X Factor

Stor ændring ved 'X Factor'-finalen i aften

Igennem de sidste 12 sæsoner af programmet er der blevet skrevet et originalt nummer til finalisterne. Men ikke i år.

Når Alma Agger, Mathilde Caffey og Emil Wismann går på scenen under lørdagens 'X Factor' finale, bliver det med én stor ændring.

I modsætning til de forrige sæsoner, så kommer de tre finalister nemlig ikke til at optræde med de såkaldte vindersange, som er skrevet eksklusivt til dem.

De tre numre er i stedet sange, som andre kunstnere tidligere har optrådt med. Vindersinglerne vil dog som altid blive udgivet i finalisternes eget navn.

- Det er simpelthen for at prøve noget nyt, siger TV 2-redaktør på 'X Factor' Dorte Borregaard.

Men der er også en anden grund: Redaktøren, som har taget beslutningen i samarbejde med pladeselskabet Sony, håber, at det giver vinderen - og de øvrige finalister - en bedre mulighed for at sætte deres eget præg på deres musik, når 'X Factor' er ovre.

Nederst i artiklen kan du se, hvilke numre finalisterne skal optræde med.

Gør sangene til Almas, Mathildes og Emils

På trods af at vindersangerne ikke er originale, så er det ikke sikkert, at dem, som kender numrene i forvejen, kan genkende dem.

Blachmans tre solister har været i studiet, hvor der er blevet skruet og forfinet, så numrene har fået en lyd, der passer til dem.

- Processen er ret fed, fordi den er så konstruktiv. Vi er endt med min egen version af sangen, siger Alma Agger om sin sang 'The Last Dance', der er skrevet af britiske sanger og sangskriver Clare Maguire.

Emil Wismanns finalenummer 'Selvmord på dansegulvet', der originalt er skrevet af danske Thomas Holm, er også helt i hans boldgade.

- Jeg kan godt selv relatere til det, siger han.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet.

Også Mathilde Caffey udtrykker, at hun er rigtig glad for sin vindersang 'Karma is a Bitch' af den danske kunstner CH10.

- Jeg føler mig stolt over det, vi er nået frem til, siger hun.

Deres første udgivne singler

For alle tre vil man lørdag efter det store finaleshow kunne downloade numrene på de fleste streamingtjenester. Det gælder desuden også Smokey Eyes' vindersang 'Adore you', som allerede var indspillet, inden de blev stemt ud af 'X Factor' fredag.

- Det er vildt, at sangen udgives, siger Alma Agger.

Derudover får vinderen naturligvis en pladekontrakt hos pladeselskabet.

Fordi det er første gang i 'X Factor'-historien, at man forsøger sig med covernumre til finalen, er Dorte Borregaard spændt på at se resultatet og modtagelsen.

- Nu prøver vi det af og ser, hvordan det fungerer, og så må vi tage stilling til, hvad der giver bedst mening i fremtiden, slutter hun.

Se anden del af 'X Factor'-finalen lørdag aften klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Her er 'X Factor'-finalisternes vindersange

  1. Alma Agger

    Alma Agger har indspillet og skal optræde med sangen 'The last dance' af sangerinden Claire Maguire. 

  2. Emil Wismann

    Emil Wismann optræder med 'Selvmord på dansegulvet' af danske Thomas Holm. Den kan streames fra lørdag aften.

  3. Mathilde Caffey

    Mathilde Caffey har været i studiet og indspillet sangen 'Karma is a bitch' af sangerinden CH10, som hun også går på scenen med.