Vild med dans

Hun har arbejdet med Hollywoods største stjerner - nu er hun tilbage i 'Vild med dans'

Malene Østergaard på optagelserne til tv-serien 'Brooklyn Nine-Nine'.  Privatfoto

31-årige Malene Østergaard laver comeback efter syv år i Los Angeles, som har budt på vilde oplevelser.

Hun kan virke som den nye professionelle danser på holdet, når 'Vild med dans' til efteråret skyder gang i en ny sæson. Men faktisk er Malene Østergaard ikke et helt nyt ansigt på tv-skærmen.

Når hun går på gulvet som en af de 12 professionelle dansere, bliver det et comeback efter syv år i USA.

Da Malene Østergaard deltog i 'Vild med dans' tilbage i 2012 og 2013, var det nemlig med det ene ben i Los Angeles og en drøm om at prøve sig selv af i hjertet af entertainment-industrien. I Hollywood. Der, hvor det hele kommer fra.

Og siden dengang blev drømmen til virkelighed for den i dag 31-årige danser.

Blev fløjet til optagelserne

I dag kan hun se tilbage på en periode af sit liv, hvor hun har danset i en musikvideo for Jennifer Lopez og været såkaldt body double (stand in, red.) for Lady Gaga, da hun medvirkede i den amerikanske hit-serie American Horror Story.

Malene Østergaard stillede også op i det amerikanske danseprogram 'So you think you can dance?' ved et tilfælde – og endte med at stå tilbage som en af de 10 bedste kvinder i programmet ud af de 700, som gik til audition. Hun har herefter fået lov til at snuse til den amerikanske udgave af 'Vild med dans' som gæsteperformer og koreograf.

Malene Østergaard har danset, siden hun var tre år gammel.

Derudover er hun blevet fløjet ind til optagelserne af en HBO-serie, fordi instruktøren David Fincher – som står bag film som 'Seven' og 'Fight Club' – bad specifikt om at få Malene Østergaard med. Og ikke mindst tæller cv'et i dag flere filmprojekter, blandt andet roller i amerikanske tv-serier som 'Brooklyn Nine-Nine' og 'Rosewood'.

- Det har været pissefedt. Og når man får lov til at få en bid af kagen på den måde, så vil man bare have mere, siger hun.

Malene Østergaard med instruktøren David Fincher, da de arbejdede på serien 'Videosyncrazy'. Den handlede om 80'erne musikvideoindustri, og Malene Østergaard var med i intro-sekvensen. Dog blev serien aldrig færdigproduceret. - Det var så ærgerligt, siger Malene Østergaard.

Men det har krævet hårdt arbejde at nå dertil – og at blive ved med at holde sig til ilden på den helt store scene.

- Det er nok det, jeg altid har søgt. Det var også derfor, jeg søgte til udlandet med dansen. Så var jeg tvunget til at arbejde hårdt for at få det til at lykkes, siger hun.

Flyttede til udlandet som 17-årig

Malene Østergaard er vokset op på landet i nærheden af Silkeborg og har danset, siden hun var tre år gammel.

Efter at have vundet danmarksmesterskaberne i standarddans fire gange rykkede hun som 17-årig til Italien, hvorfra hun vandt VM i latin showdance samt to US Opens. Derefter rejste hun til Hongkong for at tage turneringsdansen til et endnu højere niveau.

Og på den anden side af verden, nåede hun toppen af sin professionelle karriere som danser, da hun kom til semifinalen i den prestigefyldte Blackpool-turnering. Men herfra skulle der ske noget nyt.

- Jeg ville bare virkelig gerne udvikle mig på den kreative front på alle de måder, jeg kunne komme til, fortæller hun.

Derfor tog Malene Østergaard mod USA sammen med sin mand, og faktisk var det efter sin første 'Vild med dans'-sæson i Danmark, at hun blev nysgerrig på tv-branchen og besluttede sig for at satse på den i Los Angeles.

Sådan så det ud, da Malene Østergaard deltog i 'So you think you can dance?' i 2014. Det var ejeren af den danseskole, hun underviste på, som oprindeligt stillede op i programmet. Og da man skal stille op med en partner, spurgte han Malene, om hun ville danse med ham. Undervejs i programmet bliver alle par dog skilt ad og skal danse solo, hvorefter Malene gik videre til programmets første liveshow.
En af Malene Østergaards optrædener i 'So you think you can dance?'.

Auditions hver dag

Hun fik sig en agent og en hverdag, der bestod af auditions nærmest syv dage om ugen. I begyndelsen blev hun booket som danser efter lange udskillelsesløb som det eksempelvis var tilfældet med Jennifer Lopez-musikvideoen.

Malene Østergaard var Lady Gagas body double under alt  promotion-materiale, der blev lavet, da stjernen medvirkede i den amerikanske hitserie 'American Horror Story'.

Efter to år på en skuespillerskole, begyndte hun også at lande jobs som skuespiller – både hovedroller i kortfilm og mindre roller i større projekter. Og at være med på de store filmset, er noget af det, der har gjort størst indtryk på Malene Østergaard. Også selvom hun her måske kun har haft to replikker.

- Jeg har lært så meget af alle, jeg har arbejdet sammen med der. Det handler om teamwork og om at få skabt noget, der virkelig fungerer. Alle lige fra vandbærer til skuespillere til instruktører ved, at der skal leveres på højeste niveau, og det gør, at alle arbejder benhårdt. Det er fantastisk, siger hun og tilføjer, at drømmen for hende aldrig været at blive den næste Hollywood-stjerne.

- For mig har det bare handlet om at få lov at være i det kreative rum og skabe noget, siger hun.

Malene Østergaard havde en co-star-rolle i Brooklyn Nine-Nine i 2016, hvor hun spillede en karakter ved navn Svetlana.

Det er netop også det, den 31-årige danser og skuespiller glæder sig til ved igen at skulle være med i 'Vild med dans': At skabe noget sammen med sin dansepartner.

Tilbuddet om at være med i programmet igen, dumpede ned på det helt perfekte tidspunkt for Malene Østergaard. Hun og hendes mand havde nemlig lige besluttet at flytte tilbage til Danmark.

Ny førsteprioritet

Siden Malene Østergaard blev mor for første gang i 2017 og igen i 2019, blev det nemlig sværere og sværere for hende at blive ved med at gå til auditions i kamp om de fede bookinger.

- Jeg havde faktisk min agent med til nogle auditions, hvor han passede min dreng udenfor, så jeg kunne gå ind, siger hun med et grin.

Malene Østergaard  i april 2019 med sin ældste søn i hånden og den yngste på vej.

Herfra accepterede Malene Østergaard, at livet så anderledes ud, nu hvor hun pludselig var blevet mor.

- Mine børn er jo mine guldklumper, og de kommer bare i første række, siger hun.

Da Malene Østergaard og hendes mand fik deres to drenge, mærkede de også for alvor et savn til familie og venner og blev enige om at rykke hjem til Danmark for good. Og hun kalder det "fantastisk" at få lov til at vende hjem til 'Vild med dans'.

Sådan så det ud, sidst Malene Østergaard medvirkede i 'Vild med dans' i 2013. Her dansede hun med skuespiller Thomas Ernst.

Til trods for, at ambitionerne altid har været at udfordre sig selv til det yderste, har Malene Østergaard dog ikke gjort sig de store forventninger om at vinde årets sæson af 'Vild med dans'.

- Jeg har aftalt med mig selv at nyde det hele max fra dag ét og så tage det en dag ad gangen, siger hun.

'Vild med dans' har premiere 2. oktober på TV 2 og TV 2 PLAY.