Den vildeste danser

Dragqueen overrasker med vildt show: - Det er en fuckfinger til samfundet

25-årige Søren Lopdrup stillede op til 'Den vildeste danser' som dragqueen og har lært sig selv at danse ved hjælp af Youtube.

De fleste deltagere er lidt nervøse, inden de skal ind til deres audition på 'Den vildeste danser', hvor målet er at danse godt nok til at få 75 procent af seerstemmerne, så spejlet går op.

Men ikke Karli Kuff.

Hun gik med selvsikre skridt i sine pink lakstøvler ned ad gangen og ind i danselokalet, hvor hun med sin vilde dansestil og attitude fik dansekaptajnerne til at måbe - og publikum til at trykke på stemmeknappen.

- Hvor er jeg glad for, at du er kommet. Og hvor er jeg glad for, at der er plads til så meget forskelligt på den her scene, lød kommentaren fra dansekaptajn Silas Holst, da spejlet havde åbnet sig.

Og til det kunne Karli Kuff kun svare et rungede "Honey, yes!"

For for manden bag dragpersonaen Karli Kuff, symboliserer drag nemlig et slag for mangfoldigheden.

- Drag er en slags fuckfinger, sagde Karli Kuffs kæreste, Nicklas, i programmet.

- Men det er jo bare en bøsse i dametøj, og så er det heller ikke værre, tilføjede han.

Drag er provokation

Bag de mange lag makeup og kunstigt hår gemmer der sig en 25-årig pædagog fra København ved navn Søren Lopdrup.

Han har siden 2018 optrådt som dragqueen under navnet Karli Kuff.

De vilde dansetrin, Karli Kuff fyrede af på scenen, har Søren Lopdrup lært sig selv på Youtube. Det er også der, han har lært at lægge makeup og style sig selv som drag.

Personaen Karley Kuff en "overdrevet" version af Søren Lopdrups egen personlighed, udstyret med en sassy attitude, der gør hende nærmest urørlig:

- Hun er en superhelte-persona, jeg kan tage på, så jeg føler mig uovervindelig. Som når en superhelt i en tegnefilm tager sin kappe på, er det her min udrustning, forklarer Søren Lopdrup.

Man kan sige nogle lidt andre ting, når man er en to meter høj voksen mand i dametøj.

Søren Lopdrup

Derfor kan Karli også tillade sig at sige nogle andre ting og have lidt mere attitude end Søren.

- Når Karli kommer til at sige noget lige lovligt groft til folk en aften, møder hun dem ikke dagen efter i Netto. Man kan sige nogle lidt andre ting, når man er en to meter høj voksen mand i dametøj. Men det er selvfølgelig altid med et glimt i øjet, siger Søren Lopdrup.

Drag er frihed

For Søren Lopdrup er symboliserer dragkulturen frihed, overdådighed og provokation - og så er det et vigtigt oprør mod det heteronormative samfund - altså et samfund, hvor heteroseksualitet er normen.

Ligeså snart du skiller dig det mindste ud, skal du være klar på at blive hevet ned

Søren Lopdrups

Og så slår dragkulturen også et slag for, at der skal være plads til alle - også de, der stikker lidt ud fra mængden.

- Vi er i Danmark stolte af at sige, at vi er meget for at sige at vi ikke er fordomsfulde, at vi er åbne og at vi er et LGBT-venligt land. Det er en stor fed løgn, siger Søren Lopdrup.

Han har nemlig mærket på egen krop, at det kan gøre ondt at skille sig ud i gadebilledet.

- Ligeså snart du skiller dig det mindste ud, skal du være klar på at blive hevet ned. Når jeg går på gaden på vej til et dragshow, er det stensikkert, at der er nogle, der råber skældsord efter mig, siger Søren Lopdrup.

Et ofte stillet spørgsmål

Da Karli Kuff var færdig med sin optræden på scenen i 'Den vildeste danser', var der især et spørgsmål, som Silas Holst bare måtte stille:

- Hvor gør man af den?

Spørgsmålet drejede sig om den stramme dragt, hvor der efter alt at dømme ikke er plads til et sæt mandlige kønsorganer. Karli Kuff svarede dog med stort overskud fra scenen:

- Man skal skubbe kokosnødderne op, hvor de kommer fra, og snablen op til vandhullet.

Det er nemlig et spørgsmål, Søren Lopdrup er vant til at få, når han er Karli Kuff. Og han har ikke noget imod at svare, så længe spørgsmålet bliver stillet pænt.

- Når man spørger med et glimt i øjet, er det fint. For nogle ville det være grænseoverskridende, men jeg synes personligt, det er et fair spørgsmål. Der er nok også mange seere rundt om i Danmark, der godt kunne tænke sig at vide, hvordan pokker man gør, griner Søren Lopdrup.

Se 'Den vildeste danser' på TV 2 PLAY.