X Factor

Alma Agger vinder 'X Factor': - Det er helt vildt

Bookmakerfavoritten Alma Agger blev vinderen af 13. sæson af 'X Factor'.

Vinderen af årets 'X Factor' er 20-årige Alma Agger.

Det stod klart efter årets store finales anden del, som fandt sted lørdag.

- Du har leveret nogle ting, som er sjældent hørt på tv, sagde Almas dommer, Thomas Blachman, da det stod klart, at det var hende, der var årets vinder.

Alma Agger er vinderen af 'X Factor' 2020.

Han mente, at Alma Aggers sejr var en hyldest til perfektheden:

- Det er en taksigelse til det perfekte. Nu har vi sgu haft bonderøve og ridser i lakken og en masse ting. Men nu skal der være plads til der perfekte, sagde Blachman.

Efter showet uddybede dommeren, at han ikke havde en favorit blandt sine tre deltagere, men at retfærdigheden skete fyldest i aften:

- Den absolut dygtigste sanger vinder, lød det fra Blachman.

Smilet kan ikke fjernes

Aftenens vinder var selv tom for ord efter showet:

- Det kan slet ikke beskrives, men jeg kan ikke få smilet af hovedet, lød det fra Alma Agger, da hun stod med trofæet i hånden.

Som vinder modtager hun en pladekontrakt med Sony Music, hvor hun skal indspille en EP og lave en musikvideo. Derudover har hun også vundet udstyr til et professionelt hjemmestudie, der gør det muligt at indspille egen musik selv. Og det er noget, Alma Agger ser frem til:

- Jeg skal samarbejde lidt med Sony, regner jeg med, og så får jeg et dejligt hjemmestudie, så jeg kan sidde og lege lidt selv, siger Alma Agger.

Oppe mod sin egen kategori

Alma Agger var i anden del af finalen oppe imod de to øvrige deltagere fra sin egen kategori, 21-årige Emil Wismann og 15-årige Mathilde Caffey.

De var alle på scenen med deres første udgivelse i lørdagens show. Alma Aggers vindersang hedder 'The Last Dance' og er oprindeligt skrevet af den britiske sanger og sangskriver Clare Maguire.

Alma Agger har sæsonen igennem været storfavorit til at vinde og har nærmest ikke modtaget kritik til liveshows.

Hun har også helt fra starten været den deltager, der stod bedst hos bookmakerne.

Se eller gense afslutningen på 'X Factor' 2020 på TV 2 PLAY.