Vild med dans

Skuespiller med i 'Vild med dans': - Lige nu fniser jeg lidt ved tanken

Nukâka Coster-Waldau er klar til at indtage dansegulvet efter at have rådført sig med en tidligere vinder.

Hun har ikke rigtig danset pardans, siden hun dansede brudevals til sit bryllup for 22 år siden.

Så Nukâka Coster-Waldau kommer i den grad ud af sin komfortzone, når hun skal på gulvet i årets 'Vild med dans'.

- Når man bliver spurgt om sådan noget, tænker man "tør jeg det?" Men nogle gange skal man udfordre sig selv, siger Nukâka Coster-Waldau.

Den 49-årige skuespiller sagde ja til 'Vild med dans' for at få en vild udfordring, og fordi hun anser det som et kæmpe privilegium at lære at danse af en af landets bedste professionelle dansere.

Og så ser hun også frem til at lære lidt om disciplin fra dansens verden.

- Jeg ved godt, det bliver hårdt. Men det er godt for en kaosperson som mig, siger Nukâka Coster-Waldau med et grin.

Nukâka Coster-Waldau er uddannet skuespiller, har medvirket i flere danske film og serier og har også arbejdet på landets teaterscener. Hun er blandt andet kendt for serierne 'Tynd is', 'Forbrydelsen' og 'Forsvar'.

Udover at arbejde som skuespiller er hun også en del af bandet Suluit, hvor hun er sanger og sangskriver.

Fik råd af gammel studiekammerat og 'Vild med dans'-vinder

Inden hun sagde ja til tilbuddet om at medvirke i 'Vild med dans', spurgte Nukâka Coster-Waldau sig til råds hos en særlig ven.

Nemlig skuespiller Jakob Fauerby, som Nukâka Coster-Waldau gik på skuespillerskolen med. Han deltog i sidste sæson, hvor han vandt med partner Silas Holst.

Blå bog: Nukâka Coster-Waldau

  • 49 år
  • Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Har medvirket i teaterforestillinger, film og tv-serier, blandt andet 'Tynd is', 'Det grå guld', 'Forsvar' og 'Forbrydelsen'
  • Sanger og sangskriver i bandet Suluit
  • Født i Grønland og har boet i Danmark, siden hun var 20 år
  • Gift med skuespiller Nikolaj Coster-Waldau på 23. år. Sammen har de døtrene Filippa, 19 år, og Safina, 16 år

- Han sagde, jeg skulle mærke rigtig godt efter, om jeg havde lyst til det. Og at hvis jeg sagde ja, skulle jeg se det som et rigtig godt højskoleophold, siger Nukâka Coster-Waldau. Og det var et godt råd, syntes hun.

- Hvis jeg ser på det som en tid, hvor det handler om at lære en masse, er det mindre farligt, siger Nukâka Coster-Waldau.

Selvom Nukâka Coster-Waldau betegner sig selv som klodset, og hun ved, at hun skal ud af sin komfortzone, er hun dog på nuværende tidspunkt mest nervøs for, om hun kan opføre de svære danse på overbevisende vis.

- Lige nu fniser jeg lidt ved tanken om at se mig selv i en overbevisende vals eller tango, da det stadig er så fremmed for mig. Men jeg glæder mig helt vildt, siger Nukâka Coster-Waldau.

Læs her, hvem der ellers skal være med i 'Vild med dans' 2020.