X Factor

Ankerstjerne bøjer sig for Blachman: - Han er fandme god

Ankerstjerne havde gruet for at blive kransekagefigur i årets finale. Nu sker det.

Det var en ærgerlig Ankerstjerne, der måtte se sin "sidste hund i kampen" blive sendt ud af 'X Factor'.

Hans eneste tilbageværende gruppe fik ikke seerstemmer nok til at klare sig videre til den afgørende del af sæsonens finale, som sendes lørdag.

I stedet går dommerveteranen Thomas Blachman i finalen uden at have sagt farvel til en eneste af sine tre solister under 23.

Dermed har han allerede taget titlen som den vindende dommer – uden kamp i sæsonens kulmination fra hverken Ankerstjerne eller Oh Land, som sagde farvel til sin sidste deltager i semifinalen.

Selv udtrykker Ankerstjerne følelsen således:

- Nanna og har jeg har jo gruet for, at vi skal sidde der som to kransekagefigurer, mens the grand old man lige demonstrerer. Men det blev sådan. Og der er ikke nogen skam i at tabe til Thomas, for han er fandme god til det her, siger den 35-årige sangskriver og tilføjer:

- Man kan ikke tage fra ham, at han har ancienniteten og erfaringen. Han ved jo tydeligvist, hvad han laver.

- Man kan ikke smadre Blachman

Ankerstjerne lægger ikke skjul på, at han gerne ville have haft Smokey Eyes "over på den anden side af fredagens målstreg".

- Men når konkurrencen er slut, er konkurrencen jo slut. Vores spidse albuer er jo allerede glemt nu, og så må jeg jo bare give den op for manden, der laver en historisk bedrift – det er fandme godt gået, siger han.

Man kan ikke bare komme ind udefra og sige: "Nu skal jeg smadre Blachman" - for det kan man ikke

Thomas Blachman

Thomas Blachman har været dommer i 12 sæsoner, og med sejren i årets sæson har han vundet tre år i træk – og med alle kategorier. Han er tilmed den første dommer nogensinde i dansk 'X Factor', der får alle sine tre solister til en finale.

- Der er mange ting, man kan lige pludselig, når man bliver ældre, lyder det fra Blachman, som mener, at både han og holdet omkring ham er blevet "skarpe".

Blachmans sejre i 'X Factor'

2014: Anthony Jasmin (gruppe)

2018: Place on Earth (gruppe)

2019: Kristian Kjærlund (+23 år)

2020: Deltager i den unge kategori

Den garvede dommer er da også af den overbevisning, at det kræver erfaring at forstå, hvad der virker i et program som 'X Factor'.

- At lave tv på den her måde er usammenligneligt med alt andet. Det har sin egen lille virkelige verdens regler på en eller anden måde. Det er sangvalg, sangvalg, sangvalg. Det tager en lille smule tid at forstå, hvad fanden det er, der gør det her, siger han.

- Man kan ikke bare komme ind udefra og sige: "Nu skal jeg smadre Blachman" - for det kan man ikke, tilføjer han med et smil.

Måtte sige farvel til gruppe

Ankerstjerne mener dog ikke, at han har fejlet, selvom ingen af hans deltagere er med i den endelige kamp om sejren.

- Jeg har været med to gange og har været i finalen begge gange. Jeg vil også gerne lige understrege, at der burde være en lille asterix ved den her sejr, der hedder Magnus & Aksel, siger dommeren med henvisning til, at duoen måtte trække sig forud for semifinalen på grund af Aksel Kempfs studentereksamen.

At Smokey Eyes ikke kæmper med om vindertitlen ændrer dog ikke på, at Ankerstjerne er glad for sin præstation i årets 'X Factor'.

- Jeg synes, det er stort, at de kom i finalen. Og jeg tror, at når støvet har lagt sig, så er det ren glæde og det, der står klarest, siger dommeren.

Sammenligner han indsatsen med sidste år, hvor hans solist Benjamin Rosenbohm blev nummer to - kun overgået af Blachmans Kristian Kjærlund, så er han også glad for præstationen.

- Jeg synes, jeg er kommet bedre igennem det. En ting er resultater, en anden ting er det menneskelige, siger Ankerstjerne.

- Jeg har været mere mig selv, og jeg synes også, at vi har udrettet nogle ting, som har været lidt mere ambitiøse kunstnerisk. Det er jeg stolt af. Så jeg er egentlig meget godt tilfreds.

Vinderen af 'X Factor' 2020 findes lørdag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.