X Factor

’X Factor’-festen blev helt anderledes, end Alma Agger havde forestillet sig

Coronaudbruddet har i den grad haft indflydelse på Alma Aggers 'X Factor'-oplevelse. Her fortæller den 20-årige vinder, hvordan hun fejrede det.

Surrealistisk.

Det er det ord, Alma Agger sætter på timerne efter sin sejr i årets 'X Factor'.

Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, det ikke blev til den store fest

Alma Agger, vinder af 'X Factor' 2020

Med klapsalver blev hun hyldet på scenen, inden fotografer og journalister stimlede derop for at tale med hende, og det er stadig den overvældende følelse, der sidder fast i hende dagen derpå.

- Det var så sjovt, og jeg husker bare, at jeg fik stukket den der kæmpe buket blomster i hånden. Det var nærmest et træ, siger hun og griner.

- Den var så stor, at det eneste, jeg kunne have den i derhjemme, var en gulvvaskespand.

Da konfettien var rystet af tøjet og håret, var der dog ikke mulighed for den helt store fejring.

Som en konsekvens af coronapandemien - som også har gjort sæsonen til den længste nogensinde - var finalefesten aflyst.

Derfor fik den 20-årige solist ingen fest med dommerne, de øvrige deltagere og produktionsfolkene bag 'X Factor', som hun har fulgt i månedvis.

Fandt et alternativ

I stedet for et brag af en fest, tog Alma Agger hjem til sin egen lejlighed i Sydhavnen i København sammen med sin kæreste og nogle af sine veninder, fortæller hun.

Et skilt fra overboen med teksten "Tillykke Alma" mødte hende på døren, og herefter stod det på Almas yndlingsdrink, gin og tonics. De snakkede om alt det, der var sket, og genså også nogle af Almas optrædener, blandt andet den med Jada, som hun er særlig stolt af.

- Det var sindssygt hyggeligt, og en god måde at afslutte det hele, selvom det har været meget anerledes i år, siger Alma Agger og tilføjer, at de kun fik drukket et par drinks hver, fordi hun skulle tidligt op til interviews.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, det ikke blev til den store fest. Jeg håber, at det bliver bliver gemt til senere. At vi har det til gode.

Til gengæld er hun blevet oversvømmet med positive tilkendegivelser på et niveau, hun slet ikke havde forestillet sig.

Lovestorm på sociale medier

Søndag morgen oplevede hun, at flere stoppede hende på gaden for at sige tillykke. Hun er blevet et kendt ansigt.

De fortjener et svar, så det skal jeg i hvert fald bruge noget af ugen på

Alma Agger, vinder af 'X Factor' 2020

- Jeg føler mig jo ikke anderledes, men jeg kan selvfølgelig godt se, at 'X Factor' har gjort en stor forskel for mig. Jeg har fået så mange oplevelser og en meget større erfaring med at optræde.

Også på hendes Instagram er der nu så mange følgeanmodninger og beskedanmodninger fra fremmede, at hun ikke har kunnet følge med og godkende dem endnu.

- Flere skriver "Godt gået". I går fokuserede jeg på ikke at være på telefonen, men de fortjener et svar. Så det skal jeg bruge noget af ugen på, siger hun.

Det næste stykke tid skal hun også finde sig til rette i den nye rolle som 'X Factor'-vinder, som betyder, at hun i samarbejde med Sony kan begynde at indspille sin egen musik.

En ny hverdag - med en del af det gamle

Under 'X Factor' har hun selv og Blachman besluttet de numre, hun optrådte med, men nu skal hun til at bygge musikken fra scratch.

Alma Agger tror dog ikke, at folk vil blive helt overraskede over, hvordan hendes lyd bliver, når hun skal udgive noget.

- Det, vi lavede i 'X Factor', var rigtig meget mig. Så jeg tror også, at mit eget bliver poppet, måske med noget mere soul og R'n'B indover, siger hun.

Blachman var god til at tilføje the cherry on top - de små detaljer, som manglede, siger hun. Men det er der nu andre professionelle, der skal hjælpe hende med.

Hun har tidligere arbejdet med sin sangskrivning, men det har været lagt lidt på hylden i nogle år. Det vil hun nu begynde på igen.

Derudover ændrer 'X Factor'-sejren ikke på, at hun skal tilbage til sit arbejde som tjener på Operaen. Hendes arbejdsplads har været lukket siden starten af marts, så hun glæder sig faktisk til at komme "tilbage til noget normalitet".

Hvis hun selv skal sige det, har der kun været en lille fordel ved, at 'X Factor' blev udskudt på grund af corona.

- Jeg ville være meget mere udmattet nu, hvis vi havde optrådt otte fredage i træk.

Se eller gense 'X Factor'-finalen på TV 2 PLAY.