Hele Danmarks Festival

Har du abstinenser? Her er 5 ting, der gør dit hjem til en festivalplads

Coronavirussen har sat en effektiv stopper for sommerens festivalballade. Men fortvivl ikke.

Landets dyrskuepladser og åbne områder ligger øde hen. Hvor der ellers ville have været enklaver af halvt ødelagte telte, ølbowlingbaner og mennesker med mærkelige hatte, er der nu intet.

Men bare rolig.

Festivalpladsens alternative livsstil er slet ikke så langt væk, som du tror.

TV2.DK har nemlig allieret sig med to af de mest hardcore festivalgæster, der findes.

Jonas Kjeldsen fra campen med det legendariske flag med et rumvæsen og en ko samt Ivan Rame fra Orange Camp har givet bud på, hvad man kan gøre derhjemme for at holde trangen til festival i skak.

5 tips til hjemmefestivalen

 1. Det skal ikke være nemt at tisse

  Drop dit eget toilet. Find i stedet en byggeplads i nærheden og brug deres mobiltoilet i stedet. Her kan du så vælge at vente uden for toilettet i tyve minutter, inden du går ind.

  Hvis du ikke orker at gå hele vejen til et næsten rigtigt toilet, så kan du i stedet tisse i kattebakken, hvis du har sådan en.

  Hvis du ikke har det, så smid en pose jord på gulvet og tis i bunken. Så er der også større sandsynlighed for den autentiske oplevelse med urinstøv alle vegne.

 2. Sæt normal ernæring på pause

  Sluk for køleskabet. Kølige fødevarer er kun for luksusdyrene. I stedet opbevarer du alle dine fødevarer i solen – gerne på din altan eller din terrasse.

  Især solvarm dåsemakrel, dåseleverpostej og dåseøl giver den festivalstemning, du savner.

  Er du ikke lige typen, der planlægger så meget ud i fremtiden, så er din kostplan begrænset til menukortet hos pizzamanden nede om hjørnet.

 3. Du bliver ikke ør i hovedet af stilhed

  Hvis du er på god fod med dine naboer, kan du aftale, at de i starten af ugen sætter en subwoofer lige op ad væggen til din lejlighed.

  Derefter må de kun skrue akkurat så højt op, at du kun kan høre bassen - men ikke hvilken sang, der bliver spillet.

  Efterhånden som dagene går, kan de skrue ned for bassen, så det kun er en skrattende diskant, du kan høre.

  Hvis du derimod ikke er på god fod med din nabo, er her muligheden for at starte en krig, og du skal derfor blot selv sætte en højtaler op. Så kører resten af sig selv.

 4. Du kan sove, når du bliver gammel

  Om natten er din seng forbudt område. Til gengæld sætter du dit nyindkøbte telt fra Harald Nyborg op i stuen og ruller dit alt for tynde liggeunderlag ud.

  Hvis du har en luftmadras, skal du sørge for, at der er et lille bitte hul, så du bliver nødt til at pumpe mere luft i madrassen i løbet af natten.

  Desuden tænder du for varmen i stuen, så du kan vågne op badet i sved og tørstig nok til at ville patte en død vandrotte. Og så er der i øvrigt et maksimum på fire timers søvn.

 5. Din lænestol giver dig ikke ondt i ryggen

  Når du skal hygge foran fjernsynet om aftenen, er det ikke tilladt at slænge sig i sofaen.

  I stedet slår du din festivalstol op og sætter dig til rette. Det samme gælder sig i øvrigt for alle måltider. Slut med spisebord og stol.

  I det hele taget foregår al din siddende aktivitet i din festivalstol fra nu af. Men fortvivl ikke. Hverken din sofa eller dit spisebord har jo indbygget kopholder, så nyd den uvante luksus, så længe det varer.