TV 2 rykker ind på de tomme festivalpladser

Landets største musiknavne får alligevel en festivaloplevelse i miniformat.

Coronakrisen har slukket musikken for Danmarks største festivaler i år, men de store festivalpladser kommer ikke til at stå helt tomme.

TV 2 stabler fire minifestivaler på benene i Skanderborg, Roskilde, Vig og på Langeland. For seerne bliver det til fire programmer med titlen ’Hele Danmarks Festival’.

- Vi kommer alle sammen til at savne livemusikken og fællesskabet ved sommerens festivaler, når de nu er aflyst, men jeg håber, vi kan skabe en flig af stemningen hos folk ude i stuerne, siger Rasmus Bjerg, der som vært har været på optagelse i hele Danmark.

Sammen med fire medværter besøger han de fire danske festivalpladser og præsenterer nogle af landets største musiknavne, der skulle have optrådt på festivalscenerne denne sommer.

Rasmus Bjerg og medværten vil hver uge tale om deres vildeste og største oplevelse på den pågældende festival og dykker også ned i festivalens særlige traditioner og stemninger.

I Vig er Lis Sørensen medvært, og hun var begejstret for gensynet med festivalpladsen under optagelserne

- Vi havde det som kalve, der blev lukket på græs efter en lang vinter, da vi kom derind. Det var super hyggeligt. Det var fantastisk at komme ud at spille igen, siger Lis Sørensen.

- Det kan godt være, at der ikke står 10.000 mennesker og lytter, men det har været dejligt at se glæden i musikernes øjne, når de endelig har fået lov til at spille for et lille bitte publikum igen, siger Rasmus Bjerg.

Medværter og musikere på ’Hele Danmarks Festival’:

Roskilde Festival

Medvært: Simon Kvamm

Det musikalske lineup er Danmarks største festival værdigt: The Minds of 99, Phlake, Savage Rose og Hugorm spiller.

Vig Festival

Medvært: Lis Sørensen

Scarlet Pleasure spiller både nye og gamle hits. Det samme gør Alphabeat og Jung, og så serverer Lis Sørensen nogle af sine allerstørste sange.

Langelandsfestival

Medvært: Sanne Salomonsen

Sko/Torp har lovet at synge 'On a long lonely night', og Carpark North kvitterer med 'Transparent and glasslike'. Desuden går både Sanne Salomonsen og Rasmus Bjerg på scenen.

Smukfest

Medvært: Christopher

Poul Krebs kommer og synger 'Sådan nogle som os'. Citybois, Annika Aakjær og Christopher spiller også deres musik.

’Hele Danmarks Festival’ sendes fra 27. juni på TV 2 og TV 2 PLAY.