Toppen af poppen

Stor ændring i ny sæson af 'Toppen af poppen' – 25 musikere er med

Efter ti år kommer programmet i en særlig jubilæumsudgave. 25 tidligere medvirkende deltager i syv nye programmer.

Normalt er det syv musikere, som fortolker hinandens musik på tværs og kryds. Men i årets udgave af 'Toppen af poppen' tæller listen af medvirkende hele 25 danske kunstnere.

Det skyldes, at det nu er ti år siden, TV 2 sendte første afsnit af programmet 'Toppen af poppen'. Derfor fejres nu jubilæum.

- I ni sæsoner har programmet været stedet, hvor seerne har lyttet til nye fortolkninger af både kunstnere, der har stået på tærsklen til deres kommende karriere, og af de store og velkendte ikoner, som ingen kommer uden om. Det fejrer vi i den nye og helt særlige sæson, fortæller underholdningsredaktør hos TV 2 Dorte Borregaard.

I hvert program vil der være seks til syv medvirkende, der laver nye musikalske fortolkninger af hinandens musik. I modsætning til tidligere vil der i den kommende sæson dog ikke være en 'dagens hovedperson'. I stedet hører vi hits og historier fra hver især gennem programmerne.

Fra program til program vil der være udskiftning af musikere omkring bordet, og i alt når 25 altså at deltage.

Gensyn med Carpark North og Ida Corr

Blandt deltagerne i den nye sæson er Lau Højen, forsanger fra rockbandet Carpark North.

- Det var en kæmpe oplevelse at være med første gang. At opleve nogle store musikalske øjeblikke, at blive rørt hver eneste dag og at grine, som jeg sjældent har gjort det før. Det var næsten som at være på efterskole igen, siger Lau Højen, der var med i sjette sæson af 'Toppen af poppen' sammen med Ida Corr, Peter A.G, Troels Gustavsen, Fallulah, Djämes Braun og Hanne Boel.

Et af Lau Højens store minder fra den sæson var, da Ida Corr sang Gnags-nummeret ’Når jeg bliver gammel’. Og han kan se frem til et gensyn med den danske sangerinde, da hun også medvirker i den nye udgave af 'Toppen af poppen'.

Det nummer var også højdepunktet for Ida Corr selv. Især fordi Peter A.G. blev rørt:

- Peter A.G. græd – det var stort. Jeg har kendt Peter i så mange år. Så det vil jeg til evig tid huske. Det at give artisten bag sit eget nummer en oplevelse af at blive sit eget publikum. Det var stort, fortæller Ida Corr.

Burhan G tog vigtigt spring

De to får blandt andre selskab af Burhan G, der deltog i syvende sæson af 'Toppen af poppen'. For ham står øjeblikket, hvor Søren Huss fortolkede hans hit 'Mest ondt', stærkest.

- Jeg var ved at bryde sammen. Man blev nødt til at overgive sig til det moment, selvom der var folk, der kiggede på. Det var bare så stærkt, siger han.

- Det var første gang i min karriere, at jeg gjorde noget, jeg ikke plejede at gøre. Det at man skal blotte sig og give sit eget skud på et af deres "små børn", som de har skabt, pusset og plejet. Det var et spring for mig, som var vigtigt mentalt – og også kunstnerisk.

Lilholt blev hip igen

Med i den nye udgave af 'Toppen af poppen' er også Lars Lilholt. Sidste gang han var med, lavede han en countryudgave af Shaka Loveless-hittet 'Tomgang':

- Jeg kunne mærke, den tog røven på Shaka, og så blev vi venner, forklarer han og fortæller, at det gav karrieren et rygstød:

- Jeg blev hip igen, og det skete nogle gange, at de unge piger begyndte at pifte efter mig, når jeg gik ned ad gågaden i Århus.

Optagelserne til programmet starter inden længe og kommer til at foregå i Gribskov i Nordsjælland. Alle deltagerne offentliggøres løbende over de kommende uger.

Første program i den nye 'Toppen af poppen'-sæson sendes i august på TV 2.