerne, der har været dommer i de to foregående sæsoner.

Det bliver første gang 'X Factor' får en dj bag dommerbordet, og det ser Martin Jensen som en fordel.

- Jeg har en helt anden baggrund end de andre dommere. Blachman er musikalsk ind til benet. Jeg er uddannet mekaniker, og jeg har ikke rigtig lyttet til nogen af dem fra musikindustrien, da jeg gik ind i den. Jeg kastede mig ud i det og gjorde det. Det er også det, jeg vil prøve at give videre til de artister, jeg skal coache, siger han.

Blandt verdens bedste

Over 12 millioner lytter til Martin Jensens musik på Spotify hver måned, hvilket giver ham dobbelt så mange månedlige lyttere som eksempelvis popikonet Robbie Williams og danske MØ.

Men det har ikke ligget i kortene, at han skulle blive verdenskendt.

Martin Jensen

Født 29. september 1991.

Producer og dj. 

Opvokset i Sorring ved Silkeborg. Er nu bosat i København. 

Udlært entreprenør- og maskinmekaniker.

Debuterer som dommer i 'X Factor' i 2021.

I årene op til sit gennembrud solgte han traktorer i sin fars firma, mens han drev et mobildiskotek i weekenderne. Men i 2015 udgav han sine første singler, og da han i 2016 fulgte trop med 'All I Wanna Do' og 'Solo Dance', eksploderede det. Alene på Spotify har sidstnævnte over 587 millioner streams.

Lige siden har Martin Jensen rejst verden rundt og optrådt på nogle af verdens største scener.

Blandt andet har han spillet foran 70.000 mennesker på Wembley Stadion og til nogle af verdens største elektroniske festivaler som for eksempel Tomorrowland i Belgien.

Succesen har også resulteret i, at han fire år i træk har avanceret på DJ Magazines verdensrangliste over de 100 bedste dj's i verden. I øjeblikket ligger han nummer 45.

Martin Jensens baggrund som dj får positive ord fra den rutinerede 'X Factor'-dommer Thomas Blachman. - Jeg tror, han kan præsentere noget andet, som jeg kan lære noget af.

Dommeren med de direkte svar

I 'X Factor' går Martin Jensen ikke efter at vinde, men efter at finde talent. Dj'en har heller ikke ikke tænkt sig at indtage en særlig rolle som 'X Factor'-dommer.

- Lige p.t. vil jeg bare tage det, som det kommer. Jeg vidste heller ikke, hvordan det var at stå på de store scener, før jeg stod der, siger han.

- Jeg kommer til at være mig selv, og jeg kommer garanteret til at blive overrulet af Blachman en gang imellem, fordi han har flere fancy formuleringer, end jeg har. Men til gengæld vil jeg bare sige det mere direkte, fortsætter han.

Jeg tror, det kommer til at sparke røv

Thomas Blachman om sin nye kollega

Martin Jensen mener da også, at det crew han arbejder med til daglig, vil kalde ham hård.

- Hos mig får man et meget direkte svar. Der er ikke særlig meget, der bliver pakket ind, og så håber jeg så, at folk kan tage det, siger han.

Blachman: Helt instinktivt kan jeg bare lide manden

Den midtjyske dj har da også allerede gjort et godt indtryk på sine dommerkollegaer, der har store forventninger til den nye mand på holdet.

- Han kommer ud af dj-miljøet, og jeg tror, det kommer til at sparke røv i forhold til live-programmerne, og at han kan noget, som jeg også kan lære af. Helt instinktivt kan jeg bare lide manden. Han er virkelig kærlighedsfuld og har en dybde, siger Thomas Blachman.

Blachman tager endnu en sæson som dommer i 'X Factor' og lægger ikke fingre imellem, når han skal svare på hvorfor. - Fordi når jeg stopper, så stopper det, siger han.

Samme melding kommer fra Oh Land, der mener, Martin Jensen vil gøre noget "sindssygt godt for dommerkonstellationen".

- Han repræsenterer en genre, som Thomas og jeg overhovedet ikke er eksperter i. Så jeg tror det vil blive et bredere felt, i forhold til hvilke genrer der kommer på scenen, siger hun og tilføjer, at Martin Jensen har et "godt gemyt".

- Han virker meget afslappet og lattermild og hviler super meget i sig selv. Og så er han helt klart løs på aftrækkeren, det kan jeg godt lide, siger hun.

Oh Land er tilbage som dommer, da hun ikke føler, hun er færdig. - Jeg har endnu ikke haft en deltager i finalen, og jeg har endnu ikke vundet, så jeg bliver nødt til at komme tilbage. Tredje gang lykkens gang, siger hun.

Var Danmarks ukendte stjerne

Trods hans store succes i udlandet har det i mange år været sådan, at ingen danskere kunne genkende Martin Jensen på gaden herhjemme.

Andre har tidligere beskrevet ham som "Danmarks mest kendte ukendte artist", og i 2019 medvirkede han i DR 3-serien 'Hvem fanden er Martin Jensen?'.

Dog oplever Martin Jensen, at der er flere og flere, der vender sig om på gaden, når han går forbi.

- Men jeg har aldrig rigtig huntet kendisfaktoren. Det er ikke noget, jeg går efter, siger han.

Martin Jensen har sagt ja til at være dommer for at udfordre sig selv. - Normalt  burde jeg ikke være i Danmark lige nu, for jeg plejer at turnere verden rundt. Men corona har stillet mig i en anden situation, og der handler det om at prøve at finde ud af, hvad man så kan gøre, siger han.

Martin Jensen er dog forberedt på, at jobbet som 'X Factor'-dommer vil ændre på det.

- Selvfølgelig vil det gøre det, hvis du kommer på primetime i bedste sendetid i 16 uger, siger han.

Hvordan bliver det?

- Det kan jeg fortælle dig, når det er sket, griner han.

Den nye 'X Factor'-sæson har premiere i januar 2021 på TV 2 og TV 2 PLAY.