Vild med dans

Skuespiller glæder sig til at vise latin-moves i 'Vild med dans'

Måske kommer det til at give ham mareridt, men skuespilleren Janus Nabil Bakrawi har sagt ja til at være med i 'Vild med dans'.

Den 45-årige skuespiller Janus Nabil Bakrawi glæder sig til at vise danskerne sine dansetrin, når han til oktober rammer dansegulvet sammen med tolv andre modige nydansere.

Han har nemlig sagt ja til at deltage i denne sæson af ’Vild med dans’, fordi han elsker at danse:

- Jeg kan rigtig godt lide at danse, og jeg håber, jeg kan få lov til at udleve den latino-danser, jeg tror, der er gemt inde i mig, siger han og skynder sig at tilføje:

- Jeg siger ikke, jeg er god til at danse, men jeg håber det.

Janus Nabil Bakrawi har aldrig gået til dans, men danser gerne og meget hjemme på stuegulvet og har også danset en smule i flere af de teaterforestillinger, han har medvirket i igennem tiderne.

Skuespiller, manuskriptforfatter og dokumentarist

Janus Nabil Bakrawi brød igennem i slut 90’ernes, da han skrev og medvirkede i filmen ’Pizza King’ og spillede med i ’Taxa’.

Senere har han spillet med i en række teaterforestillinger såsom ’Sult’ og ’Hamlet’, hvor han var hovedrolleindehaver.

Han har også medvirket i flere dokumentarserier, blandt andet ’De bortførte børn’ og ’Stop nu krigen mor og far’. Som barn blev Janus Nabil Bakrawi selv bortført af sin far til Jordan, derfor havde han indgående kendskab til problematikkerne i programmerne.

I dag arbejder han på et filmmanuskript om sin families historie, men har altså også fundet plads til ’Vild med dans’.

Paranoiadrømme

Han glæder sig til at blive en del af et kæmpe stort ’Vild med dans’-hold, men er samtidig spændt på, hvordan han har det, når han første gang skal stå på dansegulvet 2. oktober.

- Inden en premiere på en forestilling bliver jeg altid hamrende nervøs. Jeg får paranoiadrømme om, at jeg glemmer mine replikker, ikke kan finde scenen og den slags, siger han og griner:

- Og jeg er allerede nu begyndt at tænke: Hvad nu hvis jeg ikke kan huske mine trin.

Skuespilleren håber på en kontant dansepartner med gode pædagogiske værktøjer, men han ved endnu ikke, hvem det bliver.

Han ved dog allerede nu, at han skal dyste mod nydansere som sangeren Wafande, skuespilleren Merete Mærkedahl og sangerinden Hilda Heick.