Underholdning

Ikoniske tegneseriefigurer vender tilbage

Beavis og Butt-Head vender tilbage til skærmen i to nye sæsoner. MTV/Ritzau Scanpix

Amerikanske Comedy Central har bestilt to sæsoner med ’Beavis and Butt-Head’.

“I am Cornholio, I need T.P. for my bunghole”

Hvis du kan huske den sætning, så kan du godt begynde at glæde dig.

For tegneserien om de to venner Beavis og Butt-Head vender tilbage.

Den amerikanske tv-kanal Comedy Central har bestilt to sæsoner, der skal skrives og lægges stemme til af tegneseriens skaber Mike Judge.

Bovlamme teenagere, der elsker heavy metal

Serien blev oprindeligt vist på musikkanalen MTV fra 1993-1997, og den handler om de to venner, der personlighedsmæssigt er til den lidt sløve side.

De er håbløse til at gøre kvinder interesserede i dem, griner bøvet af alt, der kan tolkes en smule i retning af sex, og de går altid med shorts og t-shirts med henholdsvis Metallica og AC/DC trykt på dem.

Vennerne holder af at sidde i sofaen og kommentere musikvideoer på MTV, headbange og spille luftguitar, hvis de da ikke er i skole eller roder sig ud i skøre situationer.

Når Beavis eksempelvis får for meget sukker eller kaffe, forvandler han sig til sit alter ego Cornholio og går rundt med sin t-shirt trukket over hovedet og med armene placeret lidt ligesom, hvis en politimand havde beordret ham om at tage hænderne op.

Sådan går han rundt og siger ”I am Cornholio, I need T.P. for my bunghole”, hvilket bedst kan oversættes til ”Jeg er Majshulio, jeg skal bruge toiletpapir til min numse”.

En rigtig familieserie

Men det var ikke alt sammen kun skørt i 1990’erne, da serien behandlede seriøse emner på sin egen satiriske facon.

Den var meget populær blandt generation-X, men den nye sæson skal også kunne rumme generation-Z, så børn og forældre kan se den sammen.

I den nye sæson vil Beavis og Butt-Head nemlig, ifølge New York Times, forholde sig til dilemmaer, begge generationer kan relatere sig til.

Det kan hurtigt lyde tørt, men man skal nok ikke forvente sig et socialrealistisk drama, for som skaberen af serien, Mike Judge, har sagt i forbindelse med nyheden om de nye sæsoner:

- Det virkede bare som det rigtige tidspunkt at blive dum igen.

Har inspireret til kulttegneserie

Til og med 1997 blev der vist imellem 25 og 50 nye afsnit af Beavis and Butt-Head om året, og i 1996 fik figurerne endda deres egen spillefilm med titlen ”Beavis and Butt-Head Do America”.

Filmen blev en kæmpe succes, og den indtjente over 400 millioner kroner ud af et budget på knap 80 millioner kroner.

De to karakterer blev så populære, at der blevet lavet computerspil med dem, trykt tegneseriehæfter, T-shirts, plastikfigurer og meget andet.

Beavis og Butt-Head var altså kæmpestore i 1990’erne, og de har ikke kun været til glæde for en hel generation unge, de har også været inspirationen til kulttegneserien ”South Park”.

Der er endnu ikke meldt nogen premieredato ud for den nye sæson.