I aften vender de tilbage på livescenen – her har du set dem før

Robot Boys har levet af deres særlige robotdans, siden de blev landskendte for 12 år siden. Nu håber de at inspirere andre i ’Den vildeste danser’.

De bevæger sig i rytmiske ryk, med mekaniske, synkroniserede bevægelser til den helt særlige musik, der altid er lavet til lejligheden.

Jeppe Thybo og Nick Johnsen har efterhånden perfektioneret deres optræden som Robot Boys, siden de vandt tv-talentshowet ’Talent 2008’ på DR for 12 år siden.

Programmet var den første danske version af det amerikanske koncept ‘America's Got Talent.’

Siden har de skabt deres egen niche indenfor dans og rejst verden rundt med deres show.

Og nu er de klar til at indtage de danske stuer igen, når ’Den vildeste danser’ går live fredag aften. Her skal de dyste mod otte andre dansere om titlen som ‘Den vildeste danser’, 100.000 kroner og en optræden i ‘Vild med dans’.

- Vi vil så gerne kunne leve af dans i Danmark. Det har vi ikke kunnet tidligere, men det prøver vi så på at ændre nu, siger gruppens ene halvdel Nick Johnsen.

Han og gruppens anden halvdel, Jeppe Thybo, er nemlig vendt tilbage til Danmark for at slå et slag for dansen som kunstform.

De drømmer om at kunne tage al deres erfaring fra udlandet og kunne leve af at optræde som Robot Boys herhjemme. Det har de hidtil ikke kunnet.

- Vi har jo visionen om at få folk til at indse, at dans er kunst nok i sig selv. At dansere ikke bare skal stå bag en sanger, siger Jeppe Thybo.

Russisk rigmand og koreansk tv-show

Det hele begyndte, da de som 18- og 20-årige vandt den første sæson af et nyt dansk tv-program, der dengang hed 'Talent' og som blev sendt på Danmarks Radio i 2008. Programmet kom senere til TV 2 med titlen ’Danmark har talent’, og kørte i fem sæsoner frem til 2019.

Succesen førte til en masse oplevelser af den gakkede slags – som i et sydkoreansk talkshow, hvor Robotdrengene ikke forstod særlig meget af, hvad der blev sagt omkring dem, og hvor lokale kendisser skulle kopiere deres dans.

Men de to dansere har også skræmmende minder at se tilbage på. Som for eksempel, da de optrådte hos den russiske rigmand Igor. Her flød det med kaviar, letpåklædte damer, champagne og cigarer. De to unge fyre havde følelsen af, at de var havnet midt i en russisk mafiabule.

På vej fra jobbet blev de to dansere kørt til lufthavnen af Igors chauffør. På motorvejen fik chaufføren et opkald, der fik ham til at dreje af motorvejen og ind på en lille vej. Her holdt han stille, gjorde korsets tegn for sig og rakte så telefonen om til Jeppe på bagsædet.

I røret kunne Jeppe Thybo høre Igors stemme. “Jeppe, you are a good man” sagde russeren. Uden videre forklaring kørte de videre til lufthavnen og kom sikkert hjem.

- Lige der var vi sikre på, at vi skulle likvideres, siger Jeppe Thybo om den syrede oplevelse.

- Det var sygt ubehageligt, men man griner alligevel af, hvor komisk det er. Hans søn var fan af os og havde hevet sin far i skjorten og spurgt, om vi ikke kunne optræde, fortæller den nu 33-årige Nick Johnsen.

Andre shows har de på forhånd sagt nej til, fordi de virkede mistænkelige eller risikofyldte – eksempelvis saudiarabiske tilbud, som ellers lød på store summer.

- De bød en helvedes røvfuld penge, men så står der på nettet, at man bliver frarådet at tage til Saudi-Arabien på grund af frygten for at blive kidnappet, og så har man jo ikke lyst til at tage afsted, siger nu 31-årige Jeppe Thybo.

De andre var udbrændte

I 2016, hvor Jeppe Thybo og Nick Johnsen havde levet af at være Robotdrengene, på engelsk Robot Boys, i otte år, tog de til underholdningsbyen over dem alle: Las Vegas i den amerikanske delstat Nevada.

De to danske fyre skulle være en del af et varietéshow i gamblerbyen med to til fire daglige optrædener seks dage om ugen.

- Det var noget helt andet end tidligere, og til at begynde med var det fedt. Bortset fra, at de var omgivet af levebrødskunstnere, der lavede det samme dag ud og dag ind.

- Man kunne mærke, at de var udbrændte i det, de lavede. De havde fundet deres faste sted, og ambitionerne omkring dem selv var ikke så høje længere, fortæller Nick Johnson og uddyber:

- Da der var gået et halvt år, var vi trætte af showet. Det var ikke længere sjovt at optræde. Det skulle bare overstås, og det satte helt klart tingene i perspektiv i forhold til, hvor man gerne selv vil hen.

Arrangørerne ville gerne have Robot Boys med i deres show i tre år, men de to dansefyre ville kun skrive under på et halvt år.

Det er de glade for den dag i dag, hvor de igen er hjemvendt til Danmark.

På det halve år i Las Vegas nåede de at være med i over 300 shows.

Det var en fed oplevelse, men de to følte sig også sikre på, at det ikke var her, de skulle ende.

Copycats verden over

Da de to fyre blev en del af tv-programmet 'Talent' for 12 år siden, blev de døbt 'Robotdrengene' af folkene bag produktionen. Navnet har hængt ved lige siden.

- Vi var unge, og vi kom og var sådan lidt bøvede og usoignerede, siger Jeppe Thybo og bemærker, at det var til deres fordel, at de blev gjort til underdogs, fordi den daværende ’Talent’-dommer, filminstruktøren Peter Aalbæk, ofte kom med kritik af dem.

Efter sejren og præmien på 250.000 kroner optrådte de i storcentre over hele Danmark, og da interessen begyndte at stilne af herhjemme, fik udlandet øjnene op for dem gennem deres Youtube-kanal, hvor de har lagt optrædener op.

Det var også på det tidspunkt, at duoen skiftede navn til det engelske Robot Boys, så det var til at forstå udenfor landets grænser.

Deres mest sete video af en optræden på ukrainsk tv har i dag over 30 millioner visninger. I alt har alle deres videoer på Youtube knap en halv milliard visninger til sammen.

Noget af det, de to dansere er mest stolte af, er at deres videoer på Youtube har inspireret dansere verden over.

Amatørdansere i hobetal har uploadet copycat-videoer til Youtube, hvor de kopierer robotdrengenes særlige dans, makeup og stil.

Nogle har endda ladet sig inspirere lige lovligt meget, hvis man spørger Nick Johnsen og Jeppe Thybo.

En tidligere sæson af den tyriske version af ’Talent’, ’Turkey's Got Talent’, blev vundet af et robotdansecrew, der har ladet sig inspirere frit af Robotboys.

- De vandt simpelthen med vores kostumer, koreografi og musik. Det var sgu lidt specielt. Og de fik jo ros for dommerne for at være de mest originale, siger Jeppe Thybo.

Vi vil ikke være dem, som efter 25 år stadig laver det samme show

Nick Johnsen, den ene halvdel af Robot Boys

Vil blive ved at rykke sig

I dag arbejder Nick Johnsen med Robot Boys-konceptet på daglig basis, mens Jeppe Thybo også har et job ved siden af som kreativ lead på et visuelt bureau.

De bruger dog begge meget tid på Robot Boys – på at skabe ny koreografi og musik. Makkerparret er bevidste om, at de ikke vil ende som de kunstnere, de så i Las Vegas - eller kun optræde med de samme danse, de vandt 'Talent' med i 2008.

- Vi vil ikke være dem, som efter 25 år stadig laver det samme show. Vi har altid været meget selvkritiske. Det skal være bedre, end det vi lavede sidst, siger Nick Johnsen.

Derfor har de to dansere også brugt de seneste måneder på at finde på hel ny koreografi til ’Den vildeste danser’.

Coronavirussen har nemlig betydet, at de to ellers travle dansere ikke har været ude at optræde.

For selvom Robot Boys drømmer om at kunne leve af dansen i Danmark, har de igennem en årrække været afhængige af at blive booket i udlandet.

Drømmen er dog fortsat at kunne leve af at optræde som Robot Boys i Danmark. Netop derfor glæder Robotdrenge sig også til at vende tilbage til dansk tv, som de håber kan blive startskuddet på en karriere i Danmark.

- Det er så optur at få lov at lave shows igen, siger Nick Johnsen.

Se 'Den vildeste danser' live fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.