X Factor

Genoplev finale-dramaet her - minut for minut

Hvad skete der? Første del af 'X Factor'-finalen blev afviklet. Som noget nyt bliver finalen sendt over to dage. Seernes stemmer betød, at Blachmans tre solister nu er klar til lørdagens finale.

Tak for aftenens livedækning

Nu slutter aftenens livedækning af 'X Factor'-finalens første del. Der er flere reaktioner i aften på TV2.dk. Vi er tilbage lørdag aften med afgørelsen f 'X Factor 2020'.

Ankerstjerne fattet men stolt

Ankerstjerne var fattet, men stolt, da han satte ord på Smokey Eyes exit fra scenen,

-Jeg havde sgu undet jer, at I fik i morgen med. Når det er sagt er jeg enormt stolt over den tur, vi har taget sammen, roste han.

-I har haft ja-hatten på, og jeg har seriøst elsket det. Det vi har oplevet sammen, kan ingen tage fra os, sagde Ankerstjerne, der lige som Oh Land er uden deltagere i lørdagens finale.

Farvel til Smokey Eyes

Seernes stemmer betyder, at Ankerstjernes gruppe Smokey Eyes er færdig i 'X Factor'.

Emil er i finalen

Sidste deltager i lørdagens finale er Emil Wismann. Dermed har Thomas Blachman alle sine solister med i finalen.

Mathilde er i finalen

Næste deltager til lørdagens finale er Mathilde Caffey.

De er videre i 'X Factor'-finalen

Nu afsløres de tre deltagere, der er videre til lørdagens finale, og hvem vi skal sige farvel til.

Første deltager videre er Alma Agger.

Afstemningen er slut

Afstemningen er nu slut, og mens der fintælles stemmer, kan seerne følge et resume af dommernes præstationer i år. Afgørelsen venter om lidt.

Nu venter afgørelsen snart

Nu har alle fire deltagere været på scenen to gange. Derfor er det nu sidste mulighed for at stemme, inden det afsløres, hvilke tre deltagere, der går videre til finalens anden del lørdag aften.

- Hvor er du dejlig, Emil

Emil Wismann og Jung sluttede fredagens finale af musikalsk, inden seer-afstemningen går i gang. Og efter de to sange blev Blachmans deltager rørt over roserne.

Roserne var også mange.

- Hvor er du dejlig, Emil, lød det fra forsanger Jonas Jung.

- Han har en intens, dansk nerve og en ild i øjnene, uddybede Jung.

Emil og Jung i duet

Det danske band Jung skal optræde med 21-årige Emil Wismann. Hele bandet glæder sig til at optræde med Emil Wismann, som de kalder en ”dejlig, energifuld dreng”.

- Han kan noget særligt. Han har en old school dansk nerve, som der ikke er så meget af på den danske musikscene. Han har et helt særlig nærvær, siger Jonas Jung, forsanger i Jung.

Han forudser en “naturlig dansekemi” på scenen med Emil.

Emil Wismann og Jung skal synge sangene ‘Bliz, baby’ og ‘Jeg skal nok vente’.

Blachman om Alma: - Du er flyvefærdig

Thomas Blachman var svært begejstret for både Alma Agger og Jada, der rettede en tak til den danske sangerinde. 

- Det gør programmet til et andet program, at du vil være med, sagde Blachman om Jada. 

Dernæst roste han Alma Agger.

- Vi må ikke glemme, det er en amatørkonkurrence, men det er next level, det du laver. Du er fuldstændig flyvefærdig - du kan gøre hvad du vil, sagde han. 

Alma og Jada på scenen

Den danske sanger og sangskriver Jada skal nu på scenen med 20-årige Alma Agger. Jada synes, Alma er en fantastisk solist, som hun ser frem til at dele scenen med.

- Jeg er virkelig imponeret af hende som performer. Man mærker den historie, hun fortæller. Det bliver ikke bare et cover, det er hendes egen performance, siger Jada om samarbejdet med Alma.

De to skal synge sangene 'Lonely' og 'Nudes'.

Ankerstjerne rørt over Smokey Eyes

Ankerstjerne var rørt, efter Smokey Eyes havde været på scenen med Hjalmer.

- Far sidder og bliver lidt rørt. For første gang sidder jeg og ser det lidt udefra. I er sammen med spillemandens sange - det er i øjenhøjde, og det kan I jo også, sagde Ankerstjerne.

Roserne væltede også ud af Hjalmer, der netop havde stået med Smokey Eyes på scenen.

- Det var så fedt. I er så dygtige. Da jeg havde øvet mig lige så lang tid, som I havde, var jeg slet ikke nået så langt.

Smokey Eyes og Hjalmer i duet

Smokey Eyes skal på scenen med den danske sanger og sangskriver Hjalmer, som glæder sig til at indtage scenen med den ”unikke” duo,

- De synger bare megafedt, og de er helt deres egne. De prøver ikke at lyde som nogle andre, og det har jeg kæmpe stor respekt for, siger Hjalmer, der selv genkender gruppens image som “outsidere”.

- Da jeg gik i folkeskole, var jeg altid ham, der ikke gad det, de andre børn lavede. Jeg hadede fodbold og det, som de andre lavede. Jeg ville hellere sidde og tegne.

 Hjalmer og Smokey Eyes skal synge  'Verden i Farver' og 'Istedgade.' 

Mathilde mundlam efter duet: - Hvad skal jeg sige?

Mathilde Caffey og Christopher sluttede deres duet af med en corona-albue-hilsen. 

- Det er fucking fedt! Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, storsmilede 15-årige Mathilde Caffey efter at have sunget duet med sit idol. 

- Det klæder dig godt at tro på dig selv, roste Blachman deres duet.

Mathilde og Christopher i duet 

Årets yngste deltager Mathilde Caffey skal nu på scenen med dette års mest rutinerede gæsteartist: sanger og sangskriver Christopher. Han er fan af Mathildes energi og stemme.

- Hun er bare en fed person, som helt klart har noget unikt både i hendes personlighed og hendes stemme. Det har været et fedt match, og jeg er glad for, at det lige præcis er hende, jeg skal på scenen med, siger Christopher.

De to skal på scenen med numrene Ghost'og det spritnye nummer 'Leap of Faith'.

Alma overraskede på scenen

Alma Agger overraskede, da hun midt i det stille Billie Eilish-nummer lavede en vejrmølle med én hånd. Og det var ikke kun de gymnastiske evner, hun fik ros for.

- Det var det fedeste, du havde lavet indtil videre, sagde Oh Land.

Ankerstjerne var dog uenig og kaldte iscenesættelsen "forventelig". Derudover var han heller ikke begejstret for hendes vejrmølle. 

- At bruge akrobatik på den måde taler ikke til mig. Det fjerner fra den sindssyge gave, du har, sagde Ankerstjerne.

Alma Agger på scenen

Den fjerde finalist, der skal på scenen, er Blachmans deltager Alma Agger. Hun skal synge Billie Eilish’ ‘Everything I Wanted’.

Emil i læder med fire kvinder

Emil Wismann var iklædt lædertøj fra top til tå og havde på scenen selskab af fire letpåklædte kvinder. Det blev bemærket ved dommerbordet.

- Jeg var slet ikke klar over, jeg havde behov for at se dig i en læder-heldragt. Det gør mange fine ting ved dig, roste Ankerstjerne, der mener, at Emil lyder som Simon Kvamm fra Nephew.

- Det er ikke alle mænd, der kan bære fire kvinder på den måde, siger Blachman og tilføjer, at Emil Wismann virkelig fortjener en finaleplads.

Emil Wismann på scenen

Blachmans eneste mandlige solist, Emil Wismann, optræder i aften med et nummer af De Eneste To - det er “Jyder i København.”