Her er alle deltagerne i ’Vild med dans’ 2020

Her kan du lære alle deltagerne i årets 'Vild med dans' bedre at kende.

En række kendte danskere har sagt ja til at indtage dansegulvet, når 'Vild med dans' vender tilbage på skærmen 2. oktober.

Sidste år dannede to mænd for første gang par i 'Vild med dans', og Silas Holst og skuespiller Jakob Fauerby endte med at løbe med sejren. I år er der både skuespillere, sangere, en radiovært og en biolog på plakaten.

Her kan du lære den kommende sæsons nydanserne bedre at kende.

Sara Bro

Den 46-årige tv- og radiovært Sara Bro har fulgt troligt med i 'Vild med dans', siden allerførste sæson blev sendt i 2005. Nu er det endelig hendes egen tur til at prøve kræfter med dansetrinene.

Sara Bro har arbejdet som tv- og radiovært siden midten af 90’erne på programmer som 'Hjerteflimmer' på DR 1, 'Go' Morgen P3' og 'Sara Bro' på DR 2.

Læs mere om Sara Bro i 'Vild med dans' her.

Hilda Heick

Sangerinden Hilda Heick er kendt som den ene halvdel af duoen Keld & Hilda. Med sine 74 år bliver Hilda Heick den ældste deltager, der nogensinde har medvirket i 'Vild med dans'.

- Jeg kan ikke hoppe op som en på 30. Men jeg har måske nok lidt mere hår på brystet, ikke bogstaveligt talt, men mere styrke til at hvile i, at jeg gør det her, fordi det er sjovt, siger hun.

Ægtemanden, Keld Heick, synes, at det er "alletiders", at Hilda skal trække i danseskoene. Parret gik til dans som 16-årige. Og så har datteren Annette Heick, som deltog i tredje sæson af programmet i 2006, forsikret sin mor om én ting: At det bliver noget af det sjoveste, hun kommer til at prøve.

Læs mere om Hilda Heick i 'Vild med dans' her.

Wafande

Sangeren med det store smil, Wafande, brød igennem i 2011, da han udgav singlen 'Gi’ mig et smil' fra succesalbummet 'Du ved det', som talte adskillige hits.

Han har også været dommer i flere sæsoner af talentprogrammet 'Voice Junior'.

Den 37-årige sanger har i sine yngre dage danset lidt electric boogie og breakdance. Han håber, at han kan få lov til at synge lidt, mens han danser.

- Det kunne være megasejt, siger han.

Læs mere om Wafande i 'Vild med dans' her.

Janus Nabil Bakrawi

Janus Nabil Bakrawi brød igennem i slut 90’erne, da han skrev og medvirkede i filmen ’Pizza King’ og spillede med i tv-serien ’Taxa’.

Senere har han spillet med i en række teaterforestillinger såsom ’Sult’ og ’Hamlet’, hvor han var hovedrolleindehaver.

Han har også medvirket i flere dokumentarserier, blandt andet ’De bortførte børn’ og ’Stop nu krigen mor og far’. Som barn blev Janus Nabil Bakrawi selv bortført af sin far til Jordan, derfor havde han indgående kendskab til problematikkerne i programmerne.

Janus Nabil Bakrawi danser meget hjemme på stuegulvet og har også danset en smule i flere af de teaterforestillinger, han har medvirket i igennem tiderne.

- Jeg kan rigtig godt lide at danse, og jeg håber, jeg kan få lov til at udleve den latino-danser, jeg tror, der er gemt inde i mig, siger han.

Læs mere om Janus Nabil Bakrawi her.

Merete Mærkedahl

Skuespiller Merete Mærkedahl blev landskendt for sin rolle som stuepigen Otilia i successerien ’Badehotellet’ på TV 2. Ud over 'Badehotellet' har hun i flere år spillet på Aalborg Teater og medvirket i flere revyer.

Den 38-årige skuespillerinde glæder sig til at få en dansepartner og lære standarddans.

- Men jeg er lidt et kontrolmenneske, så jeg kan godt blive nervøs for sådan noget som løft. Min værste frygt ville være at komme til skade, siger hun.

Læs mere om Merete Mærkedahl i 'Vild med dans' her.

Albert Rosin Harson

Albert Rosin Harson var blot 15 år, da han blev landskendt som Lasse fra TV 2-julekalenderen 'Tinkas Juleeventyr', hvor han er nissen Tinkas bedste ven. Han medvirkede også i 'Tinka og Kongespillet' i 2019.

Siden har han blandt andet spillet med i DR-serien 'Natten til lørdag' og 'Sommerdahl' på TV 2 CHARLIE.

- Jeg kan rigtig, rigtig godt lide at danse, men jeg tvivler på, om det ser godt ud, siger den 18-årige skuespiller.

Læs mere om Albert Rosin Harson i 'Vild med dans' her.

Vicky Knudsen

Den 34-årige biolog og naturformidler Vicky Knudsen er kendt fra TV 2-programmet ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’ som en sprudlende og farverig naturnørd, der begejstret deler sin viden om insekter og fugle.

Og hendes partner og de andre deltagere kan godt forberede sig på at lægge øre til en naturhistorie eller to.

- Han kommer nok til at høre om nogle dyr og planter engang imellem. Eller hvis der dukker et dyr op i studiet, så er der ikke nogen, der slipper for at høre på min begejstring, griner hun.

Læs mere om Vicky Knudsen i 'Vild med dans' her.

Emili Sindlev

Den 24-årige stylist og modeinfluencer Emili Sindlev er en af landets mest kendte influencere. Hun har knap en halv million følgere på Instagram. Men det bliver første gang, at hun optræder på tv.

Hun er opvokset i Hellerup og har tidligere været stylist på magasinerne Cover og Eurowoman. I dag arbejder hun som freelancestylist.

Emili Sindlev blev kåret til årets stilikon i 2018

- Jeg har set programmet, siden jeg var helt lille, og det har været min drøm at være med, siger hun.

Derfor glæder hun sig "helt sindssygt meget" til at være med i ’Vild med dans’ – og ser især frem til kjolerne, der er hendes hjemmebane.

Læs mere om Emili Sindlev i 'Vild med dans' her

Morten Olsen - Faustix

Den 31-årige Morten Olsen er bedre kendt under kunstnernavnet Faustix, hvor han har stor succes som DJ og musikproducer.

Faustix har vundet prisen som årets danske producer tre år i træk ved ’Club Awards’.

Han har haft flere hits de seneste år - blandt andet numrene 'Need you', 'Thorns' og Crying in the sun'. Og har optrådt på både Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg.

Tv er ikke uvant for DJ'en - han medvirker i tv-programmet ’The Olsens’ på Dplay med sin kone, beautyinfluenceren Irina Olsen, og deres femårige datter Allessia Maria Olsen.

Læs mere om Morten Olsen i 'Vild med dans' her

Lars Krogh Jeppesen

Den to meter høje og 41 år gamle håndboldspiller stoppede håndboldkarrieren i 2012. Siden har han været træner og sportsdirektør.

I dag er han sportskommentator på Danmarks Radio.

Men dans har han meget begrænset erfaring med, og han kalder sig selv en "bænkevarmer uden finmotorik".

- Jeg er ikke nogen født danser og har ikke danset meget, så det er en voldsom udfordring. Men det bliver også sjovt at starte helt fra bunden, siger han.

Læs mere om Lars Krogh Jeppesen i 'Vild med dans' her.

Kristian Bech

Den 44-årige tv-vært er blandt andet kendt fra programmer som 'Eftersøgt', 'Station 2' og 'Bech og de ekstreme aktivister'.

I øjeblikket er han aktuel som vært på programmet ’Som sunket i jorden’.

Han er oprindeligt uddannet politiassistent.

Han glæder sig til at komme ud på dansegulvet.

- Jeg vil gerne lære at give lidt slip på det kontrollerede menneske og vise en mere personlig side af mig selv, som ellers ikke er muligt som vært, siger han.

Læs mere om Kristian Bech i 'Vild med dans' her.

Nukâka Coster-Waldau

49-årige Nukâka Coster-Waldau har medvirket i danske serier som 'Tynd is', 'Forbrydelsen' og 'Forsvar', og har også optrådt på landets teaterscener.

Udover sit arbejde som skuespiller, er hun også sanger og sangskriver i bandet Suluit.

'Vild med dans' er et skridt ud af komfortzonen for Nukâka Coster-Waldau, men hun glæder sig til at blive kastet ud i alle de forskellige stilarter i 'Vild med dans'.

- Lige nu fniser jeg lidt ved tanken om at se mig selv i en overbevisende vals eller tango, da det stadig er så fremmet for mig. Men jeg glæder mig helt vildt, siger Nukâka Coster-Waldau.

Læs mere om Nukâka Coster-Waldau i 'Vild med dans' her.