Den vildeste danser

Han lagde salen ned med dans med særligt budskab: - Du er magisk

24-årige Simon Ventzislav Larsen rørte publikum og kaptajner med en koreografi med et særligt budskab.

Simon Ventzislav Larsen stod foran en lysende kasse. Mens han lavede sin karakteriske, bølgende bevægelser, lød hans egen stemme henover musikken:

- Det er så let at sætte folk i kasser. At bestemme, hvem der passer ind, og hvem der ikke passer ind.

Sådan begyndte den 24-årige danser sin optræden i 'Den vildeste danser', da første liveshow løb af stablen fredag. Temaet for hans optræden var et ord: kasser.

Og det var en optræden, der formåede at imponere både de tre dansekaptajner og publikum i salen. I hvert fald var der 70 procent i salen, der tilkendegav deres begejstring ved at tænde deres lampe.

Jeg er så beæret over at få lov at arbejde sammen med dig

Mille Gori

- Du er uden sammenligning - og det mener jeg - en af de allermest spændende dansere, jeg nogensinde har kigget på. Du er magisk, lød det fra dansekaptajn Silas Holst.

Og Simons egen kaptajn, Mille Gori, var også imponeret.

- Jeg er så beæret over at få lov at arbejde sammen med dig, sagde Mille Gori i programmet.

- Det, der ser så legende let ud, det er så sindssygt svært, tilføjede dansekaptajnen.

En dans med et budskab

Selvom Simon Ventzislav Larsens egen første indskydelse, da han hørte ordet kasser, var at tænke på papkasser, endte koreografien alligevel med at have et vigtigt budskab: nemlig at man skal turde at bryde rammerne. Og at man ikke skal sætte folk i kasser.

Vi er alle sammen unikke, og det er vigtigt at sætte fokus på,

Mille Gori

Speaken i starten af hans optræden havde Simon Ventzislav Larsen fået inspirationen til fra en engelsk reklamefilm om mangfoldighed.

- Inspirationen kom derfra, men det blev hurtigt personligt, fordi dansen jo også handlede om mig og min historie, siger Simon Ventzislav Larsen.

Temaet passede også til dansekaptajn Mille Gori, som syntes dansen havde et vigtigt budskab.

- Vi lever desværre stadig i et samfund, hvor vi har en tendens til gerne at ville putte folk i kasser. Og det er jeg meget stor modstander af. Vi er alle sammen unikke, og det er vigtigt at sætte fokus på, siger Mille Gori.

Det lette er svært

Ifølge Mille Gori er det Simon Ventzislav Larsens særlige talent, at hans dansestil er helt hans egen.

- Der er ingen, der kan gøre Simon kunsten efter. Ja, der er folk, der er ligeså dygtige, men der er ingen, der kan gøre det, som Simon kan, siger Mille Gori.

- Man kan ikke forudsige, hvad han gør som den næste bevægelse. Og det, at man næsten ikke forstår, hvad han gør, er det, der gør ham så vild, siger dansekaptajnen.

Ifølge Simon Ventzislav Larsen selv bunder hans talent for at få det svære til at se let ud i én ting.

- Det handler om træning, træning, træning. Når man har teknikken, kan man begynde at lege med de forskellige stilarter, siger Simon Ventzislav Larsen

Se eller gense første liveshow i 'Den vildeste danser' på TV 2 PLAY.