Vild med dans

Hilda Heick er med i 'Vild med dans'

Sangerinden bliver den ældste, der nogensinde har deltaget i danseprogrammet.

Årets første 'Vild med dans'-deltager er offentliggjort.

Sangerinden Hilda Heick er en af de kendte danskere, som går på gulvet i efteråret, når TV 2 blænder op for den nye sæson af programmet.

- Da jeg blev spurgt, glemte jeg helt, hvor gammel jeg egentlig er. Og at det måske er lidt skørt. Men jeg glæder mig til at danse, siger hun.

Ny aldersrekord på dansegulvet

Med sine 74 år bliver Hilda Heick den ældste deltager, der nogensinde har medvirket i 'Vild med dans'.

Hilda Heick

Født i 1946. 

Udgør den ene halvdel af dansktop-duoen Keld & Hilda sammen med sin mand Keld Heick. 

Debuterede som sangerinde i 1976. Dog var det ørst i 1981, at Keld & Hilda indspillede deres første af en lang række albums.  

Parret har medvirket i Dansk Melodi Grand Prix fire gange fra 1986 til 1992. To gange blev det til en femteplads.

Keld & Hilda Heick har i 1994 og 1995 modtaget to danske grammyer for 'Årets dansktop udgivelse'. 

I 2016 var Hilda Heick vært for Dansk Melodi Grand Prix sammen med tv-vært Jacob Riising og datteren Annette Heick. 

Tidligere har rekorden tilhørt modeskaberen Erik Brandt, som fyldte 71 år måneden efter sin dansedebut. Men nu overtager Hilda Heick titlen – og det er noget, der bekymrer hende en lille smule.

Men skal det være, skal det være nu. Før hun fylder 75, påpeger sangerinden.

- Jeg kan ikke hoppe op som en på 30. Men jeg har måske nok lidt mere hår på brystet, ikke bogstaveligt talt, men mere styrke til at hvile i, at jeg gør det her, fordi det er sjovt, siger hun.

Hilda Heick har da ellers haft muligheden for at deltage tidligere, da hun flere gange har fået tilbuddet. Tidligere har sangerindens fod imidlertid forhindret hende i at danse.

I flere år har hun nemlig kæmpet med gigt i foden, hvilket har betydet, at Hilda Heick har gennemgået flere operationer og både har gået med krykker og specialsko.

Men nu er foden så fit for fight, at hun tør iføre sig danseskoene.

Sådan så det ud, da Hilda Heick i 2016 var vært for det danske Melodi Grand Prix sammen med datteren Annette Heick og Jacob Riising.

Går i datterens fodspor

Selvom Hilda Heick glæder sig til at lære en masse nyt i danselokalet, er det dog også med en god portion nerver, at hun stiller op i 'Vild med dans'.

- Jeg har nok sommerfugle og hjertebanken, når jeg går ind. Tænk, hvis jeg ryger ud i først runde eller glemmer trinene. Men det vigtigste er, at jeg gør det så godt som muligt, også for min partners skyld. Og så bare huske at nyde at danse, siger hun.

Ægtemanden, Keld Heick, synes, at det er "alletiders", at Hilda skal trække i danseskoene. Parret gik til dans som 16-årige, men det var mere for hendes skyld end hans, fortæller Hilda Heick.

- Han stod mest og lyttede til musikken, når vi skulle lære trinene. Derfor skulle vi altid hjælpes, og jeg blev altid lidt sur på ham, når vi gik hjem. Så det bliver sjovt at danse med én, der kan føre, siger hun.

Og så har datteren Annette Heick, som deltog i tredje sæson af programmet i 2006, forsikret sin mor om én ting: At det bliver noget af det sjoveste, hun kommer til at prøve.

Den 17. sæson af 'Vild med dans' får premiere 2. oktober.