To danskere i ny Hollywood-film - i biografen opdagede de, at den ene var klippet ud

De to danskere, der blev castet som statister i Christopher Nolans nye film, 'Tenet', blev begge udvalgt på grund af deres professioner.

Da mørket faldt på i biografen til forpremieren på filmen ‘Tenet’ tirsdag aften, var de to danske statister, Lars Jørgensen og Henrik Bager, spændte på at se sig selv på det store lærred.

Hollywood-filmen 'Tenet', som den verdensberømte filminstruktør Christopher Nolan står bag, havde i forvejen fået en del omtale, da en del af filmen er optaget i Rødbyhavn på Lolland.

Men i biografmørket fik de to danskere sig noget af en overraskelse.

Lars Jørgensen, der til dagligt arbejder som paramediciner, skulle spille læge ombord på en isbryder, men under premieren opdagede han, at han var blevet klippet ud af filmen:

- Lige pludselig bliver der klippet til noget andet, og så tænker jeg: "Hov, der smuttede den vist," fortæller han i ‘Go’ aften LIVE’.

Castere kørte efter ambulance

Tenet

'Tenet' er Christopher Nolans nyeste film.

Direkte oversat betyder ‘tenet’ tese på dansk, men på engelsk bruges ordet også om en ‘overbevisning’ eller et ‘princip’.

Christopher Nolan står også bag film som Interstellar, Dunkirk, og Inception, og hans film har indtjent omkring fem milliarder dollars på verdensplan.

Det var ikke tilfældigt, at Lars Jørgensen og Henrik Bager endte som statister i Christopher Nolans nye film.

Ifølge Lars Jørgensen havde casterne en idé om, at statistrollerne skulle besættes af folk, som var i samme erhverv som karaktererne - og derfor faldt valget på de to danskere, lyder det.

Efter nogle dage ringede de og sagde: ”Det er dig, vi skal bruge”

Lars Jørgensen, paramediciner

Henrik Bager, som til dagligt er sergent i hæren, fik en statistrolle som soldat, mens Lars Jørgensens lægerolle blev en større udfordring for casterne at besætte.

Folket bag filmen fandt frem til Lars Jørgensen ved at køre efter en ambulance for at finde ud af, hvor der arbejdede paramedicinere, forklarer han. De efterlod en stak ansøgningsskemaer, og sekretæren opfordrede Lars Jørgensen til at søge rollen som statist.

- Efter nogle dage ringede de og sagde: ”Det er dig, vi skal bruge,” fortæller han.

Sergent: Jeg er kun med i et splitsekund

Selvom han endte med at blive klippet ud af filmen, har de tre dage, Lars Jørgensen brugte på optagelserne, ikke været spildt, lyder det.

I de dage, han var på filmsettet i Rødbyhavn, brugte holdet hans viden som paramediciner i filmen:

- Der var en scene, hvor John David Washington (der spiller hovedrollen, red.) skulle ligge i sygesengen og virke aggressiv, men det passede ikke rigtig med virkeligheden, fortæller den danske paramediciner.

For den danske sergent Henrik Bager er hans medvirken i filmen også klippet ned til et minimum.

Han er kun med i et splitsekund, fortæller han selv i 'Go' aften LIVE'.

I filmen er John David Washington på sit livs mission, hvor han skal sikre menneskeheden mod en hemmelig spionorganisation, som er lykkedes med at gå frem og tilbage i tiden.

Og Henrik Bager spiller "en form for soldat", der går baglæns.

- Jeg er med, lidt sløret i baggrunden, hvor jeg er med i et halvt sekund, siger han med et smil.

Det var dog ikke nemt, fortæller Henrik Bager.

Træningen foregik med en professionel stuntman, som var specialiseret i både at gå, løbe og slås baglæns, og i nogle scener skulle han først gå forlæns og derefter gå baglæns på præcis samme måde.

- Hvis man går, og så kigger et eller andet sted hen, så skal man huske at kigge op på samme sted, når man gå baglæns, siger den danske statist.

Venter på 2’eren

For Lars Jørgensen og Henrik Bager blev det ikke til de store roller denne gang. Alligevel var det en stor oplevelse for dem begge at være med på et stor filmset.

Og skuffelsen over udfaldet tager de med et smil:

- Lars og jeg fik nogle ret store roller, så jeg tænker de bruger os i 2’eren, siger Henrik Bager med et glimt i øjet.

Se hele interviewet med Lars Jørgensen og Henrik Bager på TV 2 PLAY.