Kurs mod danske kyster

Kronprinsen sejler rundt i Danmark med Mikkel Beha og familien

Kongefamilien og familien Beha har truffet hinanden flere gange i årenes løb. Nu skal de arbejde sammen for første gang.

For nyligt stævnede Mikkel Beha Erichsen og hans familie endnu engang ud for at tage på eventyr på havet - denne gang for at sejle rundt i de danske farvande. Og de næste tre dage har den kendte sejlerfamilie fået fornemt besøg.

Kronprins Frederik er nemlig gået ombord på skibet.

- Jeg er kommet ombord på familien Behas skib Wallenberg, hvor vi sammen de næste dage sejler ud på eventyr til en række kyster i det nordjyske, skriver kronprinsen torsdag på kongehusets Instagram-profil.

På turen kommer kronprinsen til at indgå som en del af besætningen på lige fod med de øvrige sejlere. Der er altså ikke nogen særbehandling på havet for den kongelige gæst, som er uddannet frømand og selv har sejlerfaring.

Han vil både være med under sejlads, dykning og de forskellige besøg, som familien har arrangeret i forbindelse med optagelserne til TV 2-programmet ’Kurs mod danske kyster’.

- Vi har ikke lavet noget kongeligt program for kronprinsen, men vi deler den kærlighed, vi har til Danmark, med ham, siger Mikkel Beha Erichsen i en pressemeddelelse.

Delte interesser

Kronprinsen og Mikkel Beha Erichsen, som er jævnaldrende, er da heller ikke helt fremmede for hinanden.

De har ved flere lejligheder mødt hinanden. Blandt andet i forbindelse med kronprins Frederiks engagement i Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Under OL i Rio i 2016 mødtes de, da Mikkel Beha Erichsen og hans søn Emil kommenterede sejlsport for TV 2.

Og Mikkel Beha Erichsen er da heller ikke i tvivl om, at kronprinsen vil være en kapacitet på Wallenberg under sine dage ombord.

- Kronprins Frederik er bærer af Danmarks historie, og han er utroligt vidende om vores land, som han har besøgt på land og fra Kongeskibet Dannebrog gennem hele sit liv, siger Mikkel Beha Erichsen.

Med turen cementerer Mikkel Beha Erichsen det gode forhold til det danske kongehus, som også hans far, eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal, havde.

Går i sin fars fodspor

I 2016 tildelte dronning Margrethe Troels Kløvedal ridderkorset - en udmærkelse som 'tildeles danskere og udlændinge for fortjenstfuld civil eller militær embedsgerning, for særlig indsats inden for kunst, videnskab og erhvervsliv eller for virke for danske interesser'.

- Jeg lavede et interview med dronning Margrethe i forbindelse med flådens 500-årsjubilæum, som hun blev rigtig glad for. Og jeg har mødt dronningen en hel del gange siden, udtalte Troels Kløvedal i 2016 til TV 2.

Under to måneder inden Troels Kløvedals død i 2018 var det desuden kronprins Frederik, der åbnede udstillingen ’Frihedens værksted’ på M/S Museet for Søfart, som handlede om Troels Kløvedals togter i hele verden med skibet Nordkaperen.

Udover Mikkel Beha Erichsen vil kronprinsen også møde hans kone, Marian Midé Erichsen, og parrets to yngste sønner, Theis og Alfred Midé Erichsen, som alle er med på turen.

Den ældste søn, Emil Midé Erichsen, er med på nogle af etaperne, ligesom Alfreds kæreste, Madeleine, er med ombord.

Kronprins Frederik udtrykker på Instagram, at han særligt glæder sig til at "dele historier og oplevelser om vores dejlige sommerland med familien, når jeg kommer hjem."

'Kurs mod danske kyster' kan ses til juli på TV 2 og TV 2 PLAY.