Den vildeste danser

Nordjyde blev lidt for flabet til fest - endte som lummer receptionist i den bedste sendetid

Hun hjælper de nervøse dansere frem til deres audition på 'Den vildeste danser'. Mød receptionisten med den nordjyske charme.

- Der kan ske fantastiske ting på to minutter. Jeg taler af erfaring.

Sådan lyder det med karakteristisk lummer mine og glimt i øjet fra receptionisten Ida til de to mandlige dansere Robot Boys i aftenens udgave af 'Den vildeste danser'.

Fredag efter fredag byder hun de nervøse deltagere velkommen, inden de skal ind og danse alt, hvad de kan, for at få spejlet til at gå op på scenen i Danmarks nye dansekonkurrence.

Som receptionist er hun altid garant for et smil, en vits og en snak - og en solid omgang flirten, hvis der en mand i venteværelset.

Men Ida Gadensgaard er faktisk slet ikke receptionist i virkeligheden. Og hun er langt fra en tv-vant skærmtrold.

Faktisk arbejder den 32-årige nordjyde til daglig med marketing for byggemarkedskæden Silvan.

Og det var lidt af et tilfælde, at hun overhovedet endte med at sidde i receptionen i bedste sendetid.

Drak sig fuld med redaktøren

Ida Gadensgaards vej til venteværelset 'Den vildeste danser' startede til en fest, hvor hun - efter eget udsagn - havde fået lidt indenfor vesten.

Til festen var der en mand tilstede, som Ida Gadensgaard var "lidt for flabet" overfor. Den mand var TV 2-redaktør Thomas Richard Strøbech.

- Men det må han jo et eller andet sted have syntes var sjovt alligevel, siger Ida Gadensgaard.

Ida Gadensgaard arbejdede på det tidspunkt i tv-branchen, dog bag kameraet som produktionsassistent.

Hun forlod dog siden tv-branchen, men da TV 2 skulle finde en receptionist til 'Den vildeste danser', havde Ida Gadensgaard gjort så stort et indtryk med sine fulde flaberier, at hun kom til casting.

- I starten havde jeg faktisk ikke lyst, for jeg havde kun været bag kameraet. Men da jeg kom til casting, synes jeg faktisk, det var skidesjovt, siger hun.

Her imponerede hun med sit humør, sin lumre humor og sit venlige gemyt. Og hun var altså den helt rigtige person til at få de nervøse deltagere til at slappe af inden deres audition.

For hende føltes rollen som receptionist faktisk slet ikke som en rolle - Ida Gadensgaard er sig selv på skærmen.

- Der er bare lige skruet 10 procent op for min personlighed, forklarer hun.

Flirt og lumre jokes løsner op

Ida Gadensgaards primære opgave som receptionist er at dulme deltagernes nerver, inden de skal ind og imponere publikum.

Det er en rolle, Ida Gadensgaard er som født til.

- Det er bare så meget mig at møde nye mennesker og få dem til at føle sig tilpas. De ved jo, de skal ind og præstere, men hos mig skal vi bare hygge os, siger Ida Gadensgaard.

Hendes primære værktøj for at få de anspændte deltagere til at slappe af er humor - og en vis portion flirten.

- Min humor er generelt meget sort og lummer, så jeg går bare med det, jeg selv synes er sjovt. Men der er selvfølgelig skruet op for det - jeg flirter ikke sådan til hverdag, siger Ida Gadensgaard.

Målet er, at de skal glemme, at der er kamera på, når de er i venteværelset.

Inspiration fra Storbritannien

'Den vildeste danser' er den danske udgave af det britiske 'The Greatest Dancer', som har kørt to sæsoner på den britiske kanal BBC.

I 'The Greatest Dancer' er der også en receptionist, og Ida Gadensgaard har da også hentet inspiration herfra til sin rolle fra sin britiske pendant, Amelia Wilson, der var receptionist i første sæson.

Ida Gadensgaard har set på, hvad Amelia Wilson gjorde godt, og lade sig inspirere af det.

- Hun føles så ægte, og hun er god til at komme med pludselige indskydelser og reaktioner, som føles naturlige, siger Ida Gadensgaard.

Men den sorte, lumre nordjyske humor bringer Ida Gadensgaard dog selv til receptionistrollen.

- At gøre lidt nar af sig selv er den mest effektive måde at få andre til at slappe af på. Derfor tager jeg ikke mig selv så højtideligt, siger hun.

Se 'Den vildeste danser' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.